|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
całkowicie przeciwny odbiór - problemy komunikacyjne
Witajcie Wizażanki
![]() Ostatnio męczy mnie moja osoba. Ludzie od jakiegoś czasu rozumieją mnie zupełnie na opak. ![]() Dziś dowiedziałam się, że nawet przez swoją mimike daję do myślenia w ten, a nie inny sposób. W ogóle nie jestem tego świadoma, nie zdaję sobie z tego sprawy, nie wiem jak nad tym zapanować. Moje myśli nie są adekwatne do mojego wyrazu twarzy jak widać ![]() ![]() ![]() Byliście może kiedyś w podobnej sytuacji? Ogólnie jestem bardzo towarzyska, nie aspołeczna, mówię sporo, zazwyczaj jestem odbierana pozytywnie, ale zdarzają mi się coraz częściej wpadki tego rodzaju i jak już to na całej lini ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: całkowicie przeciwny odbiór - problemy komunikacyjne
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
trudno tak "na sucho" rozmawiac, jakies przyklady?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Chyba wiem o co Ci chodzi bo też bardzo często moje miny są odczytywane przez innych opacznie, podobnie zresztą jak moje zachowanie . Ale niestety nie wiem jak sobie z tym dać radę
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja nie potrzebuję przykładów - doskonale Cię rozumiem, bo często mam to samo:/ Dodatkowo mam problem z odczytywaniem, czy ktoś żartuje czy nie - zawsze odczytuje odwrotnie i zawsze wychodzą jakieś hocki-klocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zależy czy dotyczy to 1-2-3 osób czy większości ludzi, z którymi się spotykasz. Mam podobnie w stosunku do jednej osoby: ja się zagapię w okno bo o czymś intensywnie myślę, a ona do mnie, że mam się na nia nie gapić spodełba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raczej z większością ludzi się dogaduję, raczej odbierana jestem pozytywnie lub ewentualnie czasem jako strasznie pewna siebie osoba (która nie jestem aż tak bardzo..no ale cicho-sza ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zartem, a tu obraza. mam ironiczno- sarkastyczny sposob wyrazania sie i nie wszyscy go rozumieja, ale czy to moj problem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Z żartami trzeba uważać- nie kązdy ma podobne poczucie humoru i może miły żart odebrać bardzo negatywnie.
Co do mowy ciała, może warto spróbowac potrenowac przed lustrem zeby wypowiadac się z miłym wyrazem twarzy? Politycy tez to trenuja- znaczy- da się. Widocznie coś jest na rzeczy skoro inni ludzie to zauważaja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja bym się tym nie przejmowała.
Mam podobny problem i nic z nim nie robię, bo uważam ,że to nie moja sprawa. Przez prawie 30 lat kształtowal się we mnie sposob mówienia, żartowania, mimika twarzy itp. i tak już mi zostało, taka już jestem, wiec dlaczego mam to zmieniać.? Nie narzekam na brak znajomych. Ludzie mnie akceptują, jak są odważni to chcą poznać i przekonują się,że jestem dobrym człowiekiem, mimo,że czasami powiem coś złym tonem, albo nieudolnie zażartuję sobie z jakiejś sytuacji. Gdybym to chciała zmieniać nie byłabym sobą, byłabym sztuczna i myślę,że to zostałoby odebrane jeszcze gorzej. Moja nowa rodzina,w którą weszlam, przez zamążpójście, już mnie poznała na tyle,że nawet czasami śmieje się z tego co mówię. Na początku mieli dystans, ale teraz wiedzą,że jestem całkiem ok i niegroźna..a przy tym pomocna i przyjemna. Nie przejmuj się tym...za tydzień o tym zapomnisz. A jak Ci znowu ktoś zwróci uwagę to spytaj wprost o co chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
well, mój tż też ma ten problem albo raczej ludzie mają z nim problem. często ludzie go odbierają jako złośliwego i wywższającego się, a on po prostu ma cyniczny żarcik, z siebie samego tez tak żartuje, a jego rzekome wywywżaszanie jest tylko zwyczajną chęcią podpowiedzenia jakiegoś rozwiązania albo pomocy.....kto go lepiej zna ten nie ma problemu. On osobiście się tym nie przejmuje. Może też dlatego,że jest typem raczej nie zależnym od innych ludzi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.