![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wizażanki, proszę pomóżcie facetowi w sprawie zaręczyn! :)
Wizażanki, niezbędna jest mi Wasza pomoc i rady, bardzo na Was liczę
![]() Otóż planuję zaręczyny z moją Ukochaną. Mamy po 26 lat, jesteśmy razem od ponad pięciu i jest między nami idealnie ![]() Problem polega na tym, że nie mam pojęcia, jak wyobraziła sobie dzień zaręczyn. Z całą pewnością chciałaby sam na sam, bez świadków. Kocha przyrodę, las (mieszkamy blisko lasu), romantyczne i magiczne miejsca Nie lubi wielkomiejskich klimatów, klubów, miejsc, gdzie gromadzi się sporo ludzi. Jest pasjonatką metalu symfonicznego i black metalu, poezji, literatury fantasy, a przede wszystkim lotnictwa (samolotów) i grzybów ![]() Chciałbym wymyślić coś oryginalnego i sprawic, by to był jeden z najpiękniejszych dni w Jej życiu... Przeczytałem kilka wątków tutaj na temat zaręczyn, ale pragnę czegoś jeszcze innego ![]() ![]() Proszę pomóżcie i piszcie swoje pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanki, proszę pomóżcie facetowi w sprawie zaręczyn! :)
Cytat:
![]() Chociaż teraz jesień jest na tyle ciepła i piękna, że powinno wystarczyć, jak pójdziecie na spacer do lasu, zaciągniesz ukochaną w jakieś piękne miejsce, które wczesniej możesz jakoś podrasować, albo chcoiaż schować tam jakiś bukiet, bach na kolanka i oświadczaj się ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh takie to niespodziewane i romantyczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jest pasjonatką samolotów to może coś w tym kierunku szalonego zrób?
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Napis z liści czy szyszek to super sprawa! Dzień wcześniej ułożysz napis a dnia ZERO zabierzesz ukochaną na spacer i 'przypadkiem' zajdziecie tam
![]() Później proponuję zakąsić zaręczyny na jakiejś kolacji. Spraw by zaręczyny to nie było tylko 15min gdy wypowiadasz słowa i klękasz a by był to niezapomniany dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie dziewczyny za rady i pomoc, czekam na jeszcze
![]() Bardzo fajne forum! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jakieś pomysły? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jednak dziewczyna naczekała się 5 lat, napis z liści to o wiele za mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MBZ♥
|
ale napis z liści czy szyszek to fajna sprawa tym bardziej, że Wybranka kocha las
![]() ![]() mozna jeszcze wcześniej pobawić się w podchody i wymyslić dla Niej pytania dotyczące Waszego zwiazku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony robienie "cyrków" z podchodami to chyba trochę za dużo...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogólnie masz Dziewczynę z bardzo wszechstronnymi zainteresowaniami, więc warto to wykorzystać. Z grzybami to już trochę późno, bo chyba większość wymarzła. Motyw z modelem samolotu jest fajny, poza tym może pomyśl coś w kierunku fantasy ![]() ![]() oo, albo właśnie mi przyszło do głowy: jeśli jest fanką samolotów, to może wykup Wam jakiś przelot i oświadcz się pod chmurami? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczęściara z niej! A i z Ciebie fajny facet że myślisz o niej, by to dla niej było to wspaniale wspomnienie. Każda kobieta liczy że ta chwila będzie romantyczna, nawet jeśli zarzeka się że nie. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
oooo dokładnie! to musi być dla niej niezapomniany dzień i pamietaj o tym aby pierścionek był w jej guście ( przypatrz sie jaką bizuterię nosi). Noi kwiaty, choćby juz po wszystkim dane, ale muszą być. Edytowane przez pchla_szachrajka87 Czas edycji: 2011-11-06 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje za świetne pomysły. Na połowę z nich mój ograniczony męski umysł nawet by nie wpadł... szczerze jestem Wam wdzięczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny podały sporo fajnych pomysłów ![]() ![]() ![]() chociaż wydaje mi się że fajniejszy będzie spacer z małym piknikiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pierścionek możesz schować w samolocik lub drewniany grzybek, który sam w sumie możesz zrobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Szyszki? Kamienie? Liście? Nie będzie to ani efektowne, ani nie pomoże stworzyć wyjątkowego klimatu.
Wyobraź sobie, że spacerujecie po lesie, na przykład szukając Waszych ulubionych grzybów, albo wiosną aby podglądać ptaszki - czyli pod niewinnym pretekstem... Chciałoby się, żeby to magiczne miejsce, w którym się zaręczycie było tak wyjątkowe, żeby to ona sama zwróciła na nie uwagę, żeby sama chciała tam podejść. Napis ułożony z szyszek gdzieś na polanie musiałbyś jej pokazać sam... Ale jeżeli udekorujesz to miejsce białymi kwiatami (girlandy, wieńce) coś w rodzaju kręgu (jako fanka szeroko rozumianego fantasy, będzie wiedziała o co chodzi), to z pewnością ona sama będzie chciała podejść w to miejsce. Całość (wnętrze kręgu) może być dodatkowo wysypana płatkami. Możesz mieć gdzieś tam schowany bukiet. Jak tam wejdziecie, Twoja dziewczyna poczuje się wyjątkowo. Będzie to tajemnicze i romantyczne zarazem. Ty niemal do końca będziesz mógł odkrywać to miejsce razem z nią. Osoby lubiące klimaty fantasy takie obrazy spotykają głównie w książkach, grach i wyobrażeniach o pogańskich świętach ![]() Wygląda to na dość pracochłonne, ale z pomocą jednej-dwóch osób potrafiących wyplatać girlandy/wieńce dasz radę. Do gałęzi przywiązujemy przezroczystą żyłkę/cienki drucik. Do niego gęsto przywiązujemy główki kwiatów (bez łodyżek). W ten sposób, z odpowiednią ilością okwieconych żyłek możemy stworzyć kwietną ścianę/kotarę. Po przekroczeniu kotary zamiast gołej ziemi (i zamiast kocyka w kratkę!) będzie np. biały a la atłasowy materiał (można tanio kupić materiały na wyprzedażach w działach z zasłonkami np. w Leroy Merlin). Dookoła materiału dajemy gęsto płatki - mogą być syntetyczne. Świece to nieodzowny element romantycznego wydarzenia. Teraz trzeba zdecydować: dużo małych świeczuszek, czy raczej większe świece. Ja bym postawiła na drugą opcję. Kupujemy lub wypożyczamy szklane pojemniki a la wazony na świece. Naczynie musi być wyższe od świecy, tak aby płomień nie zgasł od wiatru. Na miejscu będzie na Was czekać koszyk z winem albo raczej z szampanem oraz mały lekki prowiant: winogrona, koreczki, dobre wędlinki, świeże bagietki. P.S. kwiaty można kupić tanio w hurtowych ilościach u producentów. Nie musisz w 100% stawiać na drogie róże. Dobre girlandy można utworzyć np. z margarytek. W ziemię możesz wmontować też doniczki (zakamuflować mchem) z hiacyntami (sklepowe hiacynty właśnie zakwitają) lub innymi roślinkami. Co myślisz o moim pomyśle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja zostałabym przy tych szyszkach jednak, albo kamykach. Żeby były bardziej widoczne, możesz przeciągnąć szyszki srebrnym sprayem na przykład
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziewczyna lubi las, magię, runy, elfy, druidów, stare pogańskie klimaty, a nie szyszki. Co Wy z tymi szyszkami?
![]() To by wyglądało jak zaręczyny trzynastolatków. Totalna łatwizna. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem, co masz do tych szyszek - skoro dziewczyna lubi las, to chyba warto wykorzystać jego piękno, zapach igliwia, szyszek właśnie. A nie robić z niego coś, czym nie jest... Przecież nie przebierze się za elfa ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A zaręczyny to ma być jakiś cyrk? Bez przesady, w końcu są dorośli, kochają się, chodzi o drobny gest, a nie jakieś nie wiadomo jakie pomysły...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No ok, ok. Może mam inne wyobrażenia...
Choć na innym wątku pełno dziewczyn się skarży, że ich faceci idą na łatwiznę i traktują to jako "drobny gest" właśnie. A jak jedna wizażanka opisała starania swojego narzeczonego, że nakupował świeczek, ułożył z nich wzór, znalazł miejsce ze szczególnym widokiem i udekorował je w niecodzienny sposób to w odpowiedzi były same ochy i achy przez pół roku chyba ![]() Napis z szyszek chyba by tak nie poruszył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
o drobny gest by chodziło jeśli by się oświadczył w normalnym terminie, jeśli dziewczyna się musi naczekać to wiadomo że oczekiwania rosną bo miał dużo czasu na przygotowanie niespodzianki, wobec której szyszki by ją rozżaliły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, Autor zrobi jak uważa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]() Jak dla mnie to ten gest powinien być znacznie większy niż "drobny" niezależnie od przeczekanego czasu ![]() Każda (albo prawie każda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Też myślę że nie trzeba się nakosztować tylko włożyć trochę serca w to co się przygotowywuje...
zależy wszystko też od charakteru upodobań dziewczyny ale napis z szyszek może być romantyczny - z jednej strony posty łatwy a z drugiej strony słodki... piknik fajna sprawa teraz jeszcze jest tak pięknie kolorowe liście dosyć ciepło słoneczko że na prawdę cudowna aura wg mnie i spacer w takim pięknym miejscu ładnym widokowo to może być fajny pomysł. poza tym taki spacer wygląda dosyć niewinnie i dziewczyna może się nie zorientować o co chodzi. Podchody też jakiś urok mają ale to może już zepsuć trochę niespodziankę bo dziewczyna będzie widzieć że coś nietypowego się dzieje... ewentualnie jakiś wypad na weekend w góry póki pogoda taka dopisuje i nie jest to zbyt daleko... zależy też skąd jesteś może ta informacja dałaby szansę podpowiedzieć jakieś ciekawe miejsca pasujące do tej chwili... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
bardzo uważnie czytam Wasze posty i czekam na kolejne równie pomysłowe propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
zareczyny w samolocie, ja sie ineresuje lotnictwem i chciałabym by były w samolocie podczas podróży.... może nawet pogadać z przedstawicielem przewoźnika czy by się udało
Edytowane przez adela50 Czas edycji: 2011-11-06 o 16:44 Powód: dopise |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.