|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zmiana nasycenia
Cześć,
dostałam od koleżanki zdjęcia z imprezy halloweenowej, chciałam nieco podrasować kolory, nasycenie. Robiłam to już nie raz. No ale do rzeczy. W programie po zmianach jest ładnie, tak jak chcę, zapisuję, otwieram to zdjęcie i...jakaś totalna klapa ![]() Ostatnio zdjęcie zrobiłam, przerobiłam, było dobrze. Po zapisaniu też ok. Chciałam wziąć na pulpit, przycięłam zdjęcie i znowu kolory się pozmieniały ![]() Jeśli jest to istotne, aparat którym zdjęcia były robione to sony alfa 380... Możecie mi powiedzieć co jest tego przyczyną? Jak to zmienić? Teraz sobie przypomniałam, że już kilka zdjęć stamtąd pozmieniałam i było wszystko normalnie. Tylko te ostatnie zdjęcia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmiana nasycenia
ja obstawiam że to błąd programu ale ręki że to na pewno to to nie dam sobie uciąć (:
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale to dwa różne programy miałyby błędy?
Na mniejszych zdjęciach jest w porządku. Ale ja ja bym chciała mieć duże zdjecie... Niech ktoś jeszcze się wypowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Aha to na prawdę nie wiem dlaczego tak się może dziać, a zapisane w jpg?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Nie zostaje mi nic innego, jak zostać z takimi zdjęciami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Próbowałaś sprawdzić zdjęcia pod różnymi przeglądarkami ?
Czy wrzucając ponownie w program graf. poprawione zdjęcia , wyświetlają się dobrze, czy źle ? Na czym pracujesz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To ja się podpinam bo mam podobny problem
![]() Ale żeby było śmieszniej - u mnie zmniejsza się nasycenie po zapisaniu zdjęcia ![]() uUuAsissuUu czy Ty też przerabiasz zdjęcia z formatu RAW? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niee, jpeg
Wciąż mam problem z tymi samymi zdjęciami ![]() No ale jako ciekawostka- zrobione zdjęcia zwykłym kompaktem i "podrasowane" są w porządku. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-11-19 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
zmniejsz kompresje jpg przy zapisie .
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia z lustrzanki mogą mieć inną przestrzeń kolorów np Adobe RGB i program tak je otwiera i potem zapisuje. Przeglądarki radzą sobie dobrze z sRGB z szerszymi paletami już nie koniecznie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.