|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Proste włosy z wierzchu, pod spodem próbujące się kręcić
Witam,
od zawsze włosy mam proste, w ostatnich latach delikatnie falowały, zwłaszcza końcówki, ale i tak było im bliżej do prostych. Jednak ostatnio pierwszy raz odwiedziłam fryzjerkę w prawdziwego zdarzenia i dowiedziałam się kilka rzeczy, które przyprowadziły mnie na to forum. Powiedziała, że spora część włosów jest całkowicie prosta i niskoroporowata, ale jest też sporo kosmyków, które chcą się kręcić. Od zawsze włosy, które mam pod spodem były sianowate i sądziłam, że są wysuszone, próbowałam je nawilżać i dziwiłam się różnicą między nimi, a tymi z wierzchu. Dopiero teraz doszłam do wniosku, że mogę się one chcieć kręcić. I teraz właśnie nie wiem co począć, czy próbować wydobyć ten skręt przy prostych włosach na górze czy jakoś "wyprostować" oczywiście w grę nie wchodzi prostownica, ale sama nie mam pojęcia jak miałabym dokonać którejkolwiek z tych rzeczy. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i pomoc ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proste włosy z wierzchu, pod spodem próbujące się kręcić
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam dokładnie to samo! Te włosy pod spodem są straszne, suche, zniszczone i pokręcone siansko. Tyle razy już miałam ochotę je wyciąć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ooo... to coś w moim stylu. Włosy z natury suche, wierznia warstwa sposzona+baby hair, włosy pod spodem ładnie falują, z wierzcu proste.. Chętnie upinam górną częś, żeby ładnie wyglądała dolna, tylko, że to co się kręci to i tak tylko końce
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja mam trochę podobnie, spróbuj "pomóc" włosom z góry się kręcić- użyj jakiegoś kosmetyku do stylizacji loków, żelu lnianego itd, moze suszarki z dyfuzorem. Na mój rozum niemożliwe, żeby miec na jednej głowie dwa rodzaje włosów, po prostu włosy pod spodem mają lepsze warunki, bo wolniej schną, nie są tak dotykane, dlatego u nich się wydobywa pełniejszy skręt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hm... mądre, muszę spróbować
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja mam na odwrót. kręcone wyrastają z czubka głowy, a reszta to piękna lśniąca tafla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.