|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie - puch na głowie !
Włosy zapuszczam dokładnie 33 dni, od czasu podcięcia sięgają one do ramion - mają 35 cm . Skróciłam je o ok 10 cm , ponieważ były końcówki były zniszczone od rozjaśniania.. Prosiłam fryzjerkę, aby mi nie cieniowała, tylko żeby obcięła je równo. Przed obcięciem miałam kręcone włosy, nawet bez użycia pianki. Teraz włosy wydają się grubsze, nie są już tak kręcone tylko falowane.. A najgorsze jest to, że nie są one gładkie tylko wyglądają dosłownie jak wata cukrowa.. Mogę je porównać do włosów Gienka Loski.. Obecnie olejuję je olejkiem z alterry na noc, potem zmywam szamponem gliss kur ( złoty) i daję maskę z firmy pantene intensywnie wygładzająca, ale nic mi nie pomaga.. Chciałabym, żeby moje włosy rosły szybciej, lecz nie wiem jak i za co się zabrać .. Czy zaopatrzyć się w maseczkę WAX ? Czy używać szamponów delikatnych,czy z silikonami ? Dodam jeszcze, że od czasu podcięcia nie suszę ani nie prostuję ich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EDUkator
|
Dot.: Pomóżcie - puch na głowie !
Wyszukiwarka, podforum kręconowłosych i ogólnie zapoznanie z CG.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie - puch na głowie !
Generalnie jest tyle metod opisanych tutaj na forum i tyle wyjść i odpowiedzi na Twoje pytanie, że nie mogę się powstrzymać i muszę Ci wlać za lenistwo
![]() Ale żeby nie było, że nic nowego nie wniosłam do dyskusji to na porost włosów możesz choćby pić drożdże, albo zrobić maskę drożdżową na skalp (ja się teraz tym bawię). Po prostu poszukaj w istniejących już wątkach o pielęgnacji włosów, jak tam nie znajdziesz czego szukasz, dziewczyny udzielające się w wątkach zawsze chętnie doradzą i pomogą.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.