|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Suche i czerwone plamy u dziecka.Pomocy!!!
Witam,mój problem jest taki że u mojego trzy letniego synka co jakis czas pojawiają sie suche i czerwone plamy.Plamy nie swędzą,najczęściaj pojawiają się na nóżkach,brzuszku i czasami na plecach.Dodam iż zaczeły one się pojawiać po pierwszym roku życia.Testy uczuleniowe zrobione i wszystko jest wporządku a mi brakuje pomysłu od czego to może być.Lekarze również nie znają przyczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suche i czerwone plamy u dziecka.Pomocy!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
a jakie testy robiłaś, skórne, z krwi? na wszystkie alergeny? i co również jest ważne ile synek miał wtedy lat? bo moja alergolog twierdzi, że testy robione poniżej trzeciego roku życia są mało wiarygodne, te opinie słyszałam również od innych mam chodzących z dziećmi do różnych lekarzy, więc coś musi w tym być...
ja w skrócie opisze Ci historie mojej córki odkąd zaczęła chodzić do przedszkola kaszel nie ustawał, kiedy skończyła 3 latka zrobiłam jej testy, rezonansem magnetycznym, wtedy nawet nie wiedziałam na czym to polega, teraz wiem, że to kasa wyrzucona w błoto, oczywiście wyszło wiele alergenów, nawet była na odczulaniu ta metodą, nic to nie dało, wiosną miała testy skórne na wziewne alergeny, wyszła nadwrażliwość a i tak dostała zyrtec, jak kasłała tak kasłała, jeżdżenie po lekarzach, teraz ma podejrzenie astmy i odkąd bierze leki na astmę jest ok, ale na początku lata pojawił się nowy problem zaczerwieniona siśka, odbyt i krostki na pupie u 3,5 letniej dziewczynki, kosmetyki od początku te same, proszek też, dieta mało zróżnicowana-jest niejadkiem, kremy, maści, nawet nad ginekologiem dziecięcym zaczęłam się zastanawiać, bo nic nie pomagało, wyniki dobre, a i tak profilaktycznie kuracje na pasożyty przeszła (przedszkole), jakiś miesiąc temu zaczęła pokasływać, więc syrop ziołowy, po paru dniach siśka czerwona jak ogień, ja czytam skład syropku i jest benzoesan sodu, skojarzyło mi się z tymi testami rezonansem, gdzie też to wyszło, często jadła paróweczki, rosół-gotowany na kuraku ale i tak kostki rosołowej dodawałam, ziarenka smaku, ten konserwant jest dodawany do wszystkiego, odstawiłam syrop, paróweczki, i wszystko to co go zawiera, teraz nie je nic przetworzonego i problem się rozwiązał, 7-go jedziemy na kolejny zestaw alergenów, testy skórne, niby formalność ale niech lekarz zdecyduje co dalej z tym robić w razie konieczności ponów testy i szukaj przyczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Testy po raz pierwszy miał robione tydzień temu ponieważ wcześniej lekarze nie widzieli takiej konieczności.W tej chwili plamke ma kolo siusiaczka.Utrzymywała sie jakieś 4 dni smaruje teraz maścią z witaminą A i trochę zbladła.Mamy pieska w domu i mały co chwilę ma kaszel,chociaż nasza Pani doktor stwierdziła że to było zapalenie krtani,przepisała aerozol który musiał wdychać przez specjalną tube i dopóki wdychał to lekarstwo było dobrze.Skończyliśmy kuracje tydzień i kaszel powrócił.Najgorzej jest wieczorem Denis oddycha tak jak by miał wielka kluche w gardle i nie mógł jej wykasłać.Stąd właśnie te testy.Nie wiem już co mam robić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
takie coś podawane w tubie ma córka koleżanki, tylko że ona ma stwierdzona astmę, mój syn jak leżał w szpitalu na zapalenie płuc też takie coś dostawał- i też na astmę, ale może są różne leki.
na kaszel a raczej na rozrzedzenie wydzieliny, żeby dziecko mogło odkasłać dobre są inhalacje z soli fizjologicznej, tylko nebulizator niezbędny, my mamy, super sprawa, w razie co jeszcze kropelki na recepte i tym inhalujemy, kaszel przechodzi. przyczyna kaszlu może być tez suche powietrze, okres grzewczy. a od dawna macie psiaka? Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-03 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.