|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Problem z telefonem :( pomóżcie, proszę :)
hej dziewczyny
, mam kłopot z telefonem a nikt ze znajomych nie wie jak pomóc, więc może któraś z Was się orientuje.Otóż mam HTC Cha Cha od pewnego czasu. Jestem zadowolona, dzisiaj postanowiłam się nim trochę pobawić . Znalazłam fajną stronę gdzie można pobrać na telefony (też na htc cha cha) jakieś śliczne, animowane tapety, gry flash świetne (mój telefon nie ma żadnej, jedynie simsy 3 demo a gry zawsze przydawały mi sie w tramwaju/poczekalni etc). Pobrałam pełno super rzeczy a nie umiem zainstalować ![]() zaczynam chyba poprawnie : podłączam htc kablem usb do laptopa wybieram opcje "napęd dyskowy" wchodze w mój komputer - tam telefon wyswietla sie jako dysk wymienny - jak w niego klikam mam kilka folderów (typu system, android etc) i jeden (był juz, nie tworzyłam go) DOWNLOADS. Kopiuje tam kilka tapet jpg zwyklych, animowanych, gre odłączam telefon i tu pojawia sie problem ![]() nie moge NIGDZIE znaleźć w telefonie tych rzeczy, tego folderu ![]() .Od 2 godzin klikałam ikonka po ikonce, sprawdzajac kazda mozliwosc/opcje i nie ma ![]() moze ktoras z Was ma Htc cha cha albo inne htc (w srodku one wygladaja tak samo) i umie mi pomoc? bede bardzo wdzieczna |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z telefonem :( pomóżcie, proszę :)
Nie mam htc, ale też czasem nie mogę czegoś znaleźć. Musisz dobrze pogrzebać w telefonie na kompie i na telefonie (masło maślane, ale wiesz chyba o co chodzi), żeby zobaczyć mniej więcej układ folderów itp.
A już najlepiej znajdź jakiś folder typu IMAGES, PHOTOS czy jakieś inne łatwo odnajdywalne na telefonie miejsce i załóż tam swój folder (wszystko to na komputerze, będzie łatwiej). Nazwij go wielkimi literami DUPADUPA czy coś w tym stylu, co od razu rzuci się w oczy i potem szukaj tego folderu na telefonie. Z nowościami tak to jest, trzeba je poznać, przeszukać i przegrzebać, potem to już z górki. Sorry za taki głupi może pomysł, ale ja tak robiłam, gdy dołożyłam sobie kartę pamięci do mojego Szajsunga i zupełnie zgłupiałam z lokalizacjami. Jakoś się udało, powoli powoli. |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Jaką masz aplikację do przeglądania folderów? Znajdź folder główny SDcard, folder downolads powinien tam być.
Nie wiem jakie masz tam aplikacje, ale szukaj np. Root Explorer, File Explorer itd.
"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem Może coś przeoczyłem, a może nie znam sam siebie" Edytowane przez CremaCatalana Czas edycji: 2012-08-18 o 18:43 |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
a jak sprawdzic te aplikacje?
a wgrywac w folder z fotkami juz probowalam - nie widac
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
W głównym menu telefonu aplikacji, tam gdzie masz zegar, przeglądarkę, facebooka czy youtube. W cha cha to chyba ta ikonka po lewej na dole na ekranie.
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Uff. udalo sie w koncu
dzieki za rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

, mam kłopot z telefonem a nikt ze znajomych nie wie jak pomóc, więc może któraś z Was się orientuje.
. Znalazłam fajną stronę gdzie można pobrać na telefony (też na htc cha cha) jakieś śliczne, animowane tapety, gry flash świetne (mój telefon nie ma żadnej, jedynie simsy 3 demo
a gry zawsze przydawały mi sie w tramwaju/poczekalni etc). Pobrałam pełno super rzeczy a nie umiem zainstalować