|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kebab???? hm.....
Dziewczyny kochane macie przepis na kebaba???
głównie chodzi mi o ten placek okrągły ...nie mam pomysłu jak go wyczarowac ![]() poradzicie cos? z góry dzięki Łakomczuszki moje!!!
__________________
..."nie będę juz uśmiechać się gdy jest źle"... http://www.oceniaj.net/forum/showthread.php?t=182 - książki na wymianę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: kebab???? hm.....
![]()
__________________
..."nie będę juz uśmiechać się gdy jest źle"... http://www.oceniaj.net/forum/showthread.php?t=182 - książki na wymianę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2005-01
Wiadomości: 1 104
|
Dot.: kebab???? hm.....
Tak nie w temacie- ale mi smaka narobiłaś tym kebabem
![]() Tym bardziej, że jestem bardzo głodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: bEckingham palace
Wiadomości: 3 034
|
Dot.: kebab???? hm.....
Chlebki Pita 25 dag maki przennej 2,5 dag drozdzy lyzka oleju sól Drozdze rozkruszyc i rozpuscic w 150ml letniej wody, dodac polowe maki, olej, posolic i starannie wymieszac, zeby nie bylo grudek. Polaczyc z pozostala maka. Ciasto wyrabiac tak dlugo, az nie bedzie sie przyklejac do rak. Wtedy przykryc je i odstawic do wyrosniecia. Gdy podwoi objetosc, wylozyc na stolnice posypana maka, uformowac walek, podzielic na 5-6 kawalków, kazdy rozwalkowac na plaski krazek. Blache wylozyc pergaminem, umiescic na niej chlebki, przykryc, zostawic na 20 minut do ponownego wyrosniecia (po 10 min chlebki odwrócic i przyklepac dlonia, by byly plaskie). Piec w bardzo goracym piekarniki 6-8 minut. Ja te buleczki kiedys robilam, bardzo proste. Niestety ich nie jadlam ( glupi pies ciotki dorwal sie do nic jak jeszcze rosly, nie chcialo mi sie znowy robic). Jeszcze raz sprawdzalam w necie aby sie upewnic : Te chlebki Pita sa na pewno uzywane do Kebapu / Dönerów Radze albo zrobic 2 razy tyle ciasta, albo pozielic zamiast na 5-6 kawalków tylko na 2. Zaleznie jaka wielkosc chcesz. Pozdrawiam, Tinker ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: bEckingham palace
Wiadomości: 3 034
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
![]() ![]()
__________________
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: kebab???? hm.....
i juz dzis mam kolacyjkę..tylko jeszcze musze cos w zamarażarce upolowac na farsz
![]() ![]() ![]() pozdrawiam Tinker i dziekuje!!!
__________________
..."nie będę juz uśmiechać się gdy jest źle"... http://www.oceniaj.net/forum/showthread.php?t=182 - książki na wymianę |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: bEckingham palace
Wiadomości: 3 034
|
Dot.: kebab???? hm.....
Jako farsz najlepszy bedzie gyros (we wiekszych sklepach mozna dostac juz przygotowany, przyprawiony i zapakowany, wystraczy tylko usmazyc), do tego wlozyc do Pity troche zwyklej salaty (najlepiej porwana na mniejsze kawalki), pare plastrów pomidora, plastry ogórka, cebuli i jako sos najlepiej Tzatziki (onej maja prawie identyczny smak jak sos orginalny). Gyros, wprawdzie grecki ,ale identyczne smakuje jak tureckie mieso z tego wielkiego rozna i jest przyprawiony
![]() ![]() Tinker ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
调解人
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 2 938
|
Dot.: kebab???? hm.....
Wiecie co, mnie tez ostatnio naszło na kebaba i kupilam sobie to opakowanie Knorra (nie krzyczcie
![]() ![]()
__________________
Make up, not war! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 408
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
调解人
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 2 938
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
![]()
__________________
Make up, not war! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 408
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: dolny śląsk
Wiadomości: 4 630
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
ja już próbowałam, niezłe, tylko te buły strasznie małe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 408
|
Dot.: kebab???? hm.....
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
调解人
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 2 938
|
Dot.: kebab???? hm.....
O tak! Marynata pyszna, troche pikantna, fajna! Ja zrobilam z miesa drobiowego (piersi kurczaka) i mieso wyszło przepyszne! Sos rowniez smaczny (nawet moj ukochany, ktory nie przepada za czosnkiem, oblizywal sie po tym czosnkowym sosiku).
Jedno zastrzezenie dotyczy tych chlebkow pita- są zbyt małe! Ja naszykowałam górę mięsa i warzywka (ogórek kiszony, papryka, cebula) i ledwo to tam upchnęłam wszystko. Ale teraz juz wiem jak to wygląda, więc spróbuję sama zrobic takie chlebki, marynatę również i zrobię kebab własnej roboty ![]() Aczkolwiek fajna kolacja była ![]()
__________________
Make up, not war! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.