|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wybór szkoły średniej.
Jestem teraz w 3 klasie gim i muszę się juz zastanowic nad dalszą szkołą. Nie uczę się dobrze ,jednak myślę że raczej dostała bym się do jakiegoś przeciętnego liceum. Wiem że nie nadaje się do jakiś wielkich prac fizycznych ze względu na to że się szybko męcze no i jestem chudziutka i mam też krzywy kręgosłup. Podoba mi się praca sekretarki itp. i się zastanawiam czy to byłoby dobre posunięcie? chcialabym też żeby potem nie było problemów ze znalezieniem pracy i jakoś przyzwoicie płatna;/. Zastanawiam się też nad fryzjerką w zawodówce . Lub jeszcze miałam taki pomysł żeby iść do zawodówki na kucharz małej gastronomii który trwa dwa lata , a jakbym skończyła to bym porobiła jakieś kursy barmańskie czy kelnerskie. Błagam podpowiedzcie mi coś co wybrać ,wogóle co mam zrobić ;/
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wybór szkoły średniej.
A czym sie interesujesz?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz w sumie to jakos specjalnie niczym. Najbardziej to lubię muzykę i książki poprostu, ale z zawodów to podoba mi się ta sekretarka ale podobno po amdinistracji ciężko znalezdz pracę ;/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
No to moze do czego masz talent? Do jezykow, rysunkow, matematyki, muzyki, sportu..itd. Jest mnostwo rzeczy, musisz w czyms byc dobra.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mam duże zdolnosci artystyczne zarówno do śpiewu jak i do rzeżbienia ,lepienia itp.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
No to moze cos w tym kierunku ?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No ale po czym np:? bo aktorstwo czy coś związane z plastyką odpasa bo niezbyt to lubie, najbardziej kocham muzykę no ale jakie zawodoy związane z muzyką? bo większość to bez znajomości ani rusz ;/.
|
|
|
|
|
#8 |
|
na przekór do celu
|
a co taka sekretarka robi?
![]() wypisz bez zastanowienia 10 rzeczy. jak dałaś radę to znaczy że jesteś zorientowana w temacie, jak nie, to radziłabym więcej przeczytać na temat takiej pracy. takie stanowisko możesz dostać nie tylko po administracji - możesz skończyć np. geodezję i pracować jako sekretarka, wystarczy że znasz angielski, obsługę komputera, jesteś zorganizowana i wiesz mniej więcej czym firma w której pracujesz się zajmuje. bo jak skończysz administrację a będziesz pracować jako sekretarka w firmie budowlanej to fisia dostaniesz przy fakturach z różnymi rodzajami cementu a tego na administracji cię nie nauczą.a sama administracja fakt - masa ludzi ją studiuje, na pewno więcej niż tak naprawdę potrzeba. z tym że tak jest z wieloma kierunkami ![]() w sumie też bym się zastanowiła nad rozwijaniem twoich zdolności artystycznych
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-11-20 o 22:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

a tego na administracji cię nie nauczą.