|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
dziwny ból stopy-czy to moze byc cieŚń stępu?
czy to schorzenie czesto wystepuje? malo jest info na polskich stronkach w necie . a ostatnio pobolewa mnie stopa i strasznie sie boje ze to jest wlasnie ta ciesn. bol jest taki jakby nerwobol,jakby swidrowanie w kosci promieniuje do lydki i kostki, chyba nasila sie w nocy i to mnie martwi. nie mialam zadnego urazu. bol nie nasila sie przy chodzeniu ani przy dotyku, noga nie ejst spuchnieta. nie chodze na wysokich obcasach, buty nosze wygodne, nie uprawiam sportow , nie biegam itp. ostatnio mialam ciesn nadgarstkow jestem po zabiegach. jest juz dobrze rece sie rehabilituja. pewnie stad ten lek u mnie ze to moze byc ciesn stepu. ale rece to faktycznie przesililam w nadgarstkach wiec moglo dojsc do ciesni . ale nog raczej nie przesililam z racji trybu zycia siedzacego. dzis mnie boli pod kostka tak jakby z boku piety i promieniuje na lydke(przod).juz boje sie na sama mysl o spaniu bo w nocy sie nasila. wiem ze musze isc do ortopedy ale zapisy na nowy rok dopiero w polowie grudnia.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwny ból stopy-czy to moze byc cieŚń stępu?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
jak chodze to boli mnie mniej.najgorzej jest wieczorem gdy leze w lozku.
bajaderkowababa---chorowalas na ciesn stępu? w necie jest naprawde malo informacji na polskich stronach(porownujac z bardziej popularna ciesnia nadgarstka) ale z tego co udalo mi sie wyczytac to pisalo, ze wlasnie w nocy bol sie nasila:-( |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co opisujesz może mieć wiele przyczyn, przykładowo bóle korzeniowe. Pytanie jaki ból odczuwasz, czy czujesz drętwienie, mrowienie, zaburzenie czucia. Jeśli masz wątpliwości i przede wszystkim obawy, skonsultuj to z lekarzem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nie czuje dretwienia ani mrowienia, czucie jest ok. bol jest taki raczej rozlany wedrujacy trudny do opisania.czasami mam wrazenie ze to bol kosci takie swidrowanie. bardzo meczacy jest ten bol
i nasila sie jak noga jest w bezruchu
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
mi to wygląda na reumatyzm. łatwo to sprawdzić, jak będzie cię bolało, to posmaruj sobie kostkę maścią rozgrzewającą albo amolem, opleć bandażem, albo załóż długie skarpetki żeby to miejsce mogło się ogrzać. powinno pomóc.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie ze masc konska ani bengay nic nie pomaga
mialam niedawno robione ob,czynnik reumatoidalny, anty ccp i ana. i wyszly ujemnie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy cię boli, w sensie jaka jest pogoda, jak cię boli?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
w zeszla srode w trakcie snadania mnie zabolala tak mocno ni stad ni z owad. ale po pol godzine przeszlo. niestety wrocilo w niedziele wieczorem i trwa do dzis .miewam czasami bole pogodowe ale one sa slabsze niz ten i po nagrzaniu mijaja. ten jest wyjatkowo upierdliwy.mija tylko na chwilke glownie w trakcie ruchu ale nie tylko.wiem ze jak sie zaraz poloze to sie zacznie
i nie bede mogla zasnac
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a rentgena robiłaś? myślę, że z tym trzeba do ortopedy iść, bez sensu się męczyć nie potrzebnie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
teraz z ortopeda jest problem bo dopiero na styczen beda rejestrowac
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Jeśli czujesz naprawdę duży ból, możesz spróbować wziąć ibuprofen - oprócz działania przeciwbólowego, ma działanie przeciwzapalne, jednak to nie rozwiąże problemu. |
||
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
tak, zanim mi zdiagnozowano ciesn nadgarstka przeszlam wiele badan a na koncu emg ktore wykazalo wlasnie zcn. ale rece niestety przesilalam systematycznie wiec w koncu sie dorobiilam zcn. ale noga? nie biegam,nie chodze na wysokich obcasach,nie tancze,nie uprawiam wyczynowo zadnego sportu.
bol jest taki napadowy. najczesciej boli to miejsce pod wewnetrzna kostka i wewnetrzna krawedz stopy tak jak jest ten luk. wzielam aglan.zobaczymy czy cos pomoze |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie teraz mysle ze jestem przed okresem i to moze stad ten bol? czasami w czasie okresu swidruje mnie w kosciach piszczelach ale nigdy to sie nie skupilo tylko na jednej stopie i to w takim nasileniu. za 2-3 dni dostane okres i zobaczymy czy to cos zmieni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

i nasila sie jak noga jest w bezruchu