Toksyczny związek ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 14:50   #1
Em_Ka88
Przyczajenie

Toksyczny związek ;(

Witam,
na początku chciałam przeprosić jeżeli podobny problem sie pojawil na Forum, ale jeszcze niebardzo potrafię się tutaj poruszać.
Dziewczyny, mam ogromny problem Jestem z moim Partnerem 4 lata (ja w tym skoku skonczyłam 23, natomiast On 33) ....od pewnego czasu zdaję sobie sprawę, że w Jego życiu wszystko jest ważnmiejsze...matka, siostra, babcia, koledzy. Nigdy z Jego strony nie było specjalnego zaangażowania w ten związek. NIgdy nie było ciepłych słów, wyjazdów, wyjść do kina, nie mówiąc już np. o kwaiatach. W końcu nie wytrzymałam, kilkakrotnie próbowałam go naciskać na to żeby w końcu sie określił. mówiłam, że chcę mieć rodzinę, dzieci...przed 30stką...z Jego strony cisza. Może popełniłam błąd "wymuszając"na Nim deklarację zaangażowania, ale juz nie mialam siły walić głową w mur. Kiedyś moja Przyjaciółka powiedziała mi (nie owijając przy tym w bawełnę) , że stoję jak krowa na łyżwach i tylko czekam kiedy się "rozjadę". Wczoraj był do poźna w pracy, pisaliśmy sms'y, Po ktoryms kolejnym napisałam, że przecież nie mam na palcu pierścionka więc niech sie mnie nie czepia (wszystko w ramach jakiegoś żartu) ...Odpowiedział, dał mi do zrozumienia, że nie mam na co czekać. Dla niego taki układ jest na rękę.
Skonczyło się oczywiście karczemna awanturą, powiedziałam mu, że odchodzę. Przyjął bez mrugnięcia okiem. Boję się tylko jednego. On doskaonale zdaje sobie sprawę z tego, że uzależnił mnie od siebie....wiem, że niedługo napisze, że będzie chciał wrócić...boje się że się "złamię" ....Wybaczcie, ale musiałam się wygadać
Em_Ka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 18:21   #2
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Toksyczny związek ;(

Moim zdaniem skoro sama mowisz, ze od poczatku jakos specjalnie wylewny nie byl to nadal tak bedzie przykre to i trzymam kciuki, abys jednak nie dala sie zagiąć i wytrzymala! Masz cale zycie przed soba i na pewno znajdziesz odpowiedniego mezczyzne dla siebie bo ten ewidentnie nie jest ciebie wart!!! Smutne, ale prawdziwe!

Trzymam kciuki

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 18:30   #3
123spinka
Zadomowienie

popieram, jest dokładnie jak temat który napisałaś
wiem że nie łatwo przekreślić kilka lat życia ale spróbuj bez niego wytrzymać, i doprowadzić do tego żeby to on o Ciebie zabiegał i on się starał
daj mu szanse, jeżeli Ci bardzo na nim zależy
ale nie poniżaj się dla niego
zasługujesz na faceta który się troszczy o kobietę
jak niech spada
będzie na początku ciężko wypłacz się przyjaciółce, niech on nie ma satysfakcji z twoich łez
w jego wieku faceci myślą o założeniu rodziny no chyba że to typ wiecznego kawalera

trzymam kciuki
Stary 2011-12-06, 19:31   #4
Clood
Zadomowienie

A ja myślę, że jesteś w doskonałym momencie żeby to uciąć raz na zawsze, sorry że tak napiszę, ale stary koń ciągle potrzebuje żyć w kawalerce to dla mnie niepojęte. Ty jesteś 10 lat młodsza, więc sobie Ciebie poniekąd wychował i jak sama wspomniałaś uzależnił od siebie. Zakończ to czym prędzej i przekonaj się jak może smakować związek z prawdziwie zaangażowanym i zakochanym facetem. Takich jest na pęczki i na pewno będziesz dużo szczęśliwsza.

Clood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 19:45   #5
Em_Ka88
Przyczajenie

Dziękuję Dziewczyny ....wiem, że musze zrobić krótkie cięcie....ale to tak strasznie boli ;(
Stary 2011-12-06, 20:07   #6
Gwizdak
Zakorzenienie

To nie on Cię od siebie uzależnił, to Ty się od niego uzależniłaś. I możesz się też uniezależnić. Powodzenia
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 20:55   #7
marylka80
Zadomowienie

Dziewczyny maja racje, nie ma co w takim zwiazku tkwic. Jestes jeszcze mlodziutka, a fajnych facetow w twoim wieku jest na peczki. Na pewno znajdziesz tego jedynego, a za jakis czas bedziesz dziekowac bogu ze tak sie stalo i ze gorzucialas w odpowiednim momencie Powodzenia!!!
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-06, 21:09   #8
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
To nie on Cię od siebie uzależnił, to Ty się od niego uzależniłaś. I możesz się też uniezależnić. Powodzenia
Popieram! Solidny detox Ci się przyda i NIGDY do tego faceta nie wracaj! Taki związek to nawet trudno nazwać prawdziwym związkiem. I naprawdę, wiem, że teraz to bardzo boli i że musisz sama sobie z tym poradzić i że będzie Ci ciężko, ale uwierz mi - warto. Znajdziesz jeszcze fantastycznego faceta, który na Ciebie będzie zasługiwał, który będzie Cię kochał i szanował - czyli robił wszystko to, czego obecny/były nawet nie udaje, że robi. Na takich facetów nawet nie warto się obejrzeć na ulicy, a co dopiero z nimi próbować coś stworzyć.

3mam mocno kciuki, żebyś była twarda i nie ulegała! A jak będziesz miała taką pokusę, to pisz nam tu o tym i od razu wybijemy Ci to z głowy

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 07:44   #9
anusia-girl
Rozeznanie

Tak przeczytałam i od razu przyszło mi na myśl, że... Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
Ty chcesz stworzyć rodzinę on jakoś nie za bardzo...
Skoro sama określasz Wasz związek za toksyczny... skończ to!
Będzie ciężko... to na pewno!
Ale jesteś młoda i znajdziesz mężczyznę, który będzie podobnie patrzył na życie i przy którym nie będziesz mieć wątpliwości czy powinnaś z nim być czy też nie! Który będzie kochał Cię bezwarunkowo i szczerze!

Powodzenia i życzę dużo siły i samozaparcia!

Edytowane przez anusia-girl
Czas edycji: 2011-12-07 o 07:47
anusia-girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 08:10   #10
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Nie wracaj do Niego i nie daj się omamić! On się nie zmieni, bo Mu tak wygodniej,a Ty całe życie będziesz się męczyć patrząc, jak na pierwszym miejscu jest Jego matka, babcia, siostra, a nie Ty A do tego brak zobowiązania z Jego strony i dojrzałości powinien utwierdzić Cię w przekonaniu, iż to nie jest facet dla Ciebie
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 10:15   #11
Em_Ka88
Przyczajenie

Dziękuję Wam raz jeszcze, kilka Waszych postów jakoś trzyma mnie w pionie.
Stary 2011-12-08, 00:36   #12
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Em_Ka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam raz jeszcze, kilka Waszych postów jakoś trzyma mnie w pionie.
Oby tak dalej!
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 11:06   #13
dziubdziubek88
Wtajemniczenie

lepiej skonczyć to teraz bo z każdym kolejnym rokiem będzie coraz trudniej.
a dziewczyny mają rację, że spotkasz kogoś kto Ci pokaże jak zachowuje się zakochany facet.
dziubdziubek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 16:00   #14
monoika
Raczkowanie

Autorko,

Miałam bardzo podobny związek jeszcze rok temu. Podobna różnica wieku, podobne traktowanie i nawet podobny staż W końcu rzuciłam go. Nie było łatwo i strasznie bolało, ale przetrwałam to. Teraz mam wspaniałego, kochającego mężczyznę, który zabiega o mnie, planuje ze mną życie i teraz mogę powiedzieć że jestem bardzo szczęśliwa. Gdyby nie to, że w końcu uświadomiłam sobie, że ten facet nie jest mnie wart to pewnie dalej tkwiłabym w tamtym związku i uważała, że tylko na takie traktowanie zasługuję. Im szybciej to zakończysz tym lepiej dla Ciebie Wiem, że teraz sądzisz, że to będzie koniec świata (też tak uważałam) ale uwierz, że to będzie jedna z najlepszych decyzji w Twoim życiu. Mój były też nigdy ze mną nie bywał nigdzie, a potem okazało się że 2 miesiące po rozstaniu się ze mną zaręczył się i wziął ślub a mi wmawiał, że on jest typem singla, że nie chce ślubu nigdy. Bardzo szybko zmienił zdanie i chyba nie muszę mówić co to oznaczało Powodzenia życzę!
monoika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 16:16   #15
niusia_87
Zakorzenienie

Bądź nieugięta.
Trzymam kciuki
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 19:57   #16
Magiusa
Zakorzenienie

Ja też popieram dziewczyny. Tak trzymaj, nie wracaj do niego. Prawda jest taka, że nawet jeśli cokolwiek by się zmieniło to pewnie przez miesiąc góra dwa, a później znów było tak samo.
Jestem zdania, że nie należy dwa razy wchodzić do tej samej rzeki.

P.S.A jak już zacznie Cię naciskać byś wróciła, pisać rzewne sms'y to zajrzyj w ten wątek- poczytaj te wiadomości, może dodadzą Ci sił

P.S.2. ja jak dziewczyna powyżej i Ty sama długo tkwiłam w związku w którym za czasów jego bytności byłam raczej dla wygody i jak dziewczyna wyżej rzuciłam w końcu faceta i poznałam najcudowniejszego mężczyznę na świecie - teraz niczego nie żałuję a czasami nie mogę się nadziwić jakie miałam szczęście. Ty jesteś ode mnie dużo młodsza ( poznałam swojego Ukochanego w wieku 28 lat) więc jestem pewna, że spotkasz jeszcze wielu wspaniałych mężczyzn, którzy Cię docenią
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości