|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do mam dzieci klas II-III -basen
Witam
Drogie mamy mam do Was prośbę. Chodzi mi o informację czy Wasze dzieci chodzą obowiązkowo na basen i kto za to płaci. O co chodzi?? W tym roku zostaliśmy poinformowani na zebraniu, że dzieci klas II-III mają obowiązkowy basen w ramach w-fu, ale w tym roku rodzice za te zajęcia obowiązkowe mają płacić. W zeszłym roku te zajęcia były finansowane, od władz miasta dostałam sprzeczne info. Jedni mówią, że ktoś z urzędników zawalił. drudzy, ze to finansuje UE i kasa już się skończyła. Poza tym co to znaczy zajęcia "obowiązkowo płatne" ?? Będę wdzięczna za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do mam dzieci klas II-III -basen
Moim zdaniem nie może być czegoś takiego jak obowiązkowe płatne zajęcia.
Co prawda mój syn trochę starszy ale jak pamiętam z młodszych klas to jakiekolwiek zajęcia np. sztuki walki ,płatne ale dla chętnych. Nie można zmuszać rodzica do płacenia za lekcje bo tak to w tym przypadku można nazwać że jest to lekcja w ramach w-f. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
2 klasy mają basen obowiązkowy, funduje ministestwo (lub UE, nie pamiętam, ale fundowane). Moje dzieciaki szkolne płaciły sobie tylko przejazd, a teraz to już w ogóle miasto płaci. W 3 klasie płaciliśmy sobie basen, nie był obowiązkowy, ale rodzice chcieli no to jeźdzliliśmy. Nie ma zajęć obowiązkowych płatnych, jesli są obowiązkowo muszą być za darmoszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ola-Unhola
|
Syn chodzi na basen, nic nie płacimy. Czy szkoła, gmina czy unia finansuje nie wiem, nie interesowałam się, bo nie było tematu opłaty, więc nie wnikałam.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam
Moja córka jest w 2 klasie i zajęcia na basenie ma obowiązkowe i darmowe, ale nie wiem czy to w ramach wychowania fizycznego bo oprócz jednej godziny lekcyjnej na basenie ma jeszcze 2 godz. wych-fiz. Ile lekcji wych-fiz. mają wasze dzieci?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ola-Unhola
|
Moj syn tez w drugiej klasie i basenu darmowe ma 2 godziny, a wf 1 h
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Widocznie zależy od szkoły, moja córka ma basen od pierwszej klasy i to obowiązkowy bo basen jest na miejscu w szkole a z tego co się orientuję do do nich "gościnnie" przyjeżdżają inne szkoły ale te dzieci chodzą do 2 i 3 klasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
na drugie mam Irena
|
moja córka jest w 3 klasie, miała wyjaz na basen 3 razy po jednej godzinie i na tym koniec więcej kasy gmina nie daje, a w zeszłym roku trzecia klasa jeżdziła raz w tygodniu
a wf mają 3 godziny tygodniowo, basen był dodatkowo po szkole
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U nas 3 h w-f w tym 2 h basenu nadal platnego :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.