|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ślub cywilny
Witam,
Jestem zaręczona od 2 lat, postanowiłam z narzeczonym wziąść ślub ,ale tylko cywilny. Co lepsze ślub jest brany pod uwage bo chcemy wziąść kredyt na mieszkanie. Rodzice są bardziej nastawieni na tradycje ,czyli oba na raz a nam się nie śpieszy z kościelnym. Nie mam pojęcia jak to powiedzieć im ?! prosze pomocy ;( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ślub cywilny
Prosto z mostu - Drodzy rodzice, to nasza decyzja, nasz ślub, nasze pieniądze. Chyba, że nawet cywilny będą wam "sponsorować"
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja im to powiedzieć? Normalnie (mamo, tato zdecydowaliśmy się że weźmiemy ślub cywilny).
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po prostu będąc we dwoje poinformujcie ich, że chcecie wziąć ślub cywilny ze względu na mieszkanie, bo później wchodzą nowe przepisy i będzie trudniej o kredyt ![]() ale powinniście też wspomnieć o kościelnym, np. że planujecie go zrobić za ok. 2 lata, ale nie macie jeszcze konkretnej daty (no chyba że planujecie jak najbardziej to odsunąć to nie wiem...) poza tym biorąc kredyt od razu nie dostaniecie mieszkania (tzn. zależy jakie kupicie, ale od dewelopera zwykle się czeka) o tym tez warto wspomnieć rodzicom ![]() ja będę w tą sobotę świadkiem na ślubie cywilnym, a kościelny jest zaplanowany na lipiec 2012 ![]() ![]() musicie rozmawiać twardo i wiedzieć czego chcecie, bez żadnych wątpliwości "bierzemy ślub cywilny, później kościelny, albo to akceptujecie albo nie, ale My jesteśmy dorośli i zrobimy to co uważamy za słuszne" koniec kropka ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a my mając datę kościelnego, zdecydowaliśmy się wziąć 3 miesiące wcześniej cywilny. Powiedzieliśmy normalnie, tzn. - mamo, bierzemy ślub 4go stycznia
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To jest Wasza decyzja i rodzice nie maja prawa narzucac Wam swojej woli, jesli jestescie niezalezni finansowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
serdecznie dziękuje
Wasze opinie podniosły mnie na duchu, dziś jest ten dzień i napewno wszystko pójdzie dobrze ![]() pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pochwal sie reakcja rodzicow
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.