|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
temat pracy licencjackiej
Cześć dziewczyny.
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: temat pracy licencjackiej
hmmm a o tym się nie powinno rozmawiać z promotorem? Poza tym powinnaś pisać o czymś co ciebie interesuje, więc trudno żeby ktoś ci pomógł. Przejrzyj może prace z ubiegłych lat, czy cos..
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
1. pisz o tym, co Ciebie interesuje - sprecyzować temat powinnaś w czasie konsultacji z promotorem
2. jeżeli nic Ciebie nie interesuje, poproś promotora o wyznaczenie tematu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Znaczy wiecie co? promotorka powiedziala zeby samemu sobie wybrac temat ona nie chce narzucac wybrac to o czym chce pisac no i ja walnsie chce o tej gospodarce mieszkaniowej tylko poprostu chce sama jakos wymyslic temat i jej powiedziec go i dopiero wtedy to precyzowac razem z nia dokladniej bo tak pojde bez niczego.. same rozumiecie..
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hm, może i udało by nam się coś wykombinować, ale ja np. nie znam specyfiki tego kierunku i nie bardzo umiem coś tak "na sucho" wymyślić
![]() Edit: Wpadło mi do głowy jedynie coś takiego (tak na roboczo) " W jaki sposób potrafi skoczyć do góry atrakcyjność danej nieruchomości, kiedy sąsiaduje ze sławną osobą", coś w tym stylu :P Edytowane przez vanesia1 Czas edycji: 2008-12-15 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
...Najlepszych i najpiękniejszych rzeczy na świecie nie można ani zobaczyć, ani dotknąć.. Trzeba je poczuć sercem... Edytowane przez ananania Czas edycji: 2008-12-15 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To, że promotor nie chce Ci narzucać czy wymyslać za Ciebie tematu, nie znaczy, że nie możęsz pójść, powiedzieć z jakiego tematu chcesz pisac i poprosić o pomoc w kwestii jakiegos uściślenia. Musisz tylko wiedzieć, jakimi aspektami gospodarki nieruchomościami chcesz się zajmować.
Mi w ten sposób promotorka doradziła niezły temat - piszę pracę na temat pisarza Niccolo Ammanitiego. Miałam sprecyzowane o czym chce pisać i pod jakim kątem, promotorka zasugerowała wię, aby zawęzić nieco temat i napisac pracę pod kątem monograficznym. Jak zaczęłam przeredagowywać swoje notatki, wpadłam na pomysł i tytuł pracy i dalej jakoś poszło.
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
...Najlepszych i najpiękniejszych rzeczy na świecie nie można ani zobaczyć, ani dotknąć.. Trzeba je poczuć sercem... Edytowane przez ananania Czas edycji: 2008-12-16 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Hmmm...oj widze że nieruchomosci są bardzo popularne. Jakis czas temu zajmowalam sie mieszkaniami komunalnymi. Zawsze mozna wziac na tapete jakies miasto i przeanalizować ilość mieszkań komunalnych, własnościowych, jakieś nieruchomości z dzierżawy czy z wynajmu. Porównac to ze soba w miejscowosci XY w latach YX i juz jest temat pracy
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pisałam prace magisterską na temat nieruchomości mieszkaniowych, ale swojego tematu Ci nie podam. Powiem tak sama miałam problem jakimi słowami ująć temat. Poszłam do czytelni, siadłam przed netem, poczytałam gazety prawne, ekonomiczne, ustawy i rozporządzenia, raporty, przeszłam sie do różnych placówek i orientowałam się na jaki temat jest najwięcej informacji, co jest teraz na czasie i traf udało się. Promotor był bardzo zadowolony a na obronie dodał mi dwa dodatkowe pytania, bo tak go ten temat inspirował.
![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-16 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejjkuuu ja tez to samo robię przeciez w czytelni siedzę w necie tez szukam jakichś przykładowych tematów zeby mieć porostu jakis punkt zaczepienia. Zarządzanie nieruchomościami mieszkalnymi taki sobie wymyslilam, ale jest za ogólny juz mam troche materialow o gospodarce mieszkaniowej i nie wiem co wybracc no ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Problem przyzanawiania lokali socjalnych lokatorom mieszkań w zasobie prywatnym, po wyrokach eksmisyjnych.
Duży problem i brak rozwiązania ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
tu sciaga, gotowa praca w calości na www:
http://obrot-nieruchomosciami.eprace...is_tresci.html moze to cos ulatwi ![]() pzdr/lukasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ślicznie Ci dziękuje jak to znalazłeś? Już myślałam ze cały internet przeszukałam.. a jednak wszystko można znaleźć w tym wirtualnym świecie. Bardzo Ci dziękuje napewno to mi duzo ulatwi
![]() ![]()
![]() |
#19 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Działalność inwestycyjna przedsiębiorstw i gmin
- Ocena projektów inwestycyjnych - Ryzyko projektów inwestycyjnych - Źródła i metody finansowania inwestycji - Bezpośrednie inwestycje zagraniczne - Analiza finansowa przedsiębiorstwa - Nieruchomości jako alternatywna forma lokaty kapitału - Rynki nieruchomości - Inwestowanie na rynku nieruchomości - Finansowanie inwestycji na rynku nieruchomości - Inwestorzy instytucjonalni na rynku nieruchomości - Rewitalizacja i restrukturyzacja zdegradowanych obszarów poprzemysłowych i powojskowych - Zarządzanie nieruchomościami • Uwarunkowania rozwoju rynku nieruchomości • Źródła finansowania inwestycji w nieruchomości ze szczególnym uwzględnieniem kredytów hipotecznych • Polityka mieszkaniowa państwa i samorządów terytorialnych • Wpływ reformy katastralnej na rozwój rynku nieruchomości • Gospodarowanie nieruchomościami gminy – rola gminy na rynku nieruchomości • Zarządzanie nieruchomościami wspólnot mieszkaniowych • Zarządzanie zasobem mieszkaniowym spółdzielni mieszkaniowej • Zarządzanie zasobem mieszkaniowym gminy • Zarządzanie nieruchomościami komercyjnymi na przykładzie obiektów hotelowych, biurowych, handlowych • Restrukturyzacja zarządzania nieruchomościami mieszkaniowymi w Polsce • Analiza rynku nieruchomości mieszkaniowych w wybranych gminach • Analiza rynku nieruchomości komercyjnych • Analiza funkcjonowania biur nieruchomości na wybranych przykładach • Strategia mieszkalnictwa wybranej gminy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
pracy licencjackiej
Witam
Piszę pracę licencjacką na temat wykorzystania ocen okresowych w motywowaniu pracowników ale mam problem ze sformułowaniem hipotezy - mojemu promotorowi nic nie pasuje a sam też nic nie umie podpowiedzieć. Za pomoc z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.