|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czy te farby się nadaja ???
Hej dziewczyny mam do was pytanie własnie mam zamiar zaczać malować farbkami na bluzkach ale zupełnie nie wiem jakie farbki sie do tego nadają przeczytałam kilka waszych wczesniejszych watków i coś niecoś już wiem. Mam do was pytanie jak sądzicie czy takie farbki sie nadaja podaje link http://www.allegro.pl/item102141045_...6_kolorow.html narazie te 6 kolorków jak dla mnie zupełnie poczatkujacej mi wystarczy. Moze ktos juz miał stycznośc z tą marka i mógłby mi coś o niej napisać zadziwia mnie tez ich cena bo jak ogladałam w normalnych sklepach inne były duzo drozsze??
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy te farby się nadaja ???
hop hop
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Znalazłam taki opis tych farb
-Nadają się do malowania na naturalnych tkaninach. -Doskonały prezent dla każdego, zapewniający rozrywkę dla całej rodziny. -Farby można rozprowadzać za pomocą pędzelka lub gąbki. -Po wyschnięciu są trwałe, ale dopóki nie wyschną, można je łatwo sprać. -Poszczególne kolory można mieszać ze sobą, co pozwala na uzyskanie ciekawych kolorów i wzorów. -Nie zaleca się stosowania na materiałach sztucznych. Jeżeli chodzi o cenę to w sklepie internetowym "żabka" takie farby tylko że 16 kolorów kosztują 11,99 zł Ponieważ dużo maluję to jak dla mnie wystarczyłyby trzy kolory podstawowe (żółty czerwony i niebieski) plus biały . Z nich można stworzyć wszystkie inne. Jeżeli chodzi wogóle o farby to najbardziej uniwersalne są (jak dla mnie) farby akrylowe , takie dla artystów.Tymi farbami można malować wszystko i na wszystkim, mają dodatkową zaletę rozcieńczją się wodą. Po zupełnym wyschnięciu i przeprasowaniu na lewej stronie kolor nie powinien schodzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzieki chyba jeszcze porozgladam sie po sklepach z przyborami do malowania a czy mogłabyś mi podac adres do tego sklepiku bo przeszukujac neta znalazłam tylko ta spożywczą żakę
;/
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.