|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
spotkania z chłopakiem
Witajcie kochane
![]() mam do Was takie pytanie, bo zaczęłam ostatnio zastanawiać się nad słowami pewnego chłopaka.. Otóż, on powiedział, że gdyby miał dziewczynę, to ona musiałaby się z nim umawiać na konkretny dzień i godzinę, jeśli mieliby się spotkać. Żadne spontaniczne wizyty nie wchodziłyby w grę, bo np. on mógłby w tym czasie nie mieć ochoty się z nią widzieć... Uważacie, że to normalne? Czy takie wizyty-niespodzianki są oznaką braku szacunku dla partnera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spotkania z chłopakiem
Hmm, może to taki typ, który lubi mieć wszystko zaplanowane.
Choć z drugiej strony to dziwne jak się kogoś kocha. Ale może dopytaj go czy po prostu nie chciałby jej widzieć, bo ma inne zajęcia czy z innego powodu. Ja w sumie zazwyczaj mam zaplanowane spotkania z chłopakiem, ale zdarzyły się spotkania niespodzianki, gdy np mieliśmy widziec się kiedy indziej, a jednak przyjechał, bo miał czas. i nie mówię o tym, by związek był bluszczowaty, nie nie. Ale gdy dajmy na to ja spotykam się z facetem raz na tydzień, to co złego czasem jak zrobi mi niespodziankę i wpadnie? Tym bardziej, gdy wie, że mam kupę czasu, bo nie pracuje. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-01 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to zupełnie normalne, nie chciałąbym, żeby mój chłopak robił mi wjazd na chatę, kiedy ja jestem zajęta, jestem nie w formie albo nie mam ochoty się z nim widzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja czasem mam ochote po prostu nie myć włosów, wbić się w stary dres, usiasc i w spokoju obejrzec zaległy odcinek babskiego serialu, poczytac - porobić coś, do czego chłopak byłby mi zbędny/przeszkadzający.
I ogólnie jestem mało spontaniczna i lubie mieć plan (w wakacje na odwrót, ale zakładam, że mówimy o "normalnym" życiu ![]() Może chłopak ma podobny charakter. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-12-01 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja po prostu jak jestem zakochana to mam ochotę spędzać z tym facetem każdą chwilę.. nawet jak jestem zła na niego, jak źle sie czuje to chce żeby po prostu był obok..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
o ile nie mieszkamy razem, wolę byc uprzedzana o odwiedzinach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oj ja tez nie lubie niezapowiedzianych wizyt, nikogo, nawet narzeczonego, no nie lubie i juz... wole miec wszystko poukladane, zaplanowane... mnie bardzo denerwuje gdy ktos sie spoznia ale gdy ktos przychodzi za wczesnie lub niezapowiedzianie denerwuje mnie chyba nawet bardziej...
tylko raz bylam zadowolona z niespodzianki - niezapowiedzianej wizyty: mianowicie TZ zjawil mi sie pod drzwiami z bukietem kwiatow w nasza rocznice, a mial byc wtedy za granica, specjalnie wczesniej zjechal, nidgy w zyciu bym sie go wtedy nie spodziewala ![]() ale potem i tak sie troche pozloscilam, ze mogl mnie uprzedzic to jakos bym sie ogarnela lepiej, no glupol wiem ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
pozatym jak się mieszka w bloku, gdzie ciągle chodzą z czymś na sprzedaż, a posiadam komórkę, to na niezapowiedziany dzwonek do drzwi nawet tyłka z kanapy nie podniosę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jak ja lubie takie watki
![]() Gadanie, gadanie "jakby mial dziewczyne". A nie ma. Wiec nie wie, jak to bedzie, bo z kazda moze byc inaczej. Moze tak sie zakocha,ze sam ja bedzie nachodzil ![]() ![]() E tam, niech gada sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wizyty-niespodzianki dla mnie też odpadają, chociażby z racji tego, że mogę mieć na daną chwilę inne plany, ale umawianie się z jakimśtam wyprzedzeniem na dany dzień i godzinę też jest dla mnie dziwne. W związku moim i TŻa normalnym jest to, że gdy coś któremuś nagle "wypada" z napiętego grafika
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Samo umawianie się na godzinę konkretną i dzień jest ok...
Sposób jego wypowiedzi, argumentów, trochę już razi. Ja powiem tak. Ze względu na obowiązku (praca, studia, zajęcia w domu) umawiamy się z Tż konkretnie. Poza tym... zdarzyło się przez 3,5 roku dosłownie kilka wpadnięc bez zapowiedzi. Jednak nie zawsze jest się w formie, czy też ma się czas jak się jest dorosłym, mającym obowiązki... Więc lepiej się umawiac, wygodniej po prostu. Szczególnie jak się mieszka 20 km od siebie, a paliwo kosztuje prawie 6zł :P
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli od początku ustalony jest grafik... sorry, nie traciłabym czasu na tego pana ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja ze Swoim TŻ spotykałam sie tylko w weekendy ale z racji tego, że mieszkaliśmy od siebie 90km i w tygodniu nie było czasu na spotkania:/wię nie wchodziły nawet w grę niezapowiedziane wizyty, ale po dwóch miesiącach takij "męczarni" stwierdziliśmy, że zamieszkamy razem :P w tej chwili mijaja juz dwa miesiące jak mieszkamy razem i wcale nie żałouję, że stało sie to tak szybko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może chłopak nie zbyt miło ujął to w słowa, ale generalnie mam tak samo jak on. Tzn. nie robię szczegółowego grafiku na cały tydzień (jak ktoś wyżej), ale danego dnia muszę mieć informację, że spotkamy się o tej godzinie Wystarczy choćby sms: "Mam wolne, mogę przyjechać po Ciebie za pół godziny" - i wtedy wiem, że albo muszę się zacząć szykować do wyjścia, albo jeśli mam inne plany, to mam tę chwilę aby go o tym uprzedzić, żeby nie przyjeżdżał na marne ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może niezapowiedziane wizyty by mnie nie ucieszyły, bo np mogłabym nie mieć w danej chwili czasu itp ale powiem Ci, że my sie spotykamy spontanicznie zawsze!! Tzn np on pisze czy dzwoni czy mam czas i czy spotkamy sie np za godzinkę (bo musi dojechac) i jest ok ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to już zależy od osoby. Ja akurat bardziej jestem skłonna przychylić się do jego opinii. Lubię mieć wszystko zaplanowane, a spontaniczne wizyty (przynajmniej u mnie, kiedy to jeszcze mieszkam z rodzicami i często się ktoś kręci po domu) odpadają. 1. Często nie ma mnie w domu, bo a to uczelnia, a to różne inne sprawy. 2. Jeśli już miałabym się z nim widzieć to wolałabym, żeby w domu było jak najmniej osób - czułabym się bardziej komfortowo. 3. Spontaniczne odwiedziny przynajmniej dla mnie nie są czymś supermiłym, bo odbieram to jak pewnego rodzaju naskakiwanie. Czasem nie mam ochoty się z kimś widzieć (niezależnie od tego, czy jest to znajomy, przyjaciel czy chłopak) i koniec. Widocznie on jest podobnym typem i tyle... - trzeba to uszanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam go rozumiem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Umawianie się na konkretny dzień i godzinę - normalne. Natomiast niefajnie jeżeli nie idzie z tym w parze pewna elastyczność - że np. przesuńmy spotkanie na tą godzinę, coś zmieńmy. I niefajnie jeżeli od czasu do czasu nie można od tak po prostu spotkać się "na spontanie" - czyli "chcę Cię zobaczyć dzisiaj, chociaż wiem, że jesteśmy umówieni na jutro. co Ty na to?". Musisz zatem wybadać co facet ma na myśli mówiąc o konkretnym umawianiu się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja myślę, że są różne zwyczaje w różnych środowiskach - w niektórych uznaje się, że wolno wpadać bez zapowiedzi, w innych jest to okropna gafa.
Ja tam nie znoszę wizyt bez zapowiedzi. Ze strony znajomych, wiadomo - jako braku szacunku dla tego, że mam swoje plany, obowiązki itp. Ze strony chłopaka - chyba odebrałabym to jako oznakę nieufności, tym bardziej, że zwykle mówimy sobie, jakie mamy plany na kolejny dzień - więc gdybym np. powiedziała mu, że nie spotkamy się, bo muszę zrobić w domu to i tamto a on potem wpadł bez zapowiedzi - pomyślałabym, że chce mnie sprawdzić. Ale zdarza mi się czasem np. zadzwonić do TŻ i powiedzieć, że będę przejeżdżać koło jego pracy i czy chce wyskoczyć ze mną na lunch - a on wtedy albo mówi, że może albo że nie może, pewnie gdybym przejeżdżała koło jego domu, też bym czasem zadzwoniła zapytać, czy mogę wpaść na herbatę. Ale zaakceptowałabym odmowę bez urazy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.