Powiedzieć jego dziewczynie czy nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 22:29   #1
201802121129
Konto usunięte

Powiedzieć jego dziewczynie czy nie?

Stoję przed bardzo ciężkim dylematem. Mieszkam w akademiku i kilka tygodni temu poznałam na imprezie kolesia. Nie zwróciłam na niego szczególnej uwagi, całą bibę grał na gitarze i się nie odzywał za bardzo do nikogo. Ale dodałam go na facebooka. Po kilku dniach napisał do mnie o północy, że mu się nudzi i jest mu smutno, chce gdzieś się przejść. W końcu wpadłam do niego z koleżanką, pogadaliśmy. Polubiłam go. I tak zaczął do mnie wypisywać codziennie.

Zgrzyt nastąpił już na drugi dzień, gdyż zaprosił mnie do siebie na noc. Byłam zniesmaczona, powiedziałam mu, że przecież ma dziewczynę – 2 tygodnie wcześnie dodał zdjęcie, jak się całują. On mówi, że nie ma i że to stare zdjęcie. Oczywiście nie poszłam do niego i byłam przekonana, że więcej się nie odezwie. Ale i owszem, wciąż pisaliśmy. Byłam bardzo nieufna bo podejrzałam, że pisze z tą dziewczyną, z którą niby już nie jest (nie mogłam mu powiedzieć, że wiem, która to - wyszłabym na stalkera).

Całe ferie utrzymywaliśmy kontakt. On wrócił i coś się zadziało między nami po imprezie. Bardzo mocno namawiał mnie na seks, nie rozumiał, że nie znaczy nie – już prawie na siłę. Później mnie przeprosił, powiedział, że to alkohol. Mieliśmy też iść na łyżwy, sam mi proponował – jak już doszło co do czego, wziął współlokatora -_-

Znowu namawiał mnie na seks a ja się nie zgodziłam. Mówił, żebym mu zaufała, że nie rozumie, czemu ludzie mu nie ufają. Że nie chodzi mu o seks z byle kim, że mu się podobam. Że łatwą laskę może sobie znaleźć w klubie. Brał mnie na litość, że mu się kompleksy robią. Opowiadał, że tak mu źle było w domu, że wszystko mu przypominało o tej byłej. Oczywiście wszystko to kłamstwa były, ponieważ wiem już na pewno, że w ogóle z nią nie zerwał. Wyszłam na chwilę, a gdy wróciłam, powiedział, że dziewczyna do niego pisze, żeby do niej wrócił, i że on się musi zastanowić. Pytałam, czy mam wyjść? On: jeśli chcesz. W końcu zostałam, a on stwierdził, że nie wróci do niej, bo dobrze mu ze mną. Do seksu nie doszło.

A tu rano poszłam do siebie i przeczytałam wiadomość, że on z nią spróbuje jeszcze raz, bo ma do niego przyjechać, że przeprasza , że mnie w to wciągnął. A, i że chciałby, żebyśmy się kumplowali jak i do tej pory. Najgorsze jest to, że on bardzo blisko mieszka i codziennie go słyszę, jak się śmieje z kumplami i całkiem jest zadowolony z życia. Czuję się zmanipulowana i wykorzystana. Często mówił, że mu z kobietami nie wychodzi, że jest głupi i dzieciak, że tylko gitara go rozumie itp. Ale jednocześnie przechwalał się, że jest dobry w te klocki i że lubi kobiety. Wydaje się jednocześnie nieśmiały i pewny siebie, często ma drzwi na oścież i chodzi hmm roznegliżowany. W towarzystwie swoich kumpli prawie do mnie się nie odzywał.

Nie wiem czy jest sens pisać do tej dziewczyny – dowody mam w postaci rozmów typu ‘nie mam dziewczyny’, ‘chodź do mnie spać’, ale wiem, że on umie dobrze kłamać i zakręcić kota ogonem. Nie wiem do czego jest zdolny, on wie, gdzie ja mieszkam, i ma sporo kumpli na pietrze. Z drugiej strony, rozwala mnie jego beztroskie życie i zadowolenie z siebie. Na razie udaję głupią, udałam, że kupuję jego kit, że niby do niej wraca. Powiedziałam tylko „okej”. Pisałam z nim po tym tylko raz typu cześć, co tam (on do mnie). Mówię mu cześć ale nie piszę, nie odzywam się. W dodatku moja nowa niezbyt lubiana współlokatorka skumplowała się z nim i jego kolegami i podsłuchałam, że obgadywali mnie ostatnio.
201802121129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 22:46   #2
lovely_purple
Raczkowanie

Dot.: Powiedzieć jego dziewczynie czy nie?

Cytat:
Napisane przez heather18 Pokaż wiadomość
Stoję przed bardzo ciężkim dylematem. Mieszkam w akademiku i kilka tygodni temu poznałam na imprezie kolesia. Nie zwróciłam na niego szczególnej uwagi, całą bibę grał na gitarze i się nie odzywał za bardzo do nikogo. Ale dodałam go na facebooka. Po kilku dniach napisał do mnie o północy, że mu się nudzi i jest mu smutno, chce gdzieś się przejść. W końcu wpadłam do niego z koleżanką, pogadaliśmy. Polubiłam go. I tak zaczął do mnie wypisywać codziennie.

Zgrzyt nastąpił już na drugi dzień, gdyż zaprosił mnie do siebie na noc. Byłam zniesmaczona, powiedziałam mu, że przecież ma dziewczynę – 2 tygodnie wcześnie dodał zdjęcie, jak się całują. On mówi, że nie ma i że to stare zdjęcie. Oczywiście nie poszłam do niego i byłam przekonana, że więcej się nie odezwie. Ale i owszem, wciąż pisaliśmy. Byłam bardzo nieufna bo podejrzałam, że pisze z tą dziewczyną, z którą niby już nie jest (nie mogłam mu powiedzieć, że wiem, która to - wyszłabym na stalkera).

Całe ferie utrzymywaliśmy kontakt. On wrócił i coś się zadziało między nami po imprezie. Bardzo mocno namawiał mnie na seks, nie rozumiał, że nie znaczy nie – już prawie na siłę. Później mnie przeprosił, powiedział, że to alkohol. Mieliśmy też iść na łyżwy, sam mi proponował – jak już doszło co do czego, wziął współlokatora -_-

Znowu namawiał mnie na seks a ja się nie zgodziłam. Mówił, żebym mu zaufała, że nie rozumie, czemu ludzie mu nie ufają. Że nie chodzi mu o seks z byle kim, że mu się podobam. Że łatwą laskę może sobie znaleźć w klubie. Brał mnie na litość, że mu się kompleksy robią. Opowiadał, że tak mu źle było w domu, że wszystko mu przypominało o tej byłej. Oczywiście wszystko to kłamstwa były, ponieważ wiem już na pewno, że w ogóle z nią nie zerwał. Wyszłam na chwilę, a gdy wróciłam, powiedział, że dziewczyna do niego pisze, żeby do niej wrócił, i że on się musi zastanowić. Pytałam, czy mam wyjść? On: jeśli chcesz. W końcu zostałam, a on stwierdził, że nie wróci do niej, bo dobrze mu ze mną. Do seksu nie doszło.

A tu rano poszłam do siebie i przeczytałam wiadomość, że on z nią spróbuje jeszcze raz, bo ma do niego przyjechać, że przeprasza , że mnie w to wciągnął. A, i że chciałby, żebyśmy się kumplowali jak i do tej pory. Najgorsze jest to, że on bardzo blisko mieszka i codziennie go słyszę, jak się śmieje z kumplami i całkiem jest zadowolony z życia. Czuję się zmanipulowana i wykorzystana. Często mówił, że mu z kobietami nie wychodzi, że jest głupi i dzieciak, że tylko gitara go rozumie itp. Ale jednocześnie przechwalał się, że jest dobry w te klocki i że lubi kobiety. Wydaje się jednocześnie nieśmiały i pewny siebie, często ma drzwi na oścież i chodzi hmm roznegliżowany. W towarzystwie swoich kumpli prawie do mnie się nie odzywał.

Nie wiem czy jest sens pisać do tej dziewczyny – dowody mam w postaci rozmów typu ‘nie mam dziewczyny’, ‘chodź do mnie spać’, ale wiem, że on umie dobrze kłamać i zakręcić kota ogonem. Nie wiem do czego jest zdolny, on wie, gdzie ja mieszkam, i ma sporo kumpli na pietrze. Z drugiej strony, rozwala mnie jego beztroskie życie i zadowolenie z siebie. Na razie udaję głupią, udałam, że kupuję jego kit, że niby do niej wraca. Powiedziałam tylko „okej”. Pisałam z nim po tym tylko raz typu cześć, co tam (on do mnie). Mówię mu cześć ale nie piszę, nie odzywam się. W dodatku moja nowa niezbyt lubiana współlokatorka skumplowała się z nim i jego kolegami i podsłuchałam, że obgadywali mnie ostatnio.
Wg mnie gość się chciał z Tobą zabawić, seksu mu się chciało, a jak powiedziałaś, że nie i byłaś niedostępna, to odpuścił A Tobie on się spodobał, zabolało Cię to, że tak postąpił?
A co do jego dziewczyny: mogłabyś jej napisać, pewnie, czemu nie, ale czy na pewno chcesz się bawić w to? Jakby nie patrzeć to nie Twoja sprawa, a sama nie masz nic na sumieniu, więc o co chodzi? Wg mnie wpakowałabyś się w to bagno bez potrzeby
lovely_purple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 23:07   #3
skazana_na_bluesa
.

a ja się zapytam inaczej - czy ty jesteś normalna? koleś namawia na seks, niemal sam bierze, czego chce, a ty jeszcze zostajesz na noc u niego? czekasz aż cię zgwałci czy jak? o.o

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 23:47   #4
cud nie kobieta
Ante Pante

Odpuść sobie te intrygi rodem z melodramtu.

Zastanawia mnie jedno, co taki koleś ma w sobie, że laski lgną do niego jak ćmy do światła. No mnie się z takim typem nawet kolegować by się nie chciało. Ojej, tylko gitara go rozumie, ojej, jaki on biedny
Stary 2015-03-06, 00:46   #5
Janex3
Raczkowanie

Ja bym z razie czego napisała.
Janex3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 00:53   #6
Jace
Wtajemniczenie

Obrzydliwy typ

Co Cię w ogóle podkusiło, żeby się z nim zadawać po tym jak tak chamsko namawiał Cię na seks? I to nie jeden raz. I jeszcze wiedziałaś, że ma dziewczynę. A potem zostałaś u niego na noc. Chociaż piszesz, że prawie na siłę chciał uprawiać seks...
Serio, powiedz, bo nie rozumiem.

Dziewczyno, trochę instynktu samozachowawczego na przyszłość.

Jak chcesz, to powiedz dziewczynie, ale nie wiem, czy Ci uwierzy. Facet wygląda na niezłego manipulanta, skoro aż tak Cię zakręcił, nawet szczególnie się nie wysilając. Poza tym z tego, co opisujesz, to koleś może Ci potem piekło urządzić. Sama zdecyduj, czy warto.
Stary 2015-03-06, 06:33   #7
Karena 73
Kobieta z klasą

Co chcesz jej napisać? Twój facet mnie olał i dlatego w ramach zemsty piszę do ciebie, że spędziłam u niego noc i trochę popisaliśmy? Myślisz, że jak ona go rzuci po Twoim donosie, to on wpadnie w Twoje ramiona i będzie z Tobą chodził na łyżwy?
Stary 2015-03-06, 07:07   #8
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a ja się zapytam inaczej - czy ty jesteś normalna? koleś namawia na seks, niemal sam bierze, czego chce, a ty jeszcze zostajesz na noc u niego? czekasz aż cię zgwałci czy jak? o.o

Też mnie to przeraziło.
Dziewczyno, od takiego faceta po pierwszej tego typu akcji się ucieka, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy a na korytarzu udaje się, że sie go nie zna, a nie łyzwy, sryżwy i wspólne spanko!

Czy mówić jego dziewczynie? Ja bym powiedziała jedynie, gdybym miała dowody - smsy, rozmowy na fb itp.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 07:42   #9
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
O to samo chciałam zapytać. Zerwałabym kontakt po pierwszej, max drugiej dziwnej akcji, a tu potem jeszcze jakieś umawianie się na łyżwy itd.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 10:24   #10
skazana_na_bluesa
.

Umawianie sie na lyzwy i tragedia, ze wspollokatora zabral -_-

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 10:28   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Umawianie sie na lyzwy i tragedia, ze wspollokatora zabral -_-
Bo chyba naprawdę największym problem w tym, że pan zajęty, a nie że nachalny i chce zaliczyć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 11:02   #12
kennedy
Zakorzenienie

nie ogarniam jak mozna chciec sie spotykac z takim bucem. od poczatku wiedzialas jaki jest.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 11:28   #13
Buzzerka
Zakorzenienie

Widać, że autorka ma największy problem z tym, że on zamierza 'wrócić do bylej'. Jak się z nią zadawał to jakoś nie w głowie jej było donoszenie na gościa, a sama pisze, że była pewna, że cały czas był z tamtą. Trochę zemstą zalatuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 11:52   #14
93Strawberry
Raczkowanie

Nie wtrącaj się w tą sprawę. Nie wiesz jakie naprawdę są ich relacje. Widać chciał jedynie seksu, może chciał wzbudzić zazdrość w tamtej. Z tego co piszesz mogę wywnioskować tylko tyle, że straszny z niego dzieciak, mota się, bawi czyimś kosztem. Olałabym go i zapomniała o jego istnieniu. Świr i tyle.
93Strawberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 12:29   #15
2016050952
Konto usunięte

Tylko gitara go rozumie....
Boszzzz, kto łyka takie głodne kawałki?
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 12:34   #16
panna_felicjanna
Zakorzenienie

No ja też nie chciałabym mieć nic do czynienia z takim typem.

Ma dziewczynę, a udaje że z nią nie jest i uporczywie namawia inne na seks?
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 12:39   #17
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3
Konto usunięte

Myślę, że powinnaś odpowiedzieć sobie na pytanie, czy będąc na miejscu tej dziewczyny, chciałabyś się dowiedzieć czy nie.
3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 14:05   #18
Pako_
Rozeznanie

Zbierz więcej dowodów, zgódź się na ten sex, nagraj wszystko i jej wyślij
Pako_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 14:38   #19
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pako_ Pokaż wiadomość
Zbierz więcej dowodów, zgódź się na ten sex, nagraj wszystko i jej wyślij
Haha, też bym tak zrobiła, ale nie mam już 16 lat...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 14:42   #20
aveeline
Raczkowanie

nie, nic jej nie pisz.
koleś obróci wszystko tak, że wyjdzie na to, że wymusiłaś na nim, aby powiedział, że nie ma dziewczyny
poza tym, to są ich sprawy, nie pakuj się w to, tym bardziej, iż Twoja współlokatorka się zakolegowała z typkiem, w razie wielkiej kłótni, będziesz mieszkać w jednym pokoju z wrogiem. (obgadywała Cię, zatem raczej przyjaźni i tak nie będzie, ale chyba neutralne stosunki można zachować.)
ja zawsze uważałam, że w związki lepiej się nie pchać.
lepiej "odejść" z klasą i zająć się sobą, studiami, a nie knuciem intryg/zemsty.
aveeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 17:30   #21
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Nie pisać, nie uwierzy.
Stary 2015-03-06, 17:38   #22
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Ja na miejscu tej dziewczyny wołałabym wiedzieć.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 18:25   #23
normalnyFacet
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam, dlaczego kobiety z takimi burakami przepychanki robią i wizaz takimi głupotami spamują...

Ohh biedaczek tylko mu współczuć wypięciem tyłka.. a Ty autorko leć bądź matką teresą bo chłopaczek ma dylematy czy do ex nie wrócić...

Ładnie manipuluje nie ma co
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 18:27   #24
zlotniczanka
plum plum

jeśli chcesz, to napisz, ale nie swojego konta, tylko jakiegoś fejkowego czy cuś.

Zgadzam się z dziewczynami, że najbardziej Ci żal, że się na Twoją cnotę dalej nie nastawał. Miałaś buraczka-podrywaczka za seksownego Adonisa...
A te głodne kawałki o łatwych dziewczynach, tym, że Ty nie jesteś taka, ale już, teraz chodźmy się seksić, bo mu odpadnie...
Wydaje się, że jesteś bardzo naiwnym dziewczątkiem. Normalna osoba by skończyła z nim rozmowę po pierwszej propozycji nocowania. A Tobie się przekomarzanek zachciało, mało stanowcze to Twoje nie musiało być.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 18:40   #25
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Że co?! Takim facetom to się daje za przeproszeniem w pysk, wyśmiewa się i żegnam a nie zostaje się na noc. Litości...
Po tym co tutaj piszesz widać wyraźnie, że jesteś zauroczona albo przynajmniej na pewno go polubiłaś czego zupełnie nie potrafie zrozumieć. Gość kilkukrotnie proponuje Ci seks i to w nachalny sposób kiedy w ogole się nie znacie. Na drugim czy tam trzecim spotkaniu proponuje Ci spędzenie wspólnie nocy a Ty nic sobie z tego nie robisz?
Swoją drogą teksty typu: 'tylko gitara go rozumie', 'że mu się kompleksy robią' - bo co? bo nie poszłaś z nim do łóżka to biedny ma kompleksy? ŻENADA! Ja na Twoim miejscu całkowicie odpuściłabym sobie jego, tą jego dziewczyne i nie mieszałabym się.

"Jutro - to za późno. Nie warto liczyć, że każdego dnia będziesz miała do dyspozycji jutro."
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 20:10   #26
Ivonka0705
Raczkowanie

Podejrzewam, ze jesli przekazesz to tej lasce, to niestety ale ty ucierpisz na tm najbardziej. Zapewne chlopak w zemscie zacznie rozgadywac na twoj temat glupoty. NIe wiem czy gra warta swieczki. Odpusc. I nast.razem nie umawiaj sie z zajetymi.
Ivonka0705 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 14:17   #27
Malinka099
Przyczajenie

Ja bym się na Twoim miejscu w to nie pakowała Na co Ci to Zawsze w takich sprawach po głowie dostanie ten co "chciał dobrze" :P
Malinka099 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości