Casmir, Chopard. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-05, 10:05   #1
beliczek
Zakorzenienie

Casmir, Chopard.

PO raz pierwszy zamówiłam w internecie (www.e-perfumy.pl) perfumy... W dodatku sugerując się opisem . Ciężko znaleźć "Casmir" w perfumeriach.
A ja pragnęłam perfum słodkich do obłędu, waniliowych, z nutkami karmelu (ten "karmel brązujący" dax zawrócił mi w głowie zapchem). Perfum mięciuktich, otulających. Takiego "killera"
Ponadto cena - 167zł za 50 mL wydaje się kusząca.
Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Trzymajcie kciuki!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 10:13   #2
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Dot.: "Casmir" Chopard

O, gratuluję zakupu. Jestem bardzo ciekawa tego zaapchu (zresztą jak wszystkich, których nie znam ).
A teraz jeszcze przeczytałam nuty zapachowe na osmozie i jestem jeszcze bardziej ciekawa.Fajne ma nutki.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 10:22   #3
beliczek
Zakorzenienie

kiedy tylko mi go przyślą od razy podzielę się wrażeniami. Juz nie mogę sie doczekać.
Stary 2005-09-05, 10:24   #4
nan
Wtajemniczenie

Właśnie powąchałam od koleżanki, która Casmir posiada. Zapach jest mocno waniliowy, słodki, esencjonalny, pachnie jak deser. Idealny do otulania się w jesienno-zimowe wieczory. Będzie się pięknie komponował z jesiennym powietrzem, zapachem liści i nadchodzących chłodów. Gratuluję zakupu Ewcia!
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 10:28   #5
E
Zakorzenienie

Ewa, gratuluję
Czekamy na relacje
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 10:40   #6
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: "Casmir" Chopard

Miałam kiedyś (oj dawno to było) próbeczkę tego zapachu. Pamiętam go jednak dość dobrze, niemal czuję kiedy o nim myślę, jednak jako perfumiarski "lajkonik" chyba nie będę umiała go odpowiednio opisać. Na pewno jest niezwykły, bardzo zmysłowy, magiczny (jak z Baśni 1001 nocy ). Jest w nim taka jedna świdrująca nuta, ale nie wiem co to, która nadaje mu właśnie tego specyficznego charakteru. Te perfumy na pewno są nieprzeciętne, pełne tajemnic, otulające, wieczorowe. Gdy o nich myślę od razu mam przed oczami ciemno pomarańczowe, zachodzące słońce, oświetlające duży pustynny obszar. Zapach jest piękny. Myślę Beliczku, że się nie zawiedziesz
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 14:11   #7
beliczek
Zakorzenienie

Własnie dostałam maila, że Casmir jest dostępny i że jutro będę go miała. Nie mogę się doczekać a po opisie Kasiulki22 to siedzę jak na szpilkach
Mam nadzieję, że "Casmir" będzie słodki, lepki, esencjonalny i waniliowy jak arabskie ciastka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-05, 14:13   #8
koko
Zakorzenienie

GG do koko

O cholera, ale mi apetytu narobiłyście na ten zapach.Wydaje się być istnym cudem na chlapowatą, ponurą jesień.
Stary 2005-09-05, 14:36   #9
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Własnie dostałam maila, że Casmir jest dostępny i że jutro będę go miała. Nie mogę się doczekać a po opisie Kasiulki22 to siedzę jak na szpilkach
Mam nadzieję, że "Casmir" będzie słodki, lepki, esencjonalny i waniliowy jak arabskie ciastka
Dokładnie taki jest, porównianie z arabskimi ciastkami jak najbardziej odpowiada prawdzie
Stary 2005-09-05, 14:53   #10
beliczek
Zakorzenienie

I jak ja mam wytrzmać do jutra rana albo (nie daj Boże) do środy? po tym jak Nan piszę, że to "arabskie ciastko"?
Przechodzę przez prawdziwą próbę cierpliwości.
A swoją drogą to dlaczego ciekawych perfum wogóle nie ma w perfumeriach albo są wycofywane? - to pytanie retoryczne oczywiście. Za to "ogórków morskich" i innych "świeżydełek" typu "Cool water" nikt nie wycofuje... Mój organizm fizycznie nie znosi "Cool water" to najbardziej migreno-twórczy zapach jaki znam. Podobnie reaguję na wszelkie morskie wyziewy w zapachach. Najlżejsze zapachy jakie toleruję - moje letnie - to "J'adore", "Eau de dolce vita" i Lacoste "Pour Femme" Czasem "Sensi white notes" kiedy rtęć w termometrze wspina się na poziom ponad 30 stopni.
Stary 2005-09-05, 15:03   #11
nan
Wtajemniczenie

Brrr i ogórek Beliczku. Żeby chociaż kiszony, ale świeży... brrr i błeeee . Ja dziś noszę Mahorę, a w upały pasuje mi klasyczne Sensi, co dla niektórych może być szokiem . Nie wiem czemu wycofywane są zapachy z charakterem, pewnie dlatego, że się "nie sprzedają". Nie podejmuję się domniemywać dlaczego...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-05, 15:16   #12
pixie7
Wtajemniczenie

Nic, tylko tu kusicie.
Wywlokłam próbkę "Casmir'u", którą pamiętałam, że gdzieś była i wiecie co, na mnie to najbardziej kadzidlany zapach jaki kiedykolwiek nosiłam! Ale bardziej niż kadzidłem z kościoła, pachnie aromtyzowanym sandałowo kadzidełkiem indyjskim. Plus coś tam faktycznie z hiper-słodkich i tłustych ciasteczek południowych (o arabskich się nie wypowiadam, mogę tylko o tureckich. ), z rodzynkami i brzoskwiniami, chociaż nie zaliczyłabym go do "jadalnych" zapachów. Blisko skóry się trzyma, bardzo to zmysłowe. Ale na mnie jest trochę zbyt dymny, taki jakiś ponury. A może to niedobry (sloneczny) dzień na niego? Potestuję jeszcze w słocie i mgle.
Trochę przypomina mi Mahorę, tą suchą, paloną nutą.

Edycja w trzeciej godzinie od aplikacji : teraz pachnie bardzo mocno waniliowo, choć nadal z drzewną, dymną nutą. Trochę przypomina ostatnią fazę Hypnotic Poison. No, no, jestem pod wrażeniem!..

Edytowane przez pixie7
Czas edycji: 2005-09-05 o 16:03
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 15:26   #13
beliczek
Zakorzenienie

Pixie - podbijasz moją niecierpliwość Suchy,palony, przpominający Mahorę, dymny, bliski skóry - dla mnie to brzmi jak ideał
Dziwne uczucie kupować perfumy nie wąchając ich przedtem... Niezwykły teatr emocji
Stary 2005-09-05, 15:36   #14
pixie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Pixie - podbijasz moją niecierpliwość Suchy,palony, przpominający Mahorę, dumny, bliski skóry - dla mnie to brzmi jak ideał
Dziwne uczucie kupować perfumy nie wąchając ich przedtem... Niezwykły teatr emocji
Beliczku, jeśli lubisz Mahorę (a najlepiej także Black Cashmere i Theoremę) oraz indyjskie kadzidełka, arabskie olejki, to na bank Casmir Cię nie zawiedzie. Uważam, że jest znacznie bardziej orientalny niż np. klasyczne Opium YSL.

A emocje są wielkie, wiem, wiem, aż można się uzależnić. Mnie się ze dwa razy udało strzelić w dychę, ale czasem byłam roczarowana, najbardziej kiedy kupiłam Tuscany per Donna EL w ciemno, okazał się skrajnie "nie moim" zapachem. To ostudziło moje zapędy i teraz zawsze zasięgam konsultacji przed zakupem.
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 16:05   #15
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

No ja dzięki uprzejmości najmilszej Pixie dostałam próbasa Tuscany per Donna... rany jaki zawód! I ja sobie go tak pięknie wyobrażałam... a to taki nijaki i to jeszcze mocno syntetyczny zapach...
Beliczku Casmir jest właśnie taki jak piszesz - słodki, lepki, esencjonalny i waniliowy jak arabskie ciastka - dla mnie jest to mocno ciepły, karmelkowy wręcz zapach - bardzo miękki, z taką maślaną nutą. Na mnie nie ma ani szczypty kadzidła, wprost przeciwnie, jest to bardzo smakowity, iście jadalny zapach, waniliowo-cynamonowy, w tle pobrzmiewają lżejsze owocowe nutki, całość idealna na zimę. Kiedyś go sobie muszę sprawić
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 21:37   #16
nan
Wtajemniczenie

Dla mnie Cashmir jest przede wszystkim zapachem waniliowym - dziś przypominałam go sobie tylko z korka, bo nie chciałam koleżance resztki zużywać, ale wanilia przebija moim zdaniem najmocniej, taka właśnie jak w arabskich słodkościach.

Naprawdę nie podoba Ci sie Tuscany Smoczyco Ja lata temu przywiozłam go sobie z Anglii i z upodobaniem używałam. Nie wiem czemu mnie on bardzo przypomina Samsarę, ale w dużo łagodniejszej wersji. Nie wiem, czy jest szansa gdzieś go jeszcze powąchać, kiedyś był tylko w sklepie firmowym Estee Lauder, chętnie bym sobie przypomniała. Ciekawe jakie teraz wywarłby na mnie wrażenie - już się raz przejechałam na wspomnieniu sprzed lat pod postacią Mitsouko - stoi toto u mnie na półce niczym wyrzut sumienia. A kiedyś tak mi się podobał (w dzieciństwie ) Co na niego spojrzę to dostaję mdłości
Stary 2005-09-06, 13:42   #17
beliczek
Zakorzenienie

Dziś już pewnie "Casmir" nie przyjedzie do mnie A tak na niego czekam...
Stary 2005-09-06, 13:44   #18
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Dziś już pewnie "Casmir" nie przyjedzie do mnie A tak na niego czekam...
A ja równie niecierpliwie czekałam na Twoja relację
geonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 09:52   #19
beliczek
Zakorzenienie

Przed chwilką był u mnie listonosz ale bez "Casmiru"
A może przesyłki z "e-perfumy" dostarcza kurier?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-07, 09:56   #20
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Czy to był listonosz taki 'tradycyjny" z torbą na ramieniu? Jesli tak, to nic straconego- u mnie ( i chyba wszędzie) paczki rozwozi kto inny- wypatruj żółtego samochodu ze znaczkiem poczty.
Stary 2005-09-07, 09:58   #21
beliczek
Zakorzenienie

to był tradycyjny Pan Listonosz, przyniósł mi polecony z Izby Notarialnej. więc chyba nic straconego
Stary 2005-09-07, 10:00   #22
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Zgadza się, nic straconego. Ci z paczkami potrafią nawet ok.16 przyjechać, więc cierpliwości.
Stary 2005-09-07, 10:03   #23
beliczek
Zakorzenienie

Około 16??? Dziś wraca po półrocznym pobycie w Irlandii siostra mojego męża (i moja serdeczna przyjaciółka jednocześnie) i chciałam się "wystroić" w nowe perfumy na tę okazję
Cierpliwość jest cnotą muszę być cnotliwsza więc
Stary 2005-09-07, 10:07   #24
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Noo, do mnie tak skubańce czasami przywożą paczki. Szczególnie wtedy, gdy mają przywieźć coś na czym mi bardzo zależy.
Stary 2005-09-07, 10:18   #25
Kasiulka22
Zakorzenienie

Smile Dot.: "Casmir" Chopard

Do mnie paczki przychodzą przeważnie ok. 14, jednak kiedyś zdarzyło się, że paczka dotarła dokładnie na godzinę 19, ale to był jeden jedyny raz kiedy Poczta Polska zrobiła mi taki numer (a ja byłam wtedy już strasznie zła, że nie doczekałam się na przesyłkę )
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 10:32   #26
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Przed chwilką był u mnie listonosz ale bez "Casmiru"
A może przesyłki z "e-perfumy" dostarcza kurier?
Beliczku, ja też złożyłam zamówienie w e-perfumach, w poniedziałek dostałam mailowe potwierdzenie i cierpliwie czekam na mojego Cristobala... Również w poniedziałek znalazłam awizo w skrzynce i wczoraj bombardowałam telefonami mężusia, żeby skoczył na pocztę (która nota bene u mnie na wsi czynna jest do 15...) i sprawdził, co przyszło. Niestety, nie były to perfumy .

Czekam zatem cierpliwie i po cichutku liczę, że dziś będzie TEN dzień .
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 10:50   #27
E
Zakorzenienie

Oj Demoniku... zazdroszę Ci tego Cristobala Ale juz nie mogę, absolutnie nie mogę NIC kupować Ciekawe jak długo
Stary 2005-09-07, 10:53   #28
beliczek
Zakorzenienie

A jka - ignorant - nie wąchałam Cristobala.
JAK ON PACHNIE???
Stary 2005-09-07, 10:57   #29
demonik
Zakorzenienie

Smile Dot.: "Casmir" Chopard

Cytat:
Napisane przez beliczek
A jka - ignorant - nie wąchałam Cristobala.
JAK ON PACHNIE???
Pięęęknie .

Zajrzyj tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69797

i tu:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3858

Ślę buziaki i wracam do pracy .
M.
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-07, 11:15   #30
E
Zakorzenienie

Ja go "odkryłam" przypadkiem - oczywiście próbka z Spehory I - jak na złość dostałam próbkę, gdy już go nie było w sprzedaży No i trzymam tę próbkę jak cenny skarb i używam oszczędnie... baaardzo oszczędnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości