|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() triunfo del amor - nowa telenowela.
Hej dziewczyny! Być może niektóre z Was zauważyły, że wczoraj miała swoją polską premierę nowa telenowela na TV4 triunfo del amor Postanowiłam zatem stworzyć wątek dla tej telenoweli, gdzie będziemy mogły się wymieniać swoimi spostrzeżeniami
![]() Ja jestem po pierwszym odcinku i muszę przyznać, ze się wciągnęłam, poza tym tutaj jedną z głównych ról gra Maite Perroni, którą uwielbiam ![]() O serialu: Oryginalny tytuł: Triunfo del amor Kraj i rok produkcji: Meksyk, 2010-2011 Wyprodukowana przez: Televisa Producent: Salvador Mejía Alejandre Temat przewodni: Tres palabras Wykonanie: Luis Miguel Emisja na kanale TV 4 HISTORIA: Víctoria jest jedną z najbardziej znanych projektantek mody w Meksyku. Mieszka w eleganckiej rezydencji wraz ze swoim mężem, Osvaldem, sławnym aktorem, i dwojgiem dzieci, Fernandą (córką obojga) i Maximilianem (synem Osvalda z pierwszego małżeństwa). Víctoria jest prawdziwą kobietą sukcesu, lecz nie zawsze tak było. W młodości pracowała jako służąca w domu Bernardy, fanatyczki religijnej, której syn, Juan Pablo, studiował w seminarium, aby zostać księdzem. Juan Pablo i Víctoria zakochali się w sobie i spędzili ze sobą noc, po której Víctoria zaszła w ciążę. Gdy Juan Pablo wyjechał, Bernarda odkryła prawdę i wyrzuciła ją na ulicę. Víctoria wychowywała samotnie córkę przez trzy lata zanim doszło do tragedii. Bernarda odnalazła ją i postanowiła pozbyć się zarówno jej, jak i dziecka. Spowodowała wypadek wskutek którego Víctoria trafiła do szpitala, a jej malutka córeczka María do przytułku. Od tamtej pory Víctoria bezustannie szuka swojej zaginionej córki. Dwadzieścia lat później, w domu mody zjawia się piękna dziewczyna, María Desamparada, którą Víctoria zatrudnia na posadę modelki. W niedługim czasie, María Desamparada staje się prawdziwą perełką, lecz zazdrosna Víctoria podejrzewa, że dziewczyna kokietuje jej męża. Dlatego ją poniża i traktuje z pogardą. Tak naprawdę jednak, to Maximiliano, jej pasierb, jest tym, który wodzi wzrokiem za Maríą. Zataja przed nią swoją prawdziwą tożsamość, by móc się z nią zabawiać. Szybko jednak zmienia swoje postępowanie i dopada go strzała amora. María Desamparada i Maximiliano zostają parą. Kiedy María zachodzi w ciąże, Max oznajmia jej, że jest zaręczony z inną kobietą o imieniu Jimena i musi się z nią ożenić, gdyż spodziewa się jego dziecka. Oszukana i zdradzona María ukrywa przed nim prawdę o ciąży i odchodzi. Víctoria odkrywa co łączyło Maríę i Maxa i popełnia największy błąd swojego życia: oskarża niewinną dziewczynę o to, że jest karierowiczką i wyrzuca na ulicę, tak jak niegdyś Bernarda postąpiła z nią. Nie przypuszcza jednak, że María jest córką, jakiej szuka. Víctoria spotyka się ponownie z Juanem Pablo i wyznaje mu, że mają dziecko, oraz że Bernarda od zawsze wiedziała o jego istnieniu. Juan Pablo prosi ją o przebaczenie i obiecuje, że nie spocznie dopóki nie odnajdzie ich córki. Kiedy poznaje Maríę, szybko nawiązuje się między nimi przyjaźń. Juan Pablo staje się jej radcą i spowiednikiem. I gdy jest już o krok od poznania prawdy, Bernarda wyjawia synowi podczas spowiedzi, że María jest jego córką i tym samym zmusza go do milczenia. Tymczasem Maximiliano pojmuje za żonę Jimenę, która spodziewa się dziecka innego. Jimena ulega wypadkowi i traci ciążę. Wskutek szoku zaczyna także tracić rozum i skutecznie uprzykrza życie Maxowi. Poczucie winy zmusza go do tolerowania chorej żony, choć tak naprawdę jedyną miłością jego życia jest María Desamparada. Osvaldo czuje się coraz bardziej opuszczony przez Víctorię i zdradza ją z Lindą, koleżanką Marii. Postępek męża jest mocnym ciosem dla Víctorii, która zmusza Osvalda do opuszczenia domu. Życie Víctorii i jej bliskich z każdym dniem jeszcze bardziej się komplikuje. Tylko wiara i nadzieja, że miłość zatriumfuje stają się ich podporą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Blond forever!
|
Dot.: triunfo del amor - nowa telenowela.
O losie, co za historia
![]() Kiedyś byłam fanką telenoweli, ale dziś nie wiem czy mogłabym to oglądać... Na szczęście nie muszę się o tym przekonywać, bo nie mam telewizora ![]() Ale życzę wytrwałości w oglądaniu ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardziej niż telenowela - serial
![]() Ja wieczorami po ciężkim, stresujacym dniu lubię się odprężyć i mnieć godzinę tylko dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak przeczytałam opis to skojarzyło mi się z telenowelą oglądaną jeszcze chyba w liceum
![]() Uwielbiałam ja wtedy, zresztą chyba jak prawie każdą ![]() ![]() Ale fakt tego typu seriale są świetne po ciężkim dniu ![]() Chociaż ja i tak z uporem maniaka takie wieczory spędzam przed wizażem itp ![]() Edytowane przez Asiczkaa Czas edycji: 2011-05-27 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
poniedziałek-piatek godzina 19;]
a to jest adaptacja tego właśnie serialu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() No to by tłumaczyło czemu opis serialu wydał mi się podobny ![]() Tak czytam skąd jesteś .. też kiedyś byłam z łódzkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jakiś sentyment do tego województwa ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam kilkanaście odcinków w wersji oryginalnej (tzn. po hiszpańsku, bez lektora). Niektóre sceny są dokładnie takie same jak w Cristinie, tylko inni aktorzy
![]() Nie mam tej stacji w tv, ale może będę oglądać jak odcinki będą dostępne w sieci ![]() Szczerze mówią wolę takie telenowele niż nasze polskie seriale, takie jak Klan czy M jak miłość.
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a te z TV4 bardzo lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś szalałam za telenowelami i oglądałam chyba wszystkie. Teraz już mi się znudziło, ale za to moja teściowa - ho ho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to akurat będziesz w temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Gdzie można obejrzec 1 i 2 odcinek po polsku bo nie moge znalezdz ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj powinna być powtórka pierwszego odcinka na tv4, 2 jest dzisiaj o 19.
Być może na youtube w najbliższym czasie będą wrzucone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przyznaję, że niektóre telenowele oglądałam z przyjemnością. Lubiłam telenowelę "Mój Grzech" ("Mi pecado"), w której Maite grała główną rolę.
Miałam nadzieję, że "Triumf miłości" też mnie wciągnie, ale główną bohaterką znowu jest biedna dziewucha o gołębim sercu, która pewnie będzie bać się własnego cienia i lamentować przez 4983 odcinki jaka to ona jest biedna i nieszczęśliwa. Dodatkowo ten nowy ''look'' Perroni w ogóle do mnie nie przemawia. Z pięknego łabędzie ("Mi pecado") zamieniła się w brzydkie kaczątko ("Triumfo del amor"). Ach, z utęsknieniem czekam na telenowelę, która będzie przypominała "Rubí" ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2011-06-03 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
Dodaje odcinki w b.dobrej jakości na Dailymotion
Zapraszam ![]() Link do 13 odcinka : http://www.dailymotion.com/video/xjc...-13_shortfilms |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Zapraszam na odcinki w b.dobrej jakości na Dailymotion
![]() Wpiszcie : Triumf miłości w wyszuka moje videa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubię ten serial
![]() zawsze nie mogę sie doczekać kolejnego odcinka :p oczywiście takie historie to zdarzają się tylko w meksykańskich serialach,ale jest w tym coś przyciągającego ![]() A co do Maite uważam że jest naprawdę dobrą aktorką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hejka
No to i ja dolacze wczoraj serfujac po siecie natrafilam na informacke ze Dominika i Ludwika Paleta to Polki, nono prosze kto by pomyslal. Kiedys widzialam kilka seriali z Ludwika i nie pomyslalabym ze to Polka. No i w ten o to sposob trafilam na Triunfo del amor. Wczoraj odejrzalam 2 odcinki aby zobaczyc to cudo:P I mimi, ze juz dawno wyroslam z tego typu tasmiecow, to faktycznie dobry pomysl po pracy. Tak wiec ledwo zyjac po dzisiejszym ciezkim dniu zaraz sobie wlacze jeden odcineczek i spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ja uwielbiam telenowele, już nawet nie oglądam ich po polsku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że fragment mojego postu cytowany jest nawet na FilmWebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
capitulo= na tych serwerach tak piszą odcinek5/capitulo5
![]() ![]() ![]()
ćwiczę z Ewą skalpel 5 ![]() ![]() Edytowane przez Gosia2011 Czas edycji: 2011-08-12 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
"Capitulo" to po prostu "odcinek" po hiszpańsku. Nie rozumiem po co na siłę używać słów, które bez problemu można zastąpić polskim odpowiednikiem.
Również w tematach poświęconych innym telenowelom często pojawia się taki wyraz jak "protka". No litości... Wyraz "protagonista" (z hiszpańskiego: odtwórca głównej roli) też można zastąpić polskim odpowiednikiem bez niepotrzebnego wytężania umysłu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Anethka
niepotrzebny twój wywód ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
A jest tu ktoś wierny tej telenoweli? Chętnie wymienię się zdaniami na ten wątków, które są w Triumfie.
![]() Co prawda telenowela powoli dobiega końca, ale na koniec zawsze się wiele zawrotnych akcji. ![]() Jeżeli ktoś chciałby obejrzeć w całości tę telenowelę lub przegapi odcinek w tv, to podaję link do stronki, gdzie można je bez problemu znaleźć. ![]() http://www.dailymotion.com/anett123#videoId=xm3p1d Edytowane przez twiitty Czas edycji: 2011-11-02 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam TDA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.