temat pracy licencjackiej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 15:55   #1
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

temat pracy licencjackiej

Cześć dziewczyny. Pisze pracę licencjacką, a właściwie to mam zamiar zacząć tylko mam problem ze sprecyzowaniem tematu. Studiuje zarządzanie nieruchomościami myślałam o zarządzaniu nieruchomościami mieszkaniowymi ale to tak za ogólnie no nie wiem już nie mam pomysłów żadnych. pomożecie?

ananania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 16:09   #2
margitta
Zakorzenienie

Dot.: temat pracy licencjackiej

hmmm a o tym się nie powinno rozmawiać z promotorem? Poza tym powinnaś pisać o czymś co ciebie interesuje, więc trudno żeby ktoś ci pomógł. Przejrzyj może prace z ubiegłych lat, czy cos..
Stary 2008-12-15, 17:11   #3
arrachnee
Zakorzenienie

1. pisz o tym, co Ciebie interesuje - sprecyzować temat powinnaś w czasie konsultacji z promotorem
2. jeżeli nic Ciebie nie interesuje, poproś promotora o wyznaczenie tematu

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 17:33   #4
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Znaczy wiecie co? promotorka powiedziala zeby samemu sobie wybrac temat ona nie chce narzucac wybrac to o czym chce pisac no i ja walnsie chce o tej gospodarce mieszkaniowej tylko poprostu chce sama jakos wymyslic temat i jej powiedziec go i dopiero wtedy to precyzowac razem z nia dokladniej bo tak pojde bez niczego.. same rozumiecie..

Stary 2008-12-15, 20:06   #5
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananania Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Pisze pracę licencjacką, a właściwie to mam zamiar zacząć tylko mam problem ze sprecyzowaniem tematu. Studiuje zarządzanie nieruchomościami myślałam o zarządzaniu nieruchomościami mieszkaniowymi ale to tak za ogólnie no nie wiem już nie mam pomysłów żadnych. pomożecie?
Cytat:
Znaczy wiecie co? promotorka powiedziala zeby samemu sobie wybrac temat ona nie chce narzucac wybrac to o czym chce pisac no i ja walnsie chce o tej gospodarce mieszkaniowej tylko poprostu chce sama jakos wymyslic temat i jej powiedziec go i dopiero wtedy to precyzowac razem z nia dokladniej bo tak pojde bez niczego.. same rozumiecie..
Studiowałaś kilka lat ten kierunek a my Ci mamy temat wymyślać?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 20:07   #6
vanesia1
Zadomowienie

Hm, może i udało by nam się coś wykombinować, ale ja np. nie znam specyfiki tego kierunku i nie bardzo umiem coś tak "na sucho" wymyślić

Edit:
Wpadło mi do głowy jedynie coś takiego (tak na roboczo) " W jaki sposób potrafi skoczyć do góry atrakcyjność danej nieruchomości, kiedy sąsiaduje ze sławną osobą", coś w tym stylu :P

Tym razem to będziesz TY!

Edytowane przez vanesia1
Czas edycji: 2008-12-15 o 20:13
vanesia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 20:47   #7
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez vanesia1 Pokaż wiadomość
Hm, może i udało by nam się coś wykombinować, ale ja np. nie znam specyfiki tego kierunku i nie bardzo umiem coś tak "na sucho" wymyślić

Edit:
Wpadło mi do głowy jedynie coś takiego (tak na roboczo) " W jaki sposób potrafi skoczyć do góry atrakcyjność danej nieruchomości, kiedy sąsiaduje ze sławną osobą", coś w tym stylu :P
oj niestety to nie o to chodzi hehe ale fajny temat:P ja musze cos napisac o zarzadzaniu bo jestem na kierunku ekonomia a specjalnosc zarzadzanie nieruchomosciami chciaam pisac z gospodarki nieruchomosciami mieszkalnymi ale dosżlam do wniosku ze to jednak za ogolny temat poniewaz na to skladaja sie rozne rzeczy no spoldzielnie te odrebne wlasnosci i wogle a licencjacje to za duzo tego by wyszlo i chcialam sie skupic na konkretnej rzeczy zwiazanej z tymi mieszkaniami tak zeby opisac dokalndie a nie po lebkach i zeby wyrobic sie w tych 40 stronach i tak pomyslalam ze moze jakas przypadkowa osoba bedzie miala jakis pomysl i nasunie mi pomysl zeby mnie w koncu natchnęło i zebym dostala tą wene tworczą

Edytowane przez ananania
Czas edycji: 2008-12-15 o 20:49
Stary 2008-12-16, 08:22   #8
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

To, że promotor nie chce Ci narzucać czy wymyslać za Ciebie tematu, nie znaczy, że nie możęsz pójść, powiedzieć z jakiego tematu chcesz pisac i poprosić o pomoc w kwestii jakiegos uściślenia. Musisz tylko wiedzieć, jakimi aspektami gospodarki nieruchomościami chcesz się zajmować.

Mi w ten sposób promotorka doradziła niezły temat - piszę pracę na temat pisarza Niccolo Ammanitiego. Miałam sprecyzowane o czym chce pisać i pod jakim kątem, promotorka zasugerowała wię, aby zawęzić nieco temat i napisac pracę pod kątem monograficznym. Jak zaczęłam przeredagowywać swoje notatki, wpadłam na pomysł i tytuł pracy i dalej jakoś poszło.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 09:18   #9
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
To, że promotor nie chce Ci narzucać czy wymyslać za Ciebie tematu, nie znaczy, że nie możęsz pójść, powiedzieć z jakiego tematu chcesz pisac i poprosić o pomoc w kwestii jakiegos uściślenia. Musisz tylko wiedzieć, jakimi aspektami gospodarki nieruchomościami chcesz się zajmować.

Mi w ten sposób promotorka doradziła niezły temat - piszę pracę na temat pisarza Niccolo Ammanitiego. Miałam sprecyzowane o czym chce pisać i pod jakim kątem, promotorka zasugerowała wię, aby zawęzić nieco temat i napisac pracę pod kątem monograficznym. Jak zaczęłam przeredagowywać swoje notatki, wpadłam na pomysł i tytuł pracy i dalej jakoś poszło.
no chyba bede musiala tak zrobic wiem mniej wiecej ze chce o gospodarce nieruchomosciami mieszkaniowymi pisac i jej tak powiem i razem sprecyzujemy temat jakos to bedzie okej dziekuje bardzo

Stary 2008-12-16, 09:22   #10
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
no chyba bede musiala tak zrobic wiem mniej wiecej ze chce o gospodarce nieruchomosciami mieszkaniowymi pisac i jej tak powiem i razem sprecyzujemy temat jakos to bedzie okej dziekuje bardzo
Jesli masz normalnego, ludzkiego promotora, a nie jakiegos osiołka, który oczekuuje, że sama napiszesz pracę, to myślę, że to dobry pomysł iść prosić o poradę. Moja promotorka zawsze chętnie mi doradzała i czasem wspólnie ustalałysmy pewne szczegóły dotyczące konspektu. Powodzenia życzę

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 09:46   #11
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Jesli masz normalnego, ludzkiego promotora, a nie jakiegos osiołka, który oczekuuje, że sama napiszesz pracę, to myślę, że to dobry pomysł iść prosić o poradę. Moja promotorka zawsze chętnie mi doradzała i czasem wspólnie ustalałysmy pewne szczegóły dotyczące konspektu. Powodzenia życzę
Tak jest bardzo sympatyczną promotorką tez we wszystkim doradzi tylko jak ostatnio byłam na seminarium to porostu no nie mogla mi pomoc ponieważ nie miałam żadnego pomysłu o czym chce pisać, powiedziałam ze zastanowię się nad tym, ale ci którzy powiedzieli mniej więcej o czym będą pisać to powiedziała im jak ma wyglądać w jakim rozdziale co napisać wiec myślę ze będzie okej napisałam jej meilem już o moim temacie mniej więcej zobaczymy w piątek pójdę do niej i pogadam już normalnie.

Edytowane przez ananania
Czas edycji: 2008-12-16 o 09:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 10:25   #12
BioIvO
Zakorzenienie

Hmmm...oj widze że nieruchomosci są bardzo popularne. Jakis czas temu zajmowalam sie mieszkaniami komunalnymi. Zawsze mozna wziac na tapete jakies miasto i przeanalizować ilość mieszkań komunalnych, własnościowych, jakieś nieruchomości z dzierżawy czy z wynajmu. Porównac to ze soba w miejscowosci XY w latach YX i juz jest temat pracy Swoja drogą jak ja studiowałam to miałam jakąś wizje pracy....lepiej cos samemu wykombinować niż pozwolic sobie narzucić coś nieciekawego.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 10:33   #13
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Pisałam prace magisterską na temat nieruchomości mieszkaniowych, ale swojego tematu Ci nie podam. Powiem tak sama miałam problem jakimi słowami ująć temat. Poszłam do czytelni, siadłam przed netem, poczytałam gazety prawne, ekonomiczne, ustawy i rozporządzenia, raporty, przeszłam sie do różnych placówek i orientowałam się na jaki temat jest najwięcej informacji, co jest teraz na czasie i traf udało się. Promotor był bardzo zadowolony a na obronie dodał mi dwa dodatkowe pytania, bo tak go ten temat inspirował.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-16 o 10:34
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 10:34   #14
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Hmmm...oj widze że nieruchomosci są bardzo popularne. Jakis czas temu zajmowalam sie mieszkaniami komunalnymi. Zawsze mozna wziac na tapete jakies miasto i przeanalizować ilość mieszkań komunalnych, własnościowych, jakieś nieruchomości z dzierżawy czy z wynajmu. Porównac to ze soba w miejscowosci XY w latach YX i juz jest temat pracy Swoja drogą jak ja studiowałam to miałam jakąś wizje pracy....lepiej cos samemu wykombinować niż pozwolic sobie narzucić coś nieciekawego.
Ale ja tez mam wizje tylko porostu nie mogę tematu sobie sprecyzować..:PP i w tym jest największy mój problem chce opisać coś np spółdzielnie mieszkaniowa wszystkie prawa obowiązki właścicieli zasady tam obowiązujące cos w tym stylu

Stary 2008-12-16, 10:37   #15
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Pisałam prace magisterską na temat nieruchomości mieszkaniowych, ale swojego tematu Ci nie podam. Powiem tak sama miałam problem jakimi słowami ująć temat. Poszłam do czytelni, siadłam przed netem, poczytałam gazety prawne, ekonomiczne, ustawy i rozporządzenia, raporty, przeszłam sie do różnych placówek i orientowałam się na jaki temat jest najwięcej informacji, co jest teraz na czasie i traf udało się. Promotor był bardzo zadowolony a na obronie dodał mi dwa dodatkowe pytania, bo tak go ten temat inspirował.

Jejjkuuu ja tez to samo robię przeciez w czytelni siedzę w necie tez szukam jakichś przykładowych tematów zeby mieć porostu jakis punkt zaczepienia. Zarządzanie nieruchomościami mieszkalnymi taki sobie wymyslilam, ale jest za ogólny juz mam troche materialow o gospodarce mieszkaniowej i nie wiem co wybracc no

Stary 2008-12-16, 11:00   #16
Elfir
Zakorzenienie

Problem przyzanawiania lokali socjalnych lokatorom mieszkań w zasobie prywatnym, po wyrokach eksmisyjnych.

Duży problem i brak rozwiązania

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:48   #17
recarep
Przyczajenie

tu sciaga, gotowa praca w calości na www:
http://obrot-nieruchomosciami.eprace...is_tresci.html

moze to cos ulatwi

pzdr/lukasz
recarep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 12:02   #18
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

ślicznie Ci dziękuje jak to znalazłeś? Już myślałam ze cały internet przeszukałam.. a jednak wszystko można znaleźć w tym wirtualnym świecie. Bardzo Ci dziękuje napewno to mi duzo ulatwi

Stary 2009-02-10, 01:04   #19
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez recarep Pokaż wiadomość
tu sciaga, gotowa praca w calości na www:
http://obrot-nieruchomosciami.eprace...is_tresci.html

moze to cos ulatwi

pzdr/lukasz
Cytat:
ślicznie Ci dziękuje jak to znalazłeś? Już myślałam ze cały internet przeszukałam.. a jednak wszystko można znaleźć w tym wirtualnym świecie. Bardzo Ci dziękuje napewno to mi duzo ulatwi
Hmmm...
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 08:52   #20
ananania
Raczkowanie

GG do ananania

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Hmmm...
hehe a co ta wypowiedz oznacza?? ;>

Stary 2010-08-02, 13:31   #21
askadk
Przyczajenie

Działalność inwestycyjna przedsiębiorstw i gmin
- Ocena projektów inwestycyjnych
- Ryzyko projektów inwestycyjnych
- Źródła i metody finansowania inwestycji
- Bezpośrednie inwestycje zagraniczne
- Analiza finansowa przedsiębiorstwa
- Nieruchomości jako alternatywna forma lokaty kapitału
- Rynki nieruchomości
- Inwestowanie na rynku nieruchomości
- Finansowanie inwestycji na rynku nieruchomości
- Inwestorzy instytucjonalni na rynku nieruchomości
- Rewitalizacja i restrukturyzacja zdegradowanych obszarów poprzemysłowych i powojskowych
- Zarządzanie nieruchomościami

• Uwarunkowania rozwoju rynku nieruchomości
• Źródła finansowania inwestycji w nieruchomości ze szczególnym uwzględnieniem kredytów hipotecznych
• Polityka mieszkaniowa państwa i samorządów terytorialnych
• Wpływ reformy katastralnej na rozwój rynku nieruchomości
• Gospodarowanie nieruchomościami gminy – rola gminy na rynku nieruchomości
• Zarządzanie nieruchomościami wspólnot mieszkaniowych
• Zarządzanie zasobem mieszkaniowym spółdzielni mieszkaniowej
• Zarządzanie zasobem mieszkaniowym gminy
• Zarządzanie nieruchomościami komercyjnymi na przykładzie obiektów hotelowych, biurowych, handlowych
• Restrukturyzacja zarządzania nieruchomościami mieszkaniowymi w Polsce
• Analiza rynku nieruchomości mieszkaniowych w wybranych gminach
• Analiza rynku nieruchomości komercyjnych
• Analiza funkcjonowania biur nieruchomości na wybranych przykładach
• Strategia mieszkalnictwa wybranej gminy

askadk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-13, 08:27   #22
inez61
Przyczajenie

pracy licencjackiej

Witam
Piszę pracę licencjacką na temat wykorzystania ocen okresowych w motywowaniu pracowników ale mam problem ze sformułowaniem hipotezy - mojemu promotorowi nic nie pasuje a sam też nic nie umie podpowiedzieć.
Za pomoc z góry dziękuję
inez61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości