|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy znacie jakieś perfumy...
... które mogą działać jak afrodyzjaki? Wiem, że istnieją zapachy np. w postaci olejków eterycznych, które wzmagają pożądanie, są zmysłowe i romantyczne, ale czy można znaleźć dokładnie coś takiego w formie perfum?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy znacie jakieś perfumy...
Podobno na większość mężczyzn podobnie do kobiecych feromonów działa woń wanilii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Aziyade to zbiór afrodyzjaków, podobno?
Na mnie dziala odpychająco ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wiele perfum podejrzewa się o działanie afrodyzjakowe ale raczej nie są to uniwersalne pozycje w sensie, że nie dla każdej kobiety i nie na każdego faceta podziała - jednym zapach się spodoba a innych odrzuci. Wystarczy poczytać wątek "najdziwniejsze komentarze dotyczące perfum" a nut afrodyzjakowych jest dużo m. in piżmo, ambra, wanilia, cynamon, muszkat, imbir, nuty pieprzowe, ylang ylang, róża,
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- przeklejam kawałek artykułu internetowego ze str. drogerii natura pt. wonna psychologia: Tajemniczy składnik - feromony Feromony można na przykład znaleźć w wykazie nut zapachowych pierwszych perfum sygnowanych nazwiskiem jednej z gwiazd show businessu – Paris Hilton. Warto również zwrócić uwagę, że nuta bazowa tego zapachu zawiera także dwa znane afrodyzjaki - piżmo oraz ylang–ylang… Dzięki temu perfumy uważane są przez używające ich kobiety za bardzo zmysłowe i uwodzicielskie. Zapach orientu Za bardzo kuszące i rozpalające zmysły uważane są także perfumy orientalne. Wszystkie charakteryzują sie mocnym, czasem wręcz ciężkim i zdecydowanym zapachem. W każdym z nich można znaleźć nuty żywic, wanilii i pikantnych przypraw. Do tej grupy uwodzicielskich zapachów można zaliczyć np. Donna Karan Black Cashmere, Givenchy Organza, Guerlain Shalimar, Calvin Klein Obsession, Christian Dior Poison, Yves Saint Laurent Opium, czy też Jean Paul Gaultier Classique. Zmysłowe nuty wanilii i piżma Za niezwykle kobiece i wzbudzające pożądanie uważa sie również perfumy z dodatkiem dwóch popularnych afrodyzjaków – wanilii i piżma. Wanilia, niezbyt słodka, lecz wyrazista i odrobinę pikantna doskonale uzupełnia sie z ciepłą, delikatnie drażniącą zmysły nutą piżma. To oryginalne połączenie można znaleźć w takich perfumach jak np. Hèrmes Elixir des Merveilles, Lolita Lempicka, Rochas Alchemie, Hugo Boss BOSS Intense. Kwiaty i różowy pieprz Hitem ostatnich lat jest tworzenie kompozycji zapachowych łączących słodko-pikantną nutę różowego pieprzu z upojnym aromatem kwiatów-afrodyzjaków: jaśminu, champaca, frangipani, tiare, czy osmantusa. Owe odurzające Kołacznie można znaleźć w perfumach Estée Lauder Beautiful Love, Calvin Klein Euphoria, Ralph Lauren Ralph. ‘Cielesna’ nuta cashmeranu Niezwykle popularnym składnikiem stała się także ostatnio nuta cashmeranu, która przypadła do gustu amatorkom ciężkich, ciepłych i ‘cielesnych’ zapachów. Jest to bardzo intensywna ziołowo-piżmowa nuta, która czyni perfumy niezwykle zmysłowymi. Nutę tę można znaleźć w takich perfumach jak: Kenzo Jungle L’Elephant, Charles Jourdan The Parfum oraz Thierry Mugler Alien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Panaroja
|
A i tak najbardziej afrodyzjakalnie działa ta właściwa osoba sama z siebie , bez żadnych dodatków
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na przykład moje zmysły rozbudza lubieżny Kingdom od Alexandra McQueena. Nie wiem czy ma sobie jakieś ofrodyzjaki, ale jest bardzo zwierzęcy ![]() Tylko cholera nie wiem czy teśliliśmy z M EDT czy EDP, trzeba się Asiuli zapytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30575093]Mam tak samo
![]() Ale na przykład moje zmysły rozbudza lubieżny Kingdom od Alexandra McQueena. Nie wiem czy ma sobie jakieś ofrodyzjaki, ale jest bardzo zwierzęcy ![]() Tylko cholera nie wiem czy teśliliśmy z M EDT czy EDP, trzeba się Asiuli zapytać ![]() To juz Ci się nie podoba Aziyade? ![]() Testowaliście EDP ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aziyade- jakby ktoś wziął duże naczynie na deser i wrzucił tam wszystko- i lody, i nutellę, i żelki, i gumy do żucia, i czekoladę, wafelki, marcepan, a na koniec zasmażka
Bez sensu Niby osoba sama działa, ale pamiętam pięknego mężczyznę z mojej poprzedniej pracy, ciągnęla się za nim smużka zapachu i to było wręcz obezwładniające - a jak działało na wyobraźnię! Im więcej zmysłów zaangażowanych w "podobanie się" tym lepiej ![]() Dla mnie erotyczne są zapachy z nutką fizjologiczną, ale też zapachy czystego, wypielęgnowanego ciała- jakimiś luksusowymi kosmetykami ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30578635]Aziyade przy ostatecznych testach zrobił się gorzki ![]() Jak to określiła pewna osoba, spocony tragarz kminu. Kingdom ![]() No co? ![]() ![]() A Kingdom... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.