|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
DIETETYK- czy warto?
jeżeli był już taki wątek to prosze o link, bo nie mogę znaleść.
czy warto wybrać się do dietetyka? czy ktoś może polecić jakiegoś w miare taniego w Warszawie? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETETYK- czy warto?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post26546821
Wg mnie, jeśli chodzi o zwykłą rozpiskę codziennego jadła dla siebie, to nie warto... bo właściwie to wystarczy odpowiednia lektura i można sobie samemu z powodzeniem poradzić ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że warto. Przynajmniej jest mobilizacja w działaniu i nadzór nad tym wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Oczywiście, że warto. Zwłaszcza, ze internet jest pełen bzdur dotyczących żywienia i odchudzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
jeśli cię stać to warto, a jeśli miałabyś mieć mnóstwo wyrzeczeń żeby opłacić taki regularny cykl spotkań to myślę że sama też dałabyś radę jeśli zaopatrzyłabyś się w dobrą lekturę i umiejętnie dobierała źródła informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
myślę że wizyta u dietetyka to fajna sprawa. jeżeli sama potrafisz trzymać rygor to dietetyk da ci wskazówki do poprawy stylu jedzenia i wyboru produktów
jeśli nie masz silnej woli to dietetyk ułoży ci plan na parę tygodni co kupować jak gotować i wszystko będzie opisane tylko wystarczy zrobić zakupki ![]() polecam http://dietetycyonline.pl/dietetycy są tam ludzie młodzi z doświadczeniem już którzy nie traktują cię schematycznie i nie dają gotowej dietki z katalogu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Warto ja chodzę i efekty są widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Warto.
Dziś rozmawiałam z dietetyczką. Stwierdziła, że chociaż raz w życiu każdy powininien wybrać się do takiego specjalisty. Nie tylko wtedy, kiedy dzieje się coś niedobrego w naszym organizmie, w chorobie. Należy taką wizytę potraktować profilaktycznie.
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Warto, jak widzę czasami "mądrości" wypisywane w internecie czy gazetach to aż się drobne w kieszeni nie zgadzają...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Część wiedzy się wzajemnie wyklucza, nagminnie powiela, powstaje szereg artykułów nie pogłębionych, często tematyka traktowana jest bez zrozumienia i bez jakiekolowiek merytorycznej wiedzy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Warto! To specjalista. Ze zdrowiem nie można ryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Też uważam, że warto. Mnie dietetyk pomógł zrozumieć na czym polega zdrowe odżywianie, jak sobie komponować dietę w racjonalny sposób. Do tego pozbyłam się w końcu 5kg, które wisiały na mnie po ciąży i nie miałam efektu jojo. U mnie to była najlepsza decyzja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Wypowiem się z perspektywy dietetyka, który zna środowisko - zależy do jakiego dietetyka się udasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Sprawdzałam już chyba wszystkie opcje. Kupowałam gotowe jadłospisy, później jak się trochę podszkoliłam zaczęłam układać sama. Zawsze z różnym skutkiem. Raz lepiej, raz gorzej, ale nie byłam w pełni zadowolona z wyników. Zdecydowałam się na konsultacje z dietetykiem, niech krok po kroku ogarnie mi plan. No i weź szukaj teraz dietetyka w Warszawie! Dobry dietetyk w Warszawie xxx jest na wagę złota. Koleżanka poleciła mi Martę Krasoń-Wejman i w końcu jestem zadowolona!Udało mi się wyeliminować niechciane produkty, urozmaicić moją dietę, bo miałam wrażenie, że cały czas jem to samo! Schudłam 5 kg i kilkanaście cm w ciele. Dziewczyny polecam! Zaufajmy specjalistom!
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-11-15 o 10:25 Powód: link, reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja byłam u dietetyka. W sumie to niczego więcej nie dowiedziałam się o zasadach zdrowego odżywania niż to co już wcześniej wiedziałam. Jedyna fajna rzecz to analiza wagi ciała no i analiza wyników krwi. Sama dieta mnie nie zaskoczyła.
Grunt to nie zwariować i wyrobić w sobie zdrowe nawyki. A wiedzy jest mnóstwo na wyciągnięcie ręki - nie trzeba wcale wydawać pieniędzy na wizyty u dietetyka i diety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.