|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży?
Witam,
około 4-5 tygodni temu odbyłam z moim partnerem "ryzykowny" stosunek, tzn. bez zabezpieczenia. Partner niby zdążył i skończył "poza". Okres dostałam 4 dni później (dodam, że mam bardzo nieregularny okres). Był trochę mniej obfity niż zwykle, ale trwał dłużej, bo 7 dni, a nie 4-5 jak zazwyczaj. W następnym miesiącu o dziwo dostałam okres prawidłowo, czyli 28dni później (no, może dzień, dwa za wcześnie). Miałam go dwa dni, był dość obfity, później zanikł na dwa dni- nic, zero plamienia itd. Wczoraj znów się pojawił, ale po dwóch skorzystaniach z toalety z powrotem znikł. I dziś go nie ma. Z racji tego, że mam bardzo nieregularny okres (potrafię mieć 2 razy w ciągu miesiąca, albo raz dostać 11, raz 17, raz 26 przykładowo) nie wiem co mam o tym myśleć. Dodam, że mam problemy z tarczycą, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Nie robiłam testu. Czy może to być spowodowane np. tym, że zaczęłam częściej, regularnie uprawiać seks? Proszę o poradę, ponieważ jestem troszkę zaniepokojona ![]()
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Już nie mówiąc o tym, że takie cykle to by się chyba nadawały do zdiagnozowania przez lekarza.
Ale tak ogólnie to już teoretycznie 3 razy miałaś okres... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Owszem, jednak jak napisałam mam problemy z tarczycą, a to często prowadzi do błędnego wyniku testu ciążowego. Test zrobię w najbliższym czasie, jednak chciałam się poradzić, być może któraś z was miała podobny problem, albo mogłaby się szerzej wypowiedzieć ![]()
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To jednak trzeba uważać co się czyta w internecie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Po prostu ten test najlepiej zrób. Nawet jeśli tarczyca może niektórym osobom w jakiś magiczny sposób wpływać na wynik to nie oznacza, że i Tobie wpłynie. Poza tym jeśli masz problemy z tarczycą to chyba jakoś się leczysz? Leczenie nie przywraca hormonów tarczycy do prawidłowej normy?
Moim zdaniem możesz być w ciąży ale szanse nie są duże. Te okresy, które miałaś to mogą być plamienia typowe dla ciąży, które kobiety mylą z okresem. I przecież nie od dziś wiadomo, że plemniki są też w płynie ejakulacyjnym a nie tylko w spermie. Ale z drugiej strony jeśli minęły te 2-3 miesiące, objawów ciąży nie masz no to chyba możesz spać spokojnie. Ale ja i tak ten test bym zrobiła ![]() Edytowane przez aleksandra_88 Czas edycji: 2015-03-22 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
najprostsza rada pod słońcem - zrób test, bo nikt ci nie wywróży przez internet, czy jesteś w ciąży. a jeśli nie chcesz mieć teraz dzieci to się zabezpieczaj.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zamiast gdybać,zastanawiać się i robić testy chyba najprościej iść do lekarza i przebadać się i usłyszeć opinię specjalisty bo wszystko co tu opisujesz to nie jest raczej normalne u zdrowej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepiej zgłosić się do ginekologa, jeśli jesteś w ciąży to lekarz już to wykryje. Nie ma co czekać
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.