|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak myślicie , schudnę??
- jem dwa posiłki dziennie(śniadanie ; grahamka z chuda kielbasą,jogurt) 10.00
- obiad(kurczak gotowany z jajkiem i pomidorem) godz.17.30 -kolacja brak - jabłko - wysiłek fizyczny w postaci brzuszków około 45 minut.Codziennie - biegi 2 razy w tyg. - raz w tyg.sauna - piję 2l wody dziennie Zaczęłąm dopiero od wczoraj ... i się zawzięłam bo ważę 73kg przy wzroscie 178,a zwykle wazylam 65kg;/ Wiem,że praca siedząca ma duzy wpływ na moje ciało i dlatego tak przytyłam. Wiem ,ze orgaznizm jest cwany i spowalnia metabolizm przy takiej diecie.Dziś nad ranem wymiotowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak myślicie , schudnę??
jesz za mało!! może przez dwa ;pierwsze dni stracisz wodę a później zaczniesz przybierać. musisz jeść 3 porządne posiłki minimum!!! śniadanie jak wstaniesz, może być owsianka, jajeczko, jajecznica, omlet, mogą być kanapki na pełnoziarnistym chlebie. na obiad porcja białka w postaci ryby, piersi kurczaka, warzyw, do tego makaron pełnoziarnisty, kasza, może być ryż. na kolację twaróg chudy, albo sałatka, do tego przekąski w ciągu dnia, orzechy mogą być, owoce, sałatki owocowe, czasami mogą być lody albo na co masz ochotę.
taki długodystansowy plan pomoże Ci schudnąć. to co Ty zaprezentowałaś to jakaś chora głodówka i ze zdrową dietą nie ma nic wspólnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A masz zamiar do końca życie jeść 2 posiłki dziennie? Przytyjesz bo wygłodniały organizm w pewnym momencie się upomni o jedzenie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy przywitasz się z jojo.
Radzę więc zaprzestać tego dziwnego sposobu odchudzania bo nic dobrego z tego nie będzie. Polecam przeczytać wątki podwieszone na dietetyce i wcielić w życie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
45 minut brzuszków dziennie??....
Przeczytaj 10zasad zdrowego odżywiania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
organizm działa tak jak państwo, kiedy w państwie jest dobrobyt, to każdy sobie dobrze radzi, zdrowo żyje. kiedy nadchodzą chude lata, brak w kraju pieniędzy, jedzenia, towarów ludzi zaczynają dawkować środki, chorować, chudnąć itp... kiedy po okresie głodu przychodzi dostatek, to ludzie nie wracaj do normalnego stylu życia, tylko zaczynają oszczędzać, na wypadek kolejnego okresu głodu i biedoty.
tak samo dzieje się z organizmem. jeśli nagle zabierzesz swojemu ciała witaminy, enzymy, mikroelementy, wartości odżywcze ciało zacznie chudnąć. jak już schudniesz i zaczniesz jeść organizm zacznie magazynować wszystko w postaci tłuszczu, na wypadek jakby kiedyś w przyszłości znów przyszła głodówka. i to jest właśnie efekt jojo. i niestety nie da się tego uniknąć stosując taka idiotyczną dietę. tak jak radzą koleżanki, poczytaj więcej o dietach na forum, poczytaj jadłospisy, zobacz co dziewczyny jedzą i jak pięknie chudną. powodzenia! Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2011-12-03 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dłużej raczej tak nie wytrzymasz więc na wiosnę będzie około 80kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, nie schudniesz. Wytrzymasz chwilę i rzucisz się na jedzenie, co pięknie będzie po Tobie widać. Wymioty mogły być od dużego wysiłku, ponieważ nie masz jak widać szacunku do swojego ciała. Gdybyś go miała, to zaczęłabyś na spokojnie i racjonalnie wprowadzać ćwiczenia i dietę. To nie jest tak, że można nagle zacząć jeść tyle co pięcioletnie dziecko i pięknie schudnąć i od razu wyrobić sobie przepiękne mięśnie. Ahhh jakie to by było piękne! Ale nie jest... Żeby ćwiczenia coś dały muszą być poparte odpowiednią dietą. Jeżeli chcesz spalić sobie mięśnie i za parę miesięcy mieć cudną otłuszczoną i obwisłą figurę to powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze to tylko chore prowo. Powinnas schudnac bo wazysz za duzo, ale wcielajac taka diete w zycie na 100% nie zrzucicsz kilogramow z sposob zdrowy. Pozatym cos wydaje mi sie ze wytrzymasz max tydzien i tyle bedzie z tego wielkiego odchudzania
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Co myślicie o tym menu
Śniadanie kromka grahama z polędwicą i jajko smażone na teflonie z papryką i cebulą śniadanie 2: banan-jabłko Obiad smażona pierś z kurczaka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i cebulą z łyżką oliwy będę wdzięczna za obliczenie Podwieczorek Jabłko Kolacja 120ml.mleka 1.5% z 1 łyżką Cini Minis ile to kalori??? Pliss ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ty tak na serio? To nie jest dieta, tylko głodzenie się... Jedyne co osiągniesz, to osłabienie organizmu, który jak widać, już zaczął się buntować. Poza tym, naprawdę myślisz, że wystarczy tylko schudnąć, a potem już tak będzie zawsze? Przecież chyba nie masz zamiaru do końca życia jeść dwoch posiłków dziennie (już nawet nie chce mi się tutaj tłumaczyć, jak taka dieta wpłynie na Twoje samopoczucie i ogólny wygląd), po tym, jak już schudniesz zaczniesz normalnie jeść i przytyjesz znów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Absolutnie za mało posiłków w ciągu dnia!! 5 to optymalna liczba!!
Te 45 brzuszków to po prostu śmiech na sali... wróć do nich gdy już porobisz aeroby czyli BIEGANIE, pływanie, jazda na rolkach, łyżwach wszystko co jest długotrwałym wysiłkiem w ruchu. Gdy już po aerobach schudniesz - wróć do brzuszków a napewno będzie widać mięśnie. Teraz taki "wysiłek" jest Ci całkowicie zbędny bo nie angażuje całego ciała do spalania tłuszczu. powinnaś zjadać śniadanie, II sniadanie, obiad, podwieczorek, kolację. Wszystko w mniejszych porcjach ale regularnie i o zbliżonych porach. POWODZENIA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Kochana to nie dieta to głodówka. Dieta to zdrowe odżywianie takie które powoduje spadek may ciała a nie stopniowe wyniszczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze do tych nieszczęsnych brzuszków- pewnie ci się wydaje, że brzuszki spalają tłuszcz na brzuchu. Otóż nie! Rób sobie dalej, bo to nic nie szkodzi, ale więcej jak 10 min takich ćwiczeń nikomu nie jest potrzebna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes boska ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Domiciątko - świetnie ujęte !
![]() ...a chciałam napisać: "Bo ludzie którzy wyszli z Oświęcimia suma sumarum w końcu zaczynali wyglądać normalnie"...ale czasami mam zbyt odległe od wątku metafory i nie każdy je rozumie - Ty zrobiłaś to lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.