|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
woskowe figurki
Hej
Czyli jednym słowem - jakie figurki Wam dzisiaj wyszły i jak je można przetłumaczyć. Mi wyszła czarownica. Mnogość detali po prostu mnie powaliła i w jakiś sposób... przeraziła. Bo przecież czarownica kojarzy się ze złem. Co dziwne... Głowiłam się, co to może być, a kiedy dotarło do mnie, że to czarownica (z niczym innym figurki tej nie dało się porównać) woskowy kształt złamał się - czarownicy odpadła głowa. Przekopałam cały net w poszukiwaniu wyjaśnienia, ale znalazłam tylko to: "Czarownica to symbol srogiej matki – postaci budującej grozę, surowa postać, która z jednej strony wychowuje, a z drugiej kusi i karze. Czarownica oznacza tą cześć świadomości, o której człowiek nie wie. Ponadto symbolizuje lęki (u mężczyzn przed kobietami) i wyobrażenia irracjonalne. Czarownica we śnie, podobnie jak w bajce, może być kobietą czyniącą zło albo mądrą staruszką, udzielającą im ważnych rad – w tym drugim przypadku jest też symbolem Matki Ziemi oraz przyrody i jej niewyczerpanego bogactwa. W twoim życiu zaczną się jakieś zmiany" Wg pewnego sennika internetowego czarownica oznacza szczęśliwą przyszłość. Z kolei wg innego - odwrotnie - czarownica zapowiada niemiłe sytuacje. Sama nie wiem, co o tym myśleć. Jakieś to pocieszenie. A może wy macie jakieś koncepcje, znaczenie? Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: woskowe figurki
dla mnie czarownica jest typem osobowości, która wie czego chce, osiąga to choc nie zawsze metodami powszechnie akceptowalnymi
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej pisałam, ze wiedźma może oznaczać zmiany i masz - miałam dziś telefon w sprawie przyjęcia mnie do pracy. Ciekawe...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() widzisz, już działa
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Oby tylko tak dalej
Ciekawe, jaki będzie ten rok. Kurde, po raz pierwszy taka figurka mi się odlała (zazwyczaj były to jakieś nic nie znaczące kleksy). Ale w tym roku przyłożyłam się do lania wosku i skupiłam się na tym. Zobaczymy... ![]() No dobra, kto następny? A ty, anjuta, lałaś? Coś ci wyszło?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
myślała, że to jutro się leje
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślałam jeszcze rok temu, ale ktoś mnie oświecił, że to z 29 na 30. Sprawdziłam w necie i faktycznie. Jeszcze masz czas do północy - lej Na spontanie leć:P---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- I zapamiętaj, o czym będziesz dzisiaj śnić... bo dzisiejsze sny ponoć mają się sprawdzać ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- No dobra, ja to pomykam spać. Ty, anjuta, lej i daj znać, co wyszło. I czekam na resztę wizażanek Miłej nocki
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
bez urazy Monika, ale dla mnie te wróżby i jeszcze wierzenie w nie to głupota...
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
anjuta a no to chyba że tak. z dystansem - ok
ale uzależnianie swojego życia od horoskopów, wróżek, woskowych figurek, zabobonów itd. to dla mnie czysta naiwność...
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
latin, niektórzy potrzebują czegoś lub kogoś kto za nich podejmie decyzję i robią to w dostępny dla siebie sposób. Kiedyś takiemu bardzo "kościółkowemu" koledze powiedziałam, "ty się pomodlisz, a ja rzucę monetą"
, każdy sposób jest dobry
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja lałam sobie w sobotę na domówce. wyszło mi dziecko\niemowlak.
nasze wytłumaczenie: powinnam się spodziewać dziecka. co sądze? nigdy w życiu
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Na spontanie leć:P