|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z nowymi "znajomymi"
Witam wszystkie wizażystki
![]() Od pazdziernika rozpoczęłam wymarzone studia. Zamieszkałam w akademiku i od razu znalazłam tam bratnie dusze. Myślałam że z ludzmi z roku też szybko się zakoleguje. Jakże się myliłam! Razem z kilkoma osobami od razu stałam się ofiarą drwin i wyśmiewania. Sama nie wiem dlaczego tak się stało,gdyż do każdego odnoszę się z szacunkiem i raczej nigdy taka sytuacja mnie nie dotyczyła. Ci "ludzie" komentują wszystko co powiem,co ubiorę,jak wyglądam,gdzie byłam. Ostatnio wyśmiewali mnie za to że poszłam na dyskotekę na której byli oni. Tak jakbym była jakimś obywatelem drugiej kategorii,któremu odmawia się prawa do życia. Na razie wytrzymuję to ale jest mi po ludzku przykro bo nic nie zrobiłam tym osobom a jestem przez nich wyszydzana i wyśmiewana. Myślałam że na studiach spotkam ludzi z kulturą,mających szacunek do innych ale widocznie oni tego nie mają. Co mi radzicie? Jak rozwiązac ten problem? Na razie ich totalnie ignoruję i mam nadzieję że znudzi im się to wyśmiewanie się ze mnie i innych ludzi. Ale co jeśli nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z nowymi "znajomymi"
Za przeproszeniem wychodzi z nich "gimnazjum". Parę lat temu jak studiowałam, nigdy nie spotkałam się w takim zachowaniem. Wyszydzana i obgadywana w liceum poszłam na studia gdzie spotkałam wspaniałych ludzi na poziomie, prawdziwą "brać studencką". Dla mnie to niepojęte co z ludźmi się dzieje.
Ignoruj. A jak robią to jawnie przy Tobie odszczekaj się im. Rzuć jakąś ciętą ripostę, może się zamkną. Ja osobiście gardzę takimi ludźmi, na tyle płytkimi by oceniać kogoś w ogóle go nie znając. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzieciarnia
![]() Nie wiem co bym zrobiła. Chyba bym nawciskała coś o dodatkowej pracy i spróbowała przenieść się do innej grupy co np na moich studiach nie jest takie łatwe ale spróbować można. Po co się z nimi użerać i uczyć ich kultury... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja też bym miała na podorędziu jakąś ciętą ripostę. Tacy ludzie zazwyczaj jak się im coś powie tracą cały rezon.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
brak słów. Ja miałam świetną grupę na studiach. Za to często mieliśmy zajęcia z drugą grupą - masakra. Podłe, złośliwe prymitywy. Strach był się odezwać bo zaraz komentowali. Ja tam byłam wredna więc mi i moim najbliższym kolezankom odpuścili.Zawsze wstawiałyśmy się za sobą. To na 1 roku, potem nie było tematu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zal mi taki ludzi. Uwazaja sie za lepszych, oceniaja innych.
Olewaj ich alej, staraj sie nie przejmowac, powtarzaj sobie, ze to oni traca w zyciu przez takie zachowanie ja tam wierze w karme, predzej czy pozniej za to zaplaca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a mozesz ich olac?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Olej, co innego Ci zostaje. Plus bądź miła, uśmiechaj się - w końcu ktoś z tej grupy się wyłamie, bo poczuje do Ciebie sympatię.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
myślałam że takie jaja są tylko w liceum i gimnazjum a nie na studiach, smutne to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
oczywiscie to dziecinada. pamietam, ze na 2 roku na cwiczeniach przepisalam sie do sasiedniej grupy ze wzgledu na prowadzacego i... olaboga! co to byli za ludzie
![]() zastanawia mnie jedno - dlaczego uwzięli się na Ciebie? był jakiś moment przełomowy? jakaś "wtopa", wypowiedź, potknięcie? A może uczysz się lepiej niż oni? Lepiej przykładasz do zajęć? Odstajesz w inny sposób? pytam z ciekawości ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Mów mi Rosia :)
|
Skoro znalazłaś już jakieś bratnie dusze w akademiku, to olej swoją grupę i trzymaj z tymi, z którymi ci dobrze. To studia, nie ogólniak, nie jesteś uwiązana z tymi samymi ludźmi przez lata (przynajmniej u mnie od drugiego roku można zmieniać grupy na takie, jakie nam godzinowo pasują - w konsekwencji ile godzin zajęć, tyle grup).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja ignorowałam zaczepki i gadanie za plecami (jak w gimnazjum!) przez 3 lata, zachowując się tak, jakby tych osób nie było. Doskonale wiedziałam jednak, kto na mnie nie nadaje, i zadawałam się tylko z takimi.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jak uczelnia jest porządna to w większości takie chojraki odpadają po pierwszej maks drugiej sesji.
Zresztą sesja... zwykle temperuje ludzi. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2011-11-21 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
W gimnazjum tak mnie chcieli zjeść
![]() W technikum jestem kimś, trafiłam między ludzi, którzy DOCENIAJĄ elastyczny umysł, a nie wyszydzają. Ale i tu są jakieś młode siksy, które się przyczepiły (jaa nie wiem co w sobie mam że zawsze komuś nie pasuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Przerażają mnie takie sytuacje, ja bym chyba nie dała rady. Najlepiej bądź miła, nie chamska, nie odgryzaj się- to ich tylko będzie nakręcać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
jestę wieszczę
|
eee... coś takiego przechodziłam 9 lat. Podstawówka + gimnazjum. Ja po prostu przeczekałam. Ignor, kilka dobrych znajomych. Nie sądziłam, że takie prymitywy są też na studiach, serio.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wylamie sie i powiem,ze najgorsza zemsta na kazdym bedzie SWIETNY WYGLAD
![]() ![]() Tez slyszalam przezwiska =podstawowka najbardziej, bo bylam nieco gruba i nie chodzilam do Kosciola -niezly miks. Dla haterow wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, ale ja bym się chyba przeniosła do innej grupy. Dziwi mnie, że na studiach takie rzeczy. Myslę, że dobrze bedzie jak znajdziesz sobie kilka fajnych osób, z którymi będziesz się trzymać, wtedy łatwiej odpierać ewentualnie ignorować kretynów.
U mnie na roku są 4 grupy. Moja jest genialna, naprawdę, ale raz poszłam odrabiać zajecia do innej i przeżyłam lekki szok. Darli się jak w gimnazjum na religii, koszmar.
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To jest tez dobry pomysl. Po co sie meczyc? Sama chodzilam do klasy z naprawde glupkowatymi i prymitywnymi ludzmi (~z wyjatkami) i sama sie dziwie,czemu po prostu klasy nie zmienilam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
CAŁY rok się z Ciebie i tej grupki nabija, czy tylko KILKA osób, które sie wczesniej znały?
Może warto olac tę grupke i zaprzyjaźnic się z kimś innym z roku. Przecież na roku nie ma 10 osób, a kilkadziesiąt, jezeli nie sto... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
jak mówi przysłowie, "z idiotą nie dyskutuj, bo i tak pokona Cię swoim doświadczeniem
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.