|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
uczulenie w ciąży
cześć!
właśnie zaczął mi się 9 miesiąc ciąży i mam poważny problem: uczulenie na pyłki (trawy, zboża). nie można w "tym stanie" nic zażywać, troszkę wapna ewentualnie, ale ja już wytrzymać nie mogę!! nie mogę normalnie oddychać-nos mam zatkany cały czas, oczy mnie swędzą potwornie i łzawią... ratunku! czy któraś z Was ma podobny problem i jak sobie z nim radzi? szczególnie dokucza mi katar, wiecznie zatkany nos nie pozwala spać i normalnie funkcjonować, czy znacie jakieś metody, które choć na chwilę spowodują odetkanie tego durnego nosa?? dziękuję z góry za rady i pozdrawiam ciepło! spać nie mogę, więc buszuję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: uczulenie w ciąży
Współczuję
![]() Pomaga: 1/ ograniczenie kontaktów z alergenem - czyli niestety głównie siedzenie w domu, najlepiej żeby okna były przymknięte, a w domu włączony nawilżacz 2/ zmiana ciuchów i prysznic z myciem głowy po kazdym powrocie ze spaceru 3/ alergolog i gin pozwalają używać np. Cromohexal (jest w formie aerozolu do nosa oraz kropli do oczu bez recepty) - nie jest bardzo skuteczny od razu, ale przy regularnym używaniu ułatwia życie kichaczowi z obciążeniem ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziekuję za odpowiedź, upały dają się we znaki jak się jest uczulonym, nie jest to przyjemne... pociesza mnie to, że wiele ludzi cieszy się z takiej pogody, w końcu są wakacje, niech dzieci sobie "poużywają".
całuję!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.