![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czekoladoholiczki![]() Są rożne uzależnienia i te dobre ![]() ![]() a ja chyba jestem uzależniona od czekolady ![]() W pracy na każdej przerwie, a mam je dwie, pije gorącą czekolade i oczywiście batonik musi być. w domu może nie codziennie ![]() no i czasem coś mi na twarzyczce wyskoczy niespodziewanie ![]() ![]() Jestem sama czy są inne Czekoladoholiczki na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czekoladoholiczki
Zgłasza się kolejna czekoladoholiczka
![]() Nazwa jak najbardziej trafna, bowiem jest to mega nałóg z którym ciężko walczyć. W każdym razie wygrać nie mogę, ale na szczęście jeszcze jakoś powstrzymuję się przed codziennym jedzeniem czekolady, także jest gicior ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tłuszczyk w czasie zimy, dobra rzecz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Hehe, co racja to racja.
![]() A jaką lubisz najbardziej?Chodzi na razie o tabliczkę czekolady. Ja lubię najbardziej z Alpen Gold i Wedla. Z Milki są dla mnie za słodkie,a szkoda, bo są smaczne. ![]() ![]() ![]() Co ciekawe z Lindt nieszczególnie przypadły mi do gustu. ![]() Z Barona cą całkiem niezłe,ale bez zachwytów. Jakie tam jeszcze mamy firmy? ![]() Natomiast czasami można kupić bardzo dobre czekolady w marketach (takie marketowe). Mi akurat konkretnie chodzi mi o Plusa-są przepyszne,a b. często o niebo lepsze niż te z Wedla czy Goplany, no i tańsze. ![]() Mniam, nie znoszę tego wątku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam na imię Chise i jestem czekoladoholiczką
![]() Uwielbiam Alpen Golda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hm, może nie uzależniona, ale uwielbiam czekoladę
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie sa inne czekolady
![]() Brakuje mi Goplany i Terravity. Milky chyba tez nie ma. Za to Cadberry. Nawet nazw nie umiem napisać ![]() ![]() A ciekawe masz objawy po tej mlecznej goplany, ja ja lubie ![]() Lubiłam jeść truskawkowa z Biedronki ![]() a teraz to głównie jadam taka jedna z pobliskiego marketu, mleczna, bardzo dobra jest, jedna juz dzis zjadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez uwielbiam czekolady. nawet kolo komputera lezy mi. wprawdzie nie firmowka, ale czekolada. a sama to uwielbiam mleczna wedla i z bakaliami goplana.
ale oprocz spozywania czekolady uwielbiam rowniez kremik o zapachu czekolady, bodajze jest to firma dax cosmetic. a ostanio widzialam nawet zmywacz do paznkci o zapachu czekolady, fakt zapach podobny, ale nie bede dawac 8 zlotych za mala buteleczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
apetycznie, apetycznie
![]() mam tez kolo siebie mydlarnie i nawet kiedys dostalam w prezencie mydlo o zapachu czekolady. zapach tez podobny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba go nie zjadłaś ![]() ![]() ![]() ja wole nie kupować kremów o zapachu czekolady, bo jeszcze bym sie głodna zrobiła i co wtedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Jak to zabrzmiało.
![]() ![]() To podobnie mam. ![]() Cytat:
![]() ![]() No i własnie, chyba, że mam po prostu pecha i akurat zawsze kiedy ją jem, coś wcześniej mi zaszkodzi. ![]() ![]() Cytat:
A o takim zmywaczu do paznokci, to pierwsze słyszę. Za 8 zł zmywacz ![]() ![]() Zmijko, Ty to rzeczywiście powinnas sobie darowac z takimi kosmetykami. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie balsam, to krem
![]() ![]() a mydla nie zjadlam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mydło by pewnie zaszkodziło ,a nie wiadomo czy dobre by było
![]() Ja mam w planach sobie kupic balsam do ciała Palmersa, bo Polskich kosmetyków tu raczej niema ![]() Silva ja ogólnie lubię czekolady bez żadnych dodatków ![]() ![]() a co za lek bierzesz przed spożyciem czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie bralam jeszcze leku przed czekoladą, ale wziełabym zapewne tabletkę na wątrobę, bo widocznie czekolada mi na niej 'siada'. Ewentualnie później jeszcze na ból zołądka Manti, ale chyba nie ma sensu się tak męczyć. Wystarczy mi Alpen Gold. ![]() A co powiecie na batoniki? ![]() Po wielu latach stwierdziłam, że jedynie tak naprawdę w smaku nie zmieniają się takie batoniki jak Snickers, Mars, Twix, Bounty, Dove. One są wiecznie tak samo smaczne wg mnie. Piszę tak, ponieważ jakiś miesiąc temu kupiłam sobie batonika Bajkę i przezyłam szok, to w ogole nie jest ten batonik, którego jadlam kidyś tam ponad rok temu. ![]() ![]() Podobnie miałam ostatnio z Michałkami. Chyba, że akurat trafiłam na takie z kiepskiej serii. ![]() ![]() Tez tak macie czasami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jasne ze zdam relacje
![]() a batoniki hmmm, ja jadam juz tylko twixy, reszta z tych co wymienilas raczej mi nie pasuje ![]() Ale z takich co sie zmienily to chyba kit katy, choc raz dostałam w soje łapki o smaku cappuccino i ![]() ![]() a Michałki uwielbiam. Fajna jest czekolada Kasztanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
O tak, Kasztanki, Malaga i co tam jeszcze było?Jak te trzecie się nazywały?Pyychota, uwielbiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale co mam poradzić uwielbiam czekoladę ![]() Od czasu do czasu chodzę też do takiej kawiarenki, gdzie serwują prawdziwą, gęstą, ciepłą czekoladę z ciekawymi dodatkami chili, piernikami itp. - po prostu pycha. Jakiś czas temu dostałam też świeczki o zapachu czekolady ![]() A ten balsam jest dobry? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Poznaniu ![]() bo ja z Poznania, chetnie bym sie przeszla na taka czekolade jak bede w tam ![]() prosze napisz gdzie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Niedaleko starego rynku w Poznaniu nazywa się chyba "Czekolada", ul. Żydowska 29. Szczerze polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale macie super,zwłaszcza Ty chise, bo jesteś tam na miejscu. ![]() Ale ta czekolada przypomina bardziej taką czekoladę jaką ma Gellwe w proszku czy taką jak np.rozpuszczona czekolada z Wedla? ![]() U nas podobno w jakiejś kawiarni zapodają czekoladę na gorąco,ale nie piłam, muszę się tam wybrać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ponawiam odpowiedz to jest krem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniało mi się, że była/jest jeszcze jedna kawiarenka z czekoladą naprzeciwko sklepu Bestseller. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
![]() Trzeba kiedyś spróbować zrobić coś takiego w domu. ![]() Kiedyś w 'Nigella gryzie' Nigella robiła własnie taką czekoladę do picia, tylko dodała tam jeszcze różne inne dodatki, m.in.rum. ![]() Z tego co mi mama mówiła (bo ona właśnie oglądała) była to po prostu bomba kaloryczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A własnie ciekawe jak sie robi taka czekolade. Ja poije rozpuszczlna Galaxy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
No więc i ja się dołączam do czekoladoholiczek
![]() Nie wytrzymam dnia bez kawałka czekolady, obojętnie w jakiej postaci. Chociaż szczerze powiedziawszy z uwagi na chorobę brzucha nie powinnam jej jeść ![]() Ale to uzależnienie od czekolady chyba genetyczne jest ![]()
Nie każdy może być wielkim artystą, ale w każdym może zrodzić się dusza artysty ![]() Życie jest piękne i dlatego warto żyć! Życie jest piękne, za nadzieją tylko iść... Niech nie będzie Ci żal że ziemia Twoje miejsce Niech podniesie Cię tak skrzydlate twe serce! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Witamy.
![]() Tez myślę, że genetyka robi swoje. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
witam kolejna uzależnioną
![]() Silva zjedz go, zjedz go ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I co w związku z tym? A to, że tylko dlatego nie myślę ciągle o czekoladzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.