|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zawiadomienie o narodzinach dziecka
Urodziłam niedawno synka i chciałam się podzielić moją radością z bliskimi i przyjaciółmi, którzy wraz ze mną oczekiwali na przyjście dzieciątka. Chciałam wysłać gotowe kartki ze zdjęciem i informacjami, tj. imię, data narodzin, waga, długość. Przy okazji będzie to pamiątka dla najbliższych. Znalazłam ciekawą i niedrogą ofertę, piękne kartki ze zdjęciem, koperta w temacie kartki i teksty do wyboru. Nie wiem czy wysyłać je pocztą czy lepiej wręczyć osobiście?
Jak Wy Drogie Wizażanki zawiadamiałyście bliskich o narodzinach dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zawiadomienie o narodzinach dziecka
Wydaje mi się że pocztą jeżeli już. Osobiście to równie dobrze mogliby zobaczyć dziecko "na żywo", tj. podczas wizyty. My czegoś takiego nie wysyłaliśmy,ale męża siostra nam ze Stanów przysłała i reszcie rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem super pomysł. możesz wstawić link do tych kartek? poleciłabym siostrze?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
fajny pomysł :ehem;
Ja wszystkich powiadamiałam sms-em - przy pierwszej córce ok 1 w nocy, przy drugiej ok 2 w nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Co do kartek to ja niedawno taka dostałam, ale od znajomej Francuzki w Pl jeszcze się z tym nie spotkałam, ale super pomysł, kartkę zachowałam na pamiątkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
fajny pomysł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja zaraz po porodzie też wysyłałam sms-y do najbliższych. Tylko chciałabym zostawić też pamiątkę dla rodziny w tej postaci. Podstawowe informacje o noworodku mogą później gdzieś zniknąć w pamięci. Mój tato, czyli dziadek od narodzin wnuka wysyła toto lotka z numerami związanymi z dzidziusiem
![]() Też spotkałam się z tym, że to bardziej taki zwyczaj zapożyczony z Zachodu, ale naprawdę mi się to spodobało. Później prześlę link ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ale to jest roboty na jedna kartke, ja robilam takie na swieta ze zdjeciem dziecka, jedyne co trzeba zrobic wielokrotnie to adresy powpisywac
![]() mysle ze w dobie gdzie kroluja wiadomosci internetowe fajnie jest dostac kartke fizyczna przyniesiona przez listonosza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysl
![]() ![]()
![]() |
#10 |
BAN stały
|
ja bym nie chcialam dostac czegos takiego, poza tym skoro to jest nablizsza rodzina i dobrzy znajomi, to chyba fizycznie widza, ze jestes w ciazy-wiekszy brzuszek i napewno juz sa dawno przez Ciebie poinformowani o tym osobiscie lub przez tel. czy net. jedna ciotka mowi 2giej i gotowe, poczta pantoflowa nawet, ale jak to komus sprawia przyjemnosc, to czemu nie. jak ladne i estetyczne, to nawet dosc fajny prezent czy pamiatka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak moj maluch sie urodzi dam znac mamie a ona juz sie upewni ze wszyscy sie dowiedza:P A co do pytania autorki to jak masz czas sie z kazdym spotkac to wreczylabym osobiscie. A tym do ktorych masz dalej bym wyslala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kartki ze zdjęciem ja taka dostałam od bliskiej koleżanki, ale to juz było po odwiedzinach u niej i córki -jako kartka z podziękowaniem za odwiedziny i prezent-bardzo fajny pomysł i tez tak zrobię |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Matka na full etat
|
uważam że to świetny pomysł, sama bym chciała dostać od bliskich takie zawiadomienie, a jaka to pamiątka na potem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.