Ulric De Varens - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-16, 21:59   #1
vesenka
Zakorzenienie

Ulric De Varens

Używała któraś z Was perfum tej marki? Kojarzę tę markę z tańszymi perfumami, ale jeśli mnie pamięć nie myli trwałymi. Któraś ma jakieś doświadczenia?
Kuzynka mnie ostatnio podpytywała o UDV Pour Elle, a ja miałam pustkę w głowie Wie,że to nie są podróbki, ale na tym moja wiedza się kończy. Ktoś wie coś więcej?

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2007-11-17 o 09:04 Powód: dopisek
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 13:08   #2
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Dot.: Ulric De Varens

któraś z wizażanek ma na zbyciu "miss varens" i pisze, że pachną słodko - watą cukrową a to juz dla mnie uwaga warta większego zainteresowania tą firmą no i jak sprawdziłam na allegro ceny nie są wysokie ok.40zł.

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 20:37   #3
vesenka
Zakorzenienie

Widziałam je dziś na Truskawie, cena taka,że można zaryzykować w ciemno Porobię trochę za królicę doświadczalną

Stary 2007-11-26, 21:07   #4
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

koniecznie podziel się wrażeniami bom ciekawa okrutnie

Stary 2007-11-27, 10:04   #5
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A nie ma ich przypadkiem w rossmanowskiej gazetce?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 14:30   #6
giancarla
Raczkowanie

Wiecie co, ja mam taką wstydliwą słabość woda UdV Mini pink, która kosztuje, hmm, 15zł...
Uwielbiam...
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 21:33   #7
Mary_Q
Zakorzenienie

Ulric de Varens?

Witam,wlasnie natkenlam sie w jednym watku na takie perfumy "kiss" i ogolnie na ta marke,tylko ona jest starsznie tania a taka znana?a ja nigdy o niej nie slyszalam i nie wyobrazalam sobie uzywania takich tanich perfum...Co o nich myslicie?jakie one sa?czy sa takie dobre i slawne pomimo takiej ceny?
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-25, 21:36   #8
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Ulric de Varens?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=de+Varens

Tu masz wątek o tej marce - po co zakładałas nowy wątek, skoro wystarczyło tu sie dopisać?
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 21:39   #9
rachela
Zakorzenienie

Pierwsze słyszę o takiej firmie.

Nie wiem, co to - zajrzałam na ich stronę internetową (http://www.ulric-de-varens.pl); flakony dość tandetne, opisy zapachów przyprawiają mnie o zgrzytanie zębów.

Mam dziwne wrażenie (może jestem zbyt podejrzliwa i nieufna, ale...), że to kolejna firma specjalizująca się w "wariacjach na temat" perfum.

A wątki łączę

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 11:40   #10
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o takiej firmie.

Nie wiem, co to - zajrzałam na ich stronę internetową (http://www.ulric-de-varens.pl); flakony dość tandetne, opisy zapachów przyprawiają mnie o zgrzytanie zębów.

Mam dziwne wrażenie (może jestem zbyt podejrzliwa i nieufna, ale...), że to kolejna firma specjalizująca się w "wariacjach na temat" perfum.

A wątki łączę
Wydaje mi się,że nie masz racji. Flakony tandetne-fakt, opisy koszmarne-fakt, ale nie podejrzewam ich o podróbki. Po pierwsze ich zapachy można kupić na truskawce, a oni w podróbkach się nie specjalizują. Po drugie nie wiem na ile dokładnie przyjrzałaś się stronie UDV, ale ja doczytałam, że zapachy dla nich tworzy między innymi Expressions Parfumées i Henri Bergia, który jeśli mnie pamięć nie myli popełnił zapachy które lubię, czyli Miyako i Laguna Homme

Stary 2007-12-26, 11:58   #11
khy
Zadomowienie

Dla mnie wygladaja calkiem sympatycznie i raczej nie na podroby, ani ekhem... odpowiedniki ;-).
khy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-26, 18:35   #12
Miviki666
Zadomowienie

Kiedyś miałam perfumy Urlic De Varens Rue Pergolese.Świetny zapach!Szkoda tylko że już wycofany z produkcji
Miviki666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 19:26   #13
Mary_Q
Zakorzenienie

no wlasnie Rachelo zareagowalam jak Ty :P ale jest to ale o ktorym mowi vasenka ponoc sa znane i cenione...ale ta cena? 15 zl za 25 ml za takie perfumy?!
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 23:33   #14
rachela
Zakorzenienie

Dziewczyny, napisałam "mam dziwne wrażenie". Więc jak sama nazwa wskazuje, jest to moje prywatne odczucie.

Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości, więc nią bym się nie sugerowała tak do końca (np. zapachy The Perfumers Workshop są tanie, a naprawdę niezwykłe (seria Tea Rose). Ale z drugiej strony ja też jestem przyzwyczajona do tego, że perfumy to jednak trochę dają po kieszeni... ;D

Oscar Wilde
Stary 2007-12-27, 11:28   #15
_Adelajda_
Rozeznanie

ja uczucia mam podobne jak Rachela;
te buteleczki są koszmarne, opisy tez i jakos ze strony 'zalatuje' odpowiednikami...

Vesenko, kupiłas? bo tak wywnioskowałam... jak Twoje zdanie?
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 13:32   #16
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
ja uczucia mam podobne jak Rachela;
te buteleczki są koszmarne, opisy tez i jakos ze strony 'zalatuje' odpowiednikami...

Vesenko, kupiłas? bo tak wywnioskowałam... jak Twoje zdanie?
Kupiłam Pour Elle i So Varens. Dla kuzynki, ale próbowałyśmy obie. Flakoniki faktycznie niespecjalne ale zapachy niezłe.
Pour Elle to dla mnie kwiatki+owocki+wanilia, czyli to co kryje sie w co drugim różowym zapachu ostatnio, ale w sumie całkiem przyjemne. Akurat dla takiej młodej dziewczyny jak kuzynka i jej bardzo się podoba. Co ważniejsze nie pachnie płasko, jest dość trwały i nie przypomina żadnego znanego mi wcześniej zapachu.
So Varens to trochę inna bajka. Czuję w nich różę, wanilię, piżmo. Całość przyjemna i dość delikatna, ale też nie w moim stylu. Kuzynce pasuje.

Zapachy nie kojarzą mi się z takimi,które już znam, więc nie podejrzewam ich o bycie podróbką czegoś.
Flakoniki nieciekawe, ale wśród średniopółkowych jakoś specjalnie nie rażą. Nie wymagam cudów od zapachu za 50 zł.
Jak dla mnie to ta sama półka co Puma, Adidas, Coty czy Yardley.
Wydaje mi się,że po prostu ta firma bardziej jest znana za granicą niż w Polsce i stąd podejrzliwe podejście
Przed zakupem poszperałam trochę w necie i wychodzi na to,że korzystają z tych samych laboratoriów tworzących zapachy co wiele bardziej znanych marek.
Nie chcę,żeby wyszło na to,że się mądrzę, po prostu nie wydaje mi się,że to podróbki, ale jak każdy mogę się mylić

Stary 2008-03-05, 13:03   #17
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Ostatnio mój TZ przyniósl mi 3 rózne zapachy z tej firmy
Bardzo ladnie pachná. Fakt,ze opakowania sá troszke tandetne,ale same w sobie perfumy naprawde ladnie pachná i dosc dlugo sie utrzymujá
Mam zapachy: Mini love,i Love by -lily prune-, mini sexy
Moje ulubione to dwa pierwsze wymienione Opisy zapachów mozna znalesc na ich stronie-choc te ich opisy jakies tandetne sie wydajá Ale ogolnie polecam.
Stary 2009-04-07, 15:06   #18
magdulenka
Zakorzenienie

Odświeżę wątek

Firma jeste zdecydowanie bardziej znana za granicą niż w Polsce. W Niemczech całe serie różnych zapachów można znaleźć w każdym "Rossmanie" czy "dm".
Zapachy są z niższej półki, fakt - ale całkiem przyjemne.Od jesieni wyszła nowa seria Varens Original
http://www.ulric-de-varens.de/fuer-s...-original.html , którą tworzy 10 zapachów
Varens Original - African Queen
Varens Original - Italian Romance
Varens Original - Indian Secret
Varens Original - Borneo Dream
Varens Original - Patchouli Chic
Varens Original - French Sweets
Varens Original - Russian Legend
Varens Original - Spring Tea
Varens Original - Oriental Night
Varens Original - Tropical

I te mogę polecić. Nie są oszałąmiająco trwałe, ale za 10 euro jestem w stanie to przeżyć

Tu jeszcze raz strona producenta, ze wszystkimi produktami
http://www.ulric-de-varens.com/parfums/parfums-feminins

5269

Edytowane przez magdulenka
Czas edycji: 2009-04-07 o 15:08 Powód: mały błąd :)
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 15:17   #19
skarbiatko
Zakorzenienie

widziałam tę markę w tesco

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-07, 17:12   #20
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
któraś z wizażanek ma na zbyciu "miss varens" i pisze, że pachną słodko - watą cukrową a to juz dla mnie uwaga warta większego zainteresowania tą firmą no i jak sprawdziłam na allegro ceny nie są wysokie ok.40zł.
Dacie wiarę autorce posta?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 18:31   #21
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Dacie wiarę autorce posta?
i to wcale nie było tak dawno - raptem 2 lata temu, ale moje preferencje zmieniły się o 180st. mogę to jedynie zrzucić na karb hormonów i ciąży, bo cóż by innego

Stary 2009-09-18, 23:24   #22
rachela
Zakorzenienie

W rozmowie z Taką, gdzieś w okolicach paczuli, przypomniałam sobie o moich nadmorskich testach Patchouli Chic, z serii Varens Original. A ponieważ skojarzenia odnośnie całej serii mam ciekawe, postanowiłam wątek odświeżyć.

Zapachy z serii Original przykuły moją uwagę w niemieckim Rossmannie, wyróżniając się na tle pozostałych flakonów przyjemnie prostą formą. O tym wątku i swoich pierwszych skojarzeniach [patrz post nr 9 ] kompletnie nie pamiętałam, więc bez uprzedzeń sprawdziłam na skórze... chyba z pięć kompozycji. Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu - albo nos mnie myli, albo doczekaliśmy się hmm, 'zapachów alternatywnych' dla naszych drogich niszówek. Choć nie tylko.

I tak. Na pierwszy ogień poszło największe zaskoczenie: granatowa Oriental Night, do złudzenia przypominająca na mojej skórze Feminite du Bois. Dalej nie było lepiej. Czerwona Russian Legend z nutami Cuir Ottoman [niestety obiecanego kadzidła nie wyczułam, chyba że chodziło o słodycz jak z Incense Demeter], brązowa African Queen z przebrzmiewającym w głębi Black Cashmere, błękitny Borneo Dream - kopia Cool Water [stąd moje 'nie tylko' w poprzednim akapicie] oraz całkiem ciekawa - fioletowa Patchouli Chic i żółte French Sweets, które jednak z niczym konkretnym mi się zapachowo nie łączyły. Natomiast pudełka i flaszki dość szybko skojarzyły mi się z charakterystycznymi złoto-jednokolorowymi etykietkami i pudełkami L'Artisana. Ale może po prostu byłam w zbyt wielkim szoku. Patrz - załączniki.

Szczerze mówiąc, nie żałuję że mnie los z tymi flachami zetknął, bo jak na zapachy za 5 Euro [!!!] sztuka - i to za 30ml - są naprawdę godne uwagi. Dość trwałe, dość nietypowe, choć na wachlarz nut nie ma co liczyć.

No, myśli spisałam, z głowy mogę już wyrzucić ;]

Oscar Wilde
Stary 2009-09-18, 23:42   #23
giancarla
Raczkowanie

Tylko szkoda, że u nas ich nie ma... W ogóle zapachy UdV zniknęły zupełnie ze sklepów. A to duża strata, tak uważam.
Stary 2009-09-19, 00:19   #24
rachela
Zakorzenienie

Owszem, zaskoczona jestem że w Polsce taka posucha. Skarbiątko pisała, że widziała te zapachy w Tesco; ja niestety nic nie wypatrzyłam. Nawet wszystko-mające-Allegro mnie zawiodło ;]

Z drugiej strony, różnica w asortymencie Rossmana polskiego [Świnoujście] i niemieckiego [Ahlbeck] jest kolosalna...

Oscar Wilde
Stary 2009-09-19, 23:14   #25
giancarla
Raczkowanie

Dystrybutor UdV zwinął żagle, zapachy zniknęły ze sklepów. A szkoda, bo jeśli chodzi o niższą półkę cenową, to oferta była znakomita. Ładne, trwałe zapachy nie będące podróbkami, za grosze.
Stary 2009-09-21, 08:22   #26
edytapa68
Zakorzenienie

Mnie przywiozła z wycieczki Mini Love córka z Paryża. Kupiła w jakimś markecie Przyznam,że buteleczkę 20ml. zużyłam z przyjemnością
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 15:48   #27
bona_wentura
Przyczajenie

cyt. vesenka

"Pour Elle to dla mnie kwiatki+owocki+wanilia, czyli to co kryje sie w co drugim różowym zapachu ostatnio, ale w sumie całkiem przyjemne. ...
...Co ważniejsze nie pachnie płasko, jest dość trwały i nie przypomina żadnego znanego mi wcześniej zapachu."

Pdpisuję sie pod tym.
75 ml dostałam od teściów z jakiejś wycieczki zagranicznej. ( Teściowa światowa kobieta na wstępie poinformowała mnie że jest to tania ale dobra marka, a zapach dla młodej kobiety; hmm brała chyba pod uwagę tylko naszą różnice wieku Jednak bardzo często sięgam po te perfumy, zwłaszcza że są trwałe. ) Stoi wśród innych i pomimo że z niższej, u mnie stoi na tej samej półce co te za 300.

Edytowane przez bona_wentura
Czas edycji: 2009-10-13 o 15:50
bona_wentura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 18:46   #28
AniaKPS
Przyczajenie

Miałam już dwa czy trzy razy ten zapach 'mini musk', mnie się bardzo podobał ( ale żadna tam ze mnie znawczyni, po prostu zwyczajnie mi przypadł do gustu ;p i pachniał słońcem, tak to czułam ), a teraz nigdzie go nie ma... Na oficjalnej stronie jest dalej, tu: http://www.ulric-de-varens.com/parfu...nins/mini-musk, ale czy ktoś wie jak poradzić sobie z zamówieniem w języku francuskim? Czy jest w ogóle opcja, że przyślą...?

Kurcze, XXI wiek, a zawsze, jak coś mi się spodoba, to NIGDZIE tego nie ma ;] tak samo miałam z farbą loreal casting, akurat wycofali mój wymarzony kolor ;]

Ktoś jakoś może pomóc?
AniaKPS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 21:06   #29
Bellatrix
gamma Orionis

Na ich stronie jest możliwość zmiany języka na angielski - w dziale Shipping można więc niestety wyczytać:
"Parfums ULRIC DE VARENS S.A.S does not deliver outside of FRANCE."

Pozostaje Ebay i monitorowanie varensowych aukcji bądź napisanie do któregoś ze sprzedawców, czy ma możliwość ściągnięcia Mini Musk i sprzedania - i w jakiej cenie.
Lub Allegro - widzę, że u jednego sprzedawcy pojawiło się dużo zapachów z serii 'Original' [pominę milczeniem, że z błędem - ludzie naprawdę nie czytają ze zrozumieniem], jest szansa że asortyment się powiększy. Również proponuję się odezwać i zapytać. Kto wie ;]

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 07:53   #30
kroliczek190
Zadomowienie

Właśnie sobie przypomniałam ze mam jeszcze w domu dwie butle Varensa - Rectoverso turkusowe (ostry chemiczny zapach w dużym plastikowym kółku) i jakieś "klasyczne" w trójkątnym opakowaniu, chyba Cyane (pudrowe i mocne jak siekiera), podobno był proces sądowy o podobieństwo do Diamonds Elisabeth Taylor...

Żałuję bardzo ze przed laty nie kupiłam sobie fantastycznego zapachu krówek - brązowe Rectoverso - a był w hipermarketach za grosze!

Moje zdanie jest takie - można perfumki tej firmy mieć jako ciekawostkę, ale, właśnie, ogólnie dla mnie to perfumki a nie perfumy Wydaje mi się że to jeszcze niższa półka niż wszelkie Mexxy i inne takie, miałam też dwie małe różowe buteleczki (Mini-cośtam), osobiście nie polecam - zapaszki(!) wpierw silne, szybko gasnące, nie wibrujące bynajmniej. Pachną... tanio. Oczywiscie to tylko moje zdanie... bo za tę niska cenę jednak wolę mieć choćby groszowe Le Jardin, które jest trwałe, subtelne i ślicznie wibruje na skórze.
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości