|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() czy ktoś pomoże??/temat pracy magisterskiej!!
Witam wszystkich,
mam pytanie odnośnie tematu mojej pracy magisterskiej, może ktoś pomoże... Tematem mojej p.m. jest "dojrzałość szkolna dziecka 6-letniego" jest to temat nie do konca sprecyzowany. Promotor nie zaakceptował mi tematu bo stwierdził że potrzebna jest dodatkowa zmienna do tego tematu. i własnie zastanawiam sie jak rozbudować ten temat, co mogłabym dodatkowo zbadać, ale ty razem nie dziecko, może rodziców nauczycieli ich opinie, no nie wiem. Pomóżcie mi sformułować ciekawy tamat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy ktoś pomoże??/temat pracy magisterskiej!!
Ale ta praca jest już napisana? Bo piszesz ze zastanawiasz się co jeszcze możesz zbadać...
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jeszcze nie jest napisana, aktualnie jestesmy na etapie wyboru tematu,chce zbadać dojrzałość szkolną 6-latka, ale wg mojej promotor jest to za mało, dlatego zastanawiam sie co jeszcze mogłabym zbadać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nie jest napisana, jesteśmy własnie na etapie wyboru tematu. Wybrałam już temat, i tym tematem jest dojrzałość szkolna 6-latka, tylko że moja promotor stwierdziła że to za mało, że powinnam dobrać dodatkową zmienną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Spróbuj stworzyć "szkielet" tej pracy czyli rozpisać ją na rozdziały i podrozdziały. Zobaczysz w którą stronę chcesz iść, co Cię interesuje w tym temacie. Ja właśnie w ten sposób uściśliłam temat swojej pracy magisterskiej - rozpisałam sobie co chcę w niej zawrzeć (takie ogólne punkty) a potem to precyzowałam.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ciezko cos doradzic, skupilabym sie chyba na jednym z aspektow emocjonalnosci, choc aktualnie pedagodzy okreslaja gotowosc szkolna nie tylko jako predyspozycje intelektualne, ale takze fizyczne, samoobsluge, komunikatywnosc mowy itd.
Z tym kogo i jak bedziesz badac powinien pomoc promotor. ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nawet z jakiego bloku tematycznego piszesz te prace.. wiec ciezko doradzic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.