|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Uzywanie depilatora a slabe naczynka i zylaki![]() Mam wloski dosyc mocne i ciemne Czy pod wplywem depilatora pojawiaja sie nowe naczynka ?? Chcialabym uzyc depilatora ale nie chce sobie zrobic wiecej szkody niz pozytku Poprostu meczy mnie uzywanie zwyklej maszynki po ktorej wloski odrastaja mi baardzo szybko Moze macie ten sam dylemat, doradzcie Prosze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uzywanie depilatora a slabe naczynka i zylaki
Może byc problem. Ja też mam słabe naczynka, genetyczną skłonność do powstawania żylaków, do tego delikatna skórę. Dostałam depilator i zrobiłam sobie całe nogi 3 razy- zostały mi po tym ślady, masa czerwonych kropek, które nie chcą zejśc od dawna, pękło naczynko. Po sobie widziałam, że depilator to chyba nie jest w takim wypadku wyjście. Wróciłam do maszynki, czasem potraktuję się Veetem- to przynajmniej bezpieczne i nie pozostawia śladów
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki za tak szybka odpowiedz A moglabys napisac czego dokladnie uzywasz (w jakiej formie kremie, piance) i dziala to na mocne wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy takiej skórze zakazany jest też wosk na ciepło.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja mam bardzo wrazliwe uda.. Ale co robic.. Rwe depilatorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nierika ale napisz czy po kazdym takim drastycznym zabiegu przybywa ci zylek i wogole myslisz ze warto Nie robisz sobie wiekszej szkody Ja chyba postanowilam ze "rwac" depilatorem bede tylko latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czasami moze mi sie zdawac, ze przybywa, bo nogi mam bardzo zaczerwienione. Pozniej to schodzi, zylki sa tylko te, ktore byly wczesniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
U mnie dobre efekty daje depilacja woskiem albo ...pęsetą. Tę ostatnią lubię najbardziej bo mogę dokładnie oskubać łydki a włoski odrastają dopiero po 3 tygodniach i to osłabione.
Poza tym - jeśli masz slabe naczynka to zadbaj o ich wzmocnienie (tutaj dziewczyny pisały co i jak: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=33193 ) PZDR ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
mam tez ciemne ,mocne włosy -wosk na cieplo odpada bo naczynka ,na zimno za słaby, depilator ból i naczynka.
jak mam czas i ochote to skubie peseta ,extra efekt ale bolą palce od sciskania pesety ![]() trzeba sie zginac żeby dokładnie obejrzec całe nogi ![]() kupie jeszcze jedna i podizlemy sie skubanie z TŻ ![]() na codzien przeprosilam sie z maszynką ,trudno ,musze codzinnie golic zeby byly idealnie gładkie no i przy ciemnych włosach po 24 godzinach juz widac takie czarne punkciki wychodzacych włosów eshh i jak tu nie lepiej urodzic sie eteryczną ,zwiewna blondynką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ooo! widzę że nie tylko ja jestem amatorką skubania
![]() A tak na serio - po kilku sesjach włoski się robią słabe (mnie się zrobiły łyse placki na nogach) i wyłażą prawie z cebulkami. Warto się pomęczyć. PZDR ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopadam z pęsetą tylko moje pachy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
pęsetą? oj, to wytrwale jestescie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie oskubanie nogi zajmuje godzinę (no maksymalnie póltorej) a śmiem twierdzić że to bardziej wciągające niż dłubanie w nosie i obgryzania paznokci
![]() Zupełnie serio - skubie się szybko najgrubsze i najciemniejsze włoski a potem wystaczy poprawiać ![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.