|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() powyciskane pryszcze - masakra na twarzy - jak sie ratować?
dziewczyny zrobiłam głupotę, powyciskałam właśnie wszyściutkie najmniejsze nawet pryszcze, zaskórniki, wągry i zatkane pory z twarzy i na dokładke przetarłam twarz tonikiem z alkoholem... moja buzia wygląda masakrycznie, cała czerwona, podrażniona, napuchnięta pełno małych ranek a piecze niesamowicie... co mam teraz zrobić? jak sie ratować? wyglądam jakbym sie poparzyła wrzątkiem... smarować czymś nie wiem jakieś kremy, maści?? a może umyć i tak zostawic?? pomocy!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
amor vincit omnia
|
Dot.: powyciskane pryszcze - masakra na twarzy - jak sie ratować?
ja bym umyła buzię mydłem siarkowym i już niczym nie smarowała. niech się trochę podsuszy skóra, żeby się nic nie paprało. potem możesz zacząć smarować miejscowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj czymś z pantenolem lub alantoiną np. alantandermoline lub alantan po prostu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja poradziłabym aloes w jakiejkolwiek formie, albo maseczka z domowego kwiatka, albo żel aloesowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Z własnego doświadczenia wiem, że po takiej "masakrze" najlepiej nałożyć jakąś maseczkę kojącą i grubą warstwę kremu nawilżającego (ja używam bambino lub maseczkę perfecty ze słodkimi migdałami).
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mi w takich sytuacjach pomaga Alantan, łagodzi i goi. Właściwie to pomagał bo już nie wyciskam
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
aloes bo łagodzi ,przyspiesza gojenie i zapobiega powstawaniu nowych stanow zapalnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
maseczka z białej glinki, ona łagodzi podrażnienia, kosztuje w aptece około 4 złotych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Niezależnie co nałożysz i tak będziesz musiała odczekać jakiś czas by skóra doszła do siebie. Większym problemem jest to dlaczego tak zrobiłaś. Zapewne cię denerwowały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny znacie jakieś dobre i sprawdzone rady na pryszcze ? moja twarz wygląda masakrycznie wstyd mi pokazać się ludziom z makijażem bo i tak wszystko widać wiec nie mówcie żebym nie kładła podkładu ..wiem ze to źle wpływa na skóre
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja miałam tak samo z pryszczami tylko mi je kosmetyczka wyciskała, za radą dermatologa. Moja buźia wyglądała naprawde szpetnie i przerażająco! Niestety wydaje mi się, że nic nie da się z tym zrobić. Musisz poczekać, po paru dniach wszystko zaczyna zchodzić
PS. nie nakładaj na nią nic przez pare dni (chodzi o makijaż) chyba, że jakiś krem który nie podrażnia
Jeżeli ktoś twierdzi, że kobieta to słaba płeć, to niech spróbuje w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę ![]() Edytowane przez paulinka3713 Czas edycji: 2011-11-30 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.