|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Szpetna Grzywka - czy można ją "przedlużyć"???
Witam dziewczyny po wakacjach (już niestety minęły dla mnie w tym roku)
Mogłybyście mi doradzić? Ostatnio wyszłam od fryzjera (tkzw "firmowego") załamana i po awanturze... Poszłam sobie wycieniować włoski i podciąć grzywkę. Włoski mi ładnie wycieniowali, ale grzywka, a raczej grzywa... Miałam wcześniej coś na kształt delikatnej, krótkiej grzywki i wyglądałam ok. Teraz mam ciężką mega-grzywę wyciętą aż z czubka głowy i szeroko po bokach ![]() ![]() Nawet przypiąć jej się nie da, bo i za krótka, i jest jej za dużo... Pytanko: Czy można sobie "doprawić" włoski do grzywki tak jak doprawia się sztuczne pasemka? Wiem, że to wytrzyma 3-4 miesiące tylko, ale to powinno wystarczyć, żebym przestała wyglądać jak upośledzony Janko Muzykant... Da się to zrobić? Ile cos takiego może kosztować? Może któraś z was wie, gdzie to zrobić w Krakowie Błagam, pomocy!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szpetna Grzywka - czy można ją "przedlużyć"???
szkoda, ze nie zamiescilas swojej fotki, to na pewno pomogloby dziewczynom cos wymyslec. specjalistka nie jestem, ale mam znajoma, ktora przedluzyla sobie wloski z grzywka wlacznie. takze jest to mozliwe w salonie, ktory oferuje takie uslugi. poza tym zawsze mozna poupinac grzyweczke spineczkami, wsuwkami i to tez moze ciekawie wygladac, szczegolnie, kiedy jest ona delikatnie na glowie podniesiona.. heh nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.. jesli narazie jest na to za krotka, mysle, ze powinnas udac sie do dobrego fryzjera, ktory na pewno cos dobrego wymysli i poradzi. powodzenia i nie ma co plakac
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dzięki serdeczne
![]() Właśnie byłam u innego fryzjera, pani zaoferowała, że jedyna możliwość to ścięcia grzywki na kilkumilimetrowe schodki, ale otwarcie mi powiedziała, że ona mnie nie widzi w takim uczesaniu... Rzecz w tym, że grzywki nie da spiąć bo jest i za gęsta i za krotka, nawet na 15 żabkach się nie uda ![]() A poza tym z taka upieta grzywką też beznadziejnie wyglądam ![]() Przedlużyć... tylko czy się da? I gdzie i za ile? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
pochodz po renomowanych salonach.. ja niestety nie jestem z Krakowa wiec nie wiem
![]() ![]() p.s. ja za 3 tyg rowzniez wybieram sie do fryzjera walnac sobie grzywke (1 raz w zyciu) i jakby co bedziemy plakac razem ![]()
![]() |
#5 | |
Raróg
|
Na przedłużaniu zbytnio się nie znam (ale dobry fryzjer powinien Ci to zrobić), natomiast podam Ci domowy sposób na to, by włosy szybciej rosły. Ja dodaję do szamponu przy każdym myciu olejku rycynowego. Dosłownie kilka kropel, do tego ilość szamponu, jaką zawsze myjesz włosy, rozcieńczam to wodą i na włosy - myję i spłukuję
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Naked, Lauro, dzięki serdeczne.
Jeśli jest tu ktoś z Krakowa, kto mógłby polecić jakiś zakład przdełużający wloski to polecam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Może na żelu je postaw
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kochana, grzywka rośnie niesamowicie szybko. Przeciętnie powinno przycinać się ją co tydzień. Wcieraj w nią olejek rycynowy, rób masaże skóry głowy. Wytrzymaj tydzień, dwa, a już będzie ładnie.
![]() ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Różyczko, dzieki za rady! Spróbuję!
Przezłośliwa - dzięki również - będe czekać i cierpieć i masować ![]() Mam nadzieję,że 2 miechy wystarczą, abym zaczęła z powrotem przypominać człowieka.Może ta rycynka pomoże. ...bo niestety obdzwoniłam ok 10 salonów przedlużających włoski i nikt sie nie chce podjąć... Zresztą faktycznie, to straszną kasę kosztuje. ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
2 miesiące?
![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
a probowalas prostowac ja prostownica ?? zawsze po prostownicy wlosy wydaja sie dluzsze wiec twoja grzywka tez taka bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Przezłośliwa - sorrki za opóźnienie - grzywka sięga linii brwi. A od ścięcia mineło 2 tygodnie - wyobraź sobie jaka była wcześniej,
Prowokacjo, prostownicy używam tak-czy-tak, kwestia w tym, że po prostu szpetnie wyglądam z taka "klapą" na czole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
uposledzony janko muzykant
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja tez mam taki sam problem(wczesniej mialam lekka grzywke) a ostanio wziela mnie w swoje rece afroamerykanka(mojej ulubionej fryzjerki nie bylo) i zrobila mi grzywe gruba i jeszcze konczaca sie nie razem z brwiami jezeli chodzi o szerokosc
![]() A nie da sie takiej grzywki odchudzic?(chodzi mi o takie specjalne strzyzenie chyba brzytwa to sie robi? wklejam zdjecie jaka ja mialam teraz juz troche odrosla na szczescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mozna pzredlu,zyc, owszem ale z tego co piszesz to rozumiem ze nie podoba Ci sie ze jest ona za gesta, bo takie wrazenie daje gzrywa scieta od czubka głowy, wiec jak aj pzredłużysz to bedzie jeszcze gesciejsza.....
moze dasz tu swoja fotke , albo wyslij mi meilem , wtedy mozeda sie cos wymyslec? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, pewnie Pani Grażynka mnie teraz wyśmieje, ale zobacz tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=grzywka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Przezlosliwa
![]() Wlasnie o cos takiego mi chodzilo(to co opisujesz w tym podanym linku) tylko ja bym sama sie za to nie brala,balabym sie ze reka mi sie zatrzesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szpetna Grzywka - Mam zdjęcie!
Dobra, mam jedno zdjęcie z wakacji bez opaski! Tylko nie chce mis ię załaczyć. Jak to zrobić? Daję mu "załącz" a on nic...
Edytowane przez ank@ Czas edycji: 2005-06-28 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ktoś ma jakieś pomysły co zrobić? żeby zdjęcie "weszło"?
Plliiiizzzzzz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wyślij mi na maila - załączę, ok?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Przezłośliwa,d zięki serdeczne. Nie mam kurka tu (w pracy) tego zdjęcia ale wieczorkiem spróbuję jeszcze raz. Jak się nie uda to z chęcią skorzystam z twojej propozycji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.