jak myślicie , schudnę?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 08:40   #1
kiniulaa00
Raczkowanie

Question

jak myślicie , schudnę??

- jem dwa posiłki dziennie(śniadanie ; grahamka z chuda kielbasą,jogurt) 10.00
- obiad(kurczak gotowany z jajkiem i pomidorem) godz.17.30
-kolacja brak
- jabłko
- wysiłek fizyczny w postaci brzuszków około 45 minut.Codziennie
- biegi 2 razy w tyg.
- raz w tyg.sauna
- piję 2l wody dziennie

Zaczęłąm dopiero od wczoraj ... i się zawzięłam bo ważę 73kg przy wzroscie 178,a zwykle wazylam 65kg;/
Wiem,że praca siedząca ma duzy wpływ na moje ciało i dlatego tak przytyłam.
Wiem ,ze orgaznizm jest cwany i spowalnia metabolizm przy takiej diecie.Dziś nad ranem wymiotowałam czy to od zbyt duŻego wysiłku jak na pierwszy raz? jak myślicie?? a może od kwaśnego jabłka?
kiniulaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 09:33   #2
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: jak myślicie , schudnę??

jesz za mało!! może przez dwa ;pierwsze dni stracisz wodę a później zaczniesz przybierać. musisz jeść 3 porządne posiłki minimum!!! śniadanie jak wstaniesz, może być owsianka, jajeczko, jajecznica, omlet, mogą być kanapki na pełnoziarnistym chlebie. na obiad porcja białka w postaci ryby, piersi kurczaka, warzyw, do tego makaron pełnoziarnisty, kasza, może być ryż. na kolację twaróg chudy, albo sałatka, do tego przekąski w ciągu dnia, orzechy mogą być, owoce, sałatki owocowe, czasami mogą być lody albo na co masz ochotę.

taki długodystansowy plan pomoże Ci schudnąć.
to co Ty zaprezentowałaś to jakaś chora głodówka i ze zdrową dietą nie ma nic wspólnego

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 09:57   #3
kiniulaa00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
jesz za mało!! może przez dwa ;pierwsze dni stracisz wodę a później zaczniesz przybierać. musisz jeść 3 porządne posiłki minimum!!! śniadanie jak wstaniesz, może być owsianka, jajeczko, jajecznica, omlet, mogą być kanapki na pełnoziarnistym chlebie. na obiad porcja białka w postaci ryby, piersi kurczaka, warzyw, do tego makaron pełnoziarnisty, kasza, może być ryż. na kolację twaróg chudy, albo sałatka, do tego przekąski w ciągu dnia, orzechy mogą być, owoce, sałatki owocowe, czasami mogą być lody albo na co masz ochotę.

taki długodystansowy plan pomoże Ci schudnąć.
to co Ty zaprezentowałaś to jakaś chora głodówka i ze zdrową dietą nie ma nic wspólnego
a dlaczego później zacznę przybierać,możesz mi wyjaśnić??
kiniulaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 13:29   #4
malutka20068
Zadomowienie

A masz zamiar do końca życie jeść 2 posiłki dziennie? Przytyjesz bo wygłodniały organizm w pewnym momencie się upomni o jedzenie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy przywitasz się z jojo.

Radzę więc zaprzestać tego dziwnego sposobu odchudzania bo nic dobrego z tego nie będzie. Polecam przeczytać wątki podwieszone na dietetyce i wcielić w życie.
Stary 2011-12-02, 16:30   #5
ulicasezamkowa
Raczkowanie

45 minut brzuszków dziennie??....
Przeczytaj 10zasad zdrowego odżywiania...
ulicasezamkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 07:07   #6
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kiniulaa00 Pokaż wiadomość
a dlaczego później zacznę przybierać,możesz mi wyjaśnić??
organizm działa tak jak państwo, kiedy w państwie jest dobrobyt, to każdy sobie dobrze radzi, zdrowo żyje. kiedy nadchodzą chude lata, brak w kraju pieniędzy, jedzenia, towarów ludzi zaczynają dawkować środki, chorować, chudnąć itp... kiedy po okresie głodu przychodzi dostatek, to ludzie nie wracaj do normalnego stylu życia, tylko zaczynają oszczędzać, na wypadek kolejnego okresu głodu i biedoty.
tak samo dzieje się z organizmem. jeśli nagle zabierzesz swojemu ciała witaminy, enzymy, mikroelementy, wartości odżywcze ciało zacznie chudnąć. jak już schudniesz i zaczniesz jeść organizm zacznie magazynować wszystko w postaci tłuszczu, na wypadek jakby kiedyś w przyszłości znów przyszła głodówka. i to jest właśnie efekt jojo.
i niestety nie da się tego uniknąć stosując taka idiotyczną dietę.

tak jak radzą koleżanki, poczytaj więcej o dietach na forum, poczytaj jadłospisy, zobacz co dziewczyny jedzą i jak pięknie chudną.
powodzenia!

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2011-12-03 o 07:08
Stary 2011-12-03, 11:57   #7
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
-kolacja brak
- jabłko
- biegi 2 razy w tyg.
- raz w tyg.sauna
- piję 2l wody dziennie

Zaczęłąm dopiero od wczoraj ... i się zawzięłam bo ważę 73kg przy wzroscie 178,a zwykle wazylam 65kg;/
Wiem ,ze orgaznizm jest cwany i spowalnia metabolizm przy takiej diecie.Dziś nad ranem wymiotowałam czy to od zbyt duŻego wysiłku jak na pierwszy raz? jak myślicie?? a może od kwaśnego jabłka?
jak wytrzymasz 3 tygodnie to na świeta i sylwka będziesz super laska
dłużej raczej tak nie wytrzymasz więc na wiosnę będzie około 80kg
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 20:02   #8
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
-kolacja brak
- jabłko
- biegi 2 razy w tyg.
- raz w tyg.sauna
- piję 2l wody dziennie

Wiesz, że spowalnia metabolizm i na siłę do tego dążysz... O matko z córką

Nie, nie schudniesz. Wytrzymasz chwilę i rzucisz się na jedzenie, co pięknie będzie po Tobie widać. Wymioty mogły być od dużego wysiłku, ponieważ nie masz jak widać szacunku do swojego ciała. Gdybyś go miała, to zaczęłabyś na spokojnie i racjonalnie wprowadzać ćwiczenia i dietę.

To nie jest tak, że można nagle zacząć jeść tyle co pięcioletnie dziecko i pięknie schudnąć i od razu wyrobić sobie przepiękne mięśnie. Ahhh jakie to by było piękne! Ale nie jest... Żeby ćwiczenia coś dały muszą być poparte odpowiednią dietą. Jeżeli chcesz spalić sobie mięśnie i za parę miesięcy mieć cudną otłuszczoną i obwisłą figurę to powodzenia Jeśli nie, to polecam lekturę forum, a jeśli chodzi o ćwiczenia to wujek google, ew. możesz wysłać mi pw
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 11:56   #9
vespertine_
Zadomowienie

Mam nadzieje, ze to tylko chore prowo. Powinnas schudnac bo wazysz za duzo, ale wcielajac taka diete w zycie na 100% nie zrzucicsz kilogramow z sposob zdrowy. Pozatym cos wydaje mi sie ze wytrzymasz max tydzien i tyle bedzie z tego wielkiego odchudzania wiem co mowie.

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 13:10   #10
samara_86
Raczkowanie

Co myślicie o tym menu
Śniadanie kromka grahama z polędwicą i jajko smażone na teflonie z papryką i cebulą
śniadanie 2: banan-jabłko
Obiad smażona pierś z kurczaka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i cebulą z łyżką oliwy
Podwieczorek Jabłko
Kolacja 120ml.mleka 1.5% z 1 łyżką Cini Minis
ile to kalori??? Pliss
będę wdzięczna za obliczenie
samara_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 13:12   #11
vespertine_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samara_86 Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym menu
Śniadanie kromka grahama z polędwicą i jajko smażone na teflonie z papryką i cebulą
śniadanie 2: banan-jabłko
Obiad smażona pierś z kurczaka surówka z kiszonej kapusty z marchewką i cebulą z łyżką oliwy
Podwieczorek Jabłko
Kolacja 120ml.mleka 1.5% z 1 łyżką Cini Minis
ile to kalori??? Pliss
będę wdzięczna za obliczenie
za malo

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 15:32   #12
201801022117
Konto usunięte

Ty tak na serio? To nie jest dieta, tylko głodzenie się... Jedyne co osiągniesz, to osłabienie organizmu, który jak widać, już zaczął się buntować. Poza tym, naprawdę myślisz, że wystarczy tylko schudnąć, a potem już tak będzie zawsze? Przecież chyba nie masz zamiaru do końca życia jeść dwoch posiłków dziennie (już nawet nie chce mi się tutaj tłumaczyć, jak taka dieta wpłynie na Twoje samopoczucie i ogólny wygląd), po tym, jak już schudniesz zaczniesz normalnie jeść i przytyjesz znów.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 18:16   #13
findsomething
Zadomowienie

Absolutnie za mało posiłków w ciągu dnia!! 5 to optymalna liczba!!

Te 45 brzuszków to po prostu śmiech na sali... wróć do nich gdy już porobisz aeroby czyli BIEGANIE, pływanie, jazda na rolkach, łyżwach wszystko co jest długotrwałym wysiłkiem w ruchu.

Gdy już po aerobach schudniesz - wróć do brzuszków a napewno będzie widać mięśnie. Teraz taki "wysiłek" jest Ci całkowicie zbędny bo nie angażuje całego ciała do spalania tłuszczu.

powinnaś zjadać śniadanie, II sniadanie, obiad, podwieczorek, kolację.
Wszystko w mniejszych porcjach ale regularnie i o zbliżonych porach.

POWODZENIA.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 11:23   #14
agataskate
Raczkowanie

Kochana to nie dieta to głodówka. Dieta to zdrowe odżywianie takie które powoduje spadek may ciała a nie stopniowe wyniszczenie
agataskate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 14:29   #15
rapunzel8
Zadomowienie

ja jeszcze do tych nieszczęsnych brzuszków- pewnie ci się wydaje, że brzuszki spalają tłuszcz na brzuchu. Otóż nie! Rób sobie dalej, bo to nic nie szkodzi, ale więcej jak 10 min takich ćwiczeń nikomu nie jest potrzebna.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 14:52   #16
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
organizm działa tak jak państwo, kiedy w państwie jest dobrobyt, to każdy sobie dobrze radzi, zdrowo żyje. kiedy nadchodzą chude lata, brak w kraju pieniędzy, jedzenia, towarów ludzi zaczynają dawkować środki, chorować, chudnąć itp... kiedy po okresie głodu przychodzi dostatek, to ludzie nie wracaj do normalnego stylu życia, tylko zaczynają oszczędzać, na wypadek kolejnego okresu głodu i biedoty.
tak samo dzieje się z organizmem. jeśli nagle zabierzesz swojemu ciała witaminy, enzymy, mikroelementy, wartości odżywcze ciało zacznie chudnąć. jak już schudniesz i zaczniesz jeść organizm zacznie magazynować wszystko w postaci tłuszczu, na wypadek jakby kiedyś w przyszłości znów przyszła głodówka. i to jest właśnie efekt jojo.
i niestety nie da się tego uniknąć stosując taka idiotyczną dietę.

tak jak radzą koleżanki, poczytaj więcej o dietach na forum, poczytaj jadłospisy, zobacz co dziewczyny jedzą i jak pięknie chudną.
powodzenia!

Jestes boska
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 16:40   #17
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dzięki

Stary 2011-12-16, 15:57   #18
Ilta
Zadomowienie

Domiciątko - świetnie ujęte !

...a chciałam napisać: "Bo ludzie którzy wyszli z Oświęcimia suma sumarum w końcu zaczynali wyglądać normalnie"...ale czasami mam zbyt odległe od wątku metafory i nie każdy je rozumie - Ty zrobiłaś to lepiej
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości