![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dla pań wżących 75+ i chcących to zmienić raz na zawsze!
Hej!
Jestem Ola, udzielałam się na innym wątku, który zginął śmiercią naturalną (niestety) i w związku z tym chcę przywrócić nadzieję paniom, pannom i dziewczynom, które nie chcą zrzucić z 60 na 48 kilo, ale takim, które borykają się z większymi kilogramami. Wszystkie będziecie tu mile widziane i na duchu podtrzymywane ![]() Mam 23 lata, dwa miesiące temu ważyłam 80 kilo, dziś jest już 75 co uważam poniekąd za mały sukces. Mój cel to 60 kilo i wiem,że będzie ciężko, bo mam słabość do słonych przekąsek (ah te laysy i orzeszki ![]() ![]() Ola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dla pań wżących 75+ i chcących to zmienić raz na zawsze!
Chętnie będę podglądać wątek
![]() Przed trzema laty ważyłam 83-86kg, w pewnym momencie zjechałam do 67kg. Niestety sukces był bardzo krótkotrwały i obecnie ważę 77kg (przy pilnowaniu diety spada mi do 75kg). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
OK! Czyli jest nas już dwie
![]() Witam serdecznie i liczę na ciekawe wpisy i ewentualnie porady. Dorota co zrobiłaś,że tak spadła Ci wtedy ta waga? ------------------------------- Jest: 75 kg ![]() Cel: 60 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Pierwsze 10 kg straciłam przy najzwyklejszym MŻ i WR. Kupiłam orbitreka i zapałałam do niego ogromną miłością. I tą wagę trzymałam conajmniej rok. Potem waga już tak szybko się nie zmieniała, więc rozpoczęłam romans z DUKANEM. Początkowo tempo było spektakularne, ale niestety ostatniej fazy już nie zrobiłam, a waga dość szybko wróciła.
Od 4 miesięcy liczę kalorię i staram się przyjmować ilość dostosowaną do mojego wieku, wagi, typu aktywności. Póki co nie tyję, a pilnując diety nawet co nieco spada z wagi. Niestety wakacje nie sprzyjają trzymaniu diety ![]() Ola, napisz jak Ci sie udało dotychczas zrzucić wagę. Stosujesz jakąś dietę, ćwiczysz? Edytowane przez a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 Czas edycji: 2012-08-19 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Ja właśnie walczę z paroma kg, chętnię się przyłączę do Was. Waże ok. 78-80kg, z tym że jestem wysoka, więc nie wyglądam na grubą. Jednak przeszkadza mi ta waga, mam problemy z kręgosłupem, chcę schudnąć. Od 3 tygodni nie jem słodyczy i zaczęłam mniej i zdrowiej jeść. Ubrania stały się ciut luźniejsze więc może coś ruszyło. 4 lata temu schudłam 25kg (ze 100 do 75). To był wyczyn!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To i ja się dołączam... Ważę 82, schudłam z 91 na 78, ale teraz znowu mi przybyło...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Już jest taki wątek na "wspolne odchudzanie", tam zapraszamy.
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mogę się przyłączyć? Dziś waga rano pokazała 73 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
O matko! Kobiety!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorota pytałaś jak schudłam, po pierwsze wyeliminowałam chipsy, chrupki, chrupeczki, paluszki i orzeszki, po drugie jeżdżę teraz całkiem sporo rowerem, do pracy i z powrotem i jeszcze wieczorem pół godzinki, do tego zaczęłam ćwiczyć p90x. Jest hardcorowo, ale efekty oszałamiające, widzę po moim lubym, który w 30 dni schudł 9 kg ( a je duuuuużo niekoniecznie zdrowych rzeczy) i dalej szczupleje i kaloryferek na zimę buduje ![]() Długi czas zastanawiałam się nad dukanem, bo wiele dziewczyn mówi,że dużo na nim schudły, ja jednak boję się trochę, że to jednorazowa dieta, która niszczy organizm. Co Wy o tym myślicie? Aha! ORBITEREK-opłaca się czy nie? ![]() Jakie macie plany chudnięcia? Macie jakieś swoje sposoby, chodzicie na fitnessy i aerobiki, czy może stawiacie tylko na diety? Aha, kto się chce przenieść na ten polecany wątek, to dajcie znać,żebym ostatecznie tu sama nie została ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i do napisania -Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;35983016](...)Potem waga już tak szybko się nie zmieniała, więc rozpoczęłam romans z DUKANEM. Początkowo tempo było spektakularne, ale niestety ostatniej fazy już nie zrobiłam, a waga dość szybko wróciła. (...)[/QUOTE] Cytat:
![]() Sama mogę "pochwalić się" zejściem z 78 na 58 kg przez pół roku, a w kolejny rok wzrost na 80:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ok, teraz coś o sobie i moich planach ![]() Mam 80,6 kg (waga sprzed śniadania) przy 167. Moim celem nie jest już 55, jak kiedyś:P tylko 65. Przy takiej wadze wyglądałam spoko, zawsze jak patrzę na zdjęciach to się zastanawiam co mnie podkusiło, żeby jeszcze 10 kg w dół spadło! Nawet przy 55 kg czułam się gruba, bo miałam cellulit, wystające wałeczki. Żeby tego nie mieć to musiałabym mieć z 40 kg i 0% tłuszczu:P Dlatego 65 - wyglądam spoko przy takiej wadze. Przede mną walka z 15 kg ![]() Tym razem nie mam specjalnej okazji (ostatnio było to wesele siostry TŻta), tylko chcę to zrobić dla siebie - wolniej, trwalej. Dlatego MŻ+WR, z jednym cheat mealem w tygodniu ![]() Lubię ruch, ale jestem leniwa. Chcę codziennie trochę się poruszać, pójść do parku na badmintona, czy przejechać się na rowerze. Czasem coś bardziej intensywnego: bieganie czy basen ![]() Przyjmiecie? ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
usobienie-melancholii jak znak to znak!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie lecę! Miłego dnia!! ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
@ uosobienie melancholii, wzrost mamy jednakowy
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Dla mnie najgorsze jest to że jak nie widzę efektów to się łamię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Honorata77 powiedzieć Ci coś śmieszno-strasznego? Na początku mojej walki, czyli ok czerwca, zapisałam się na fitness (z którego zrezygnowałam, bo było daleko mojego domu a i grupa była nie za miła), chodziłam przez miesiąc 2 razy w tygodniu, jadłam zdrowo, ostatni posiłek ok 6-7 i co? przez pierwsze 3 tygodnie przytyłam 7 kilo! Załamka totalna i się później dowiedziałam,że zatrzymała mi się woda, bo organizm nie był przyzwyczajony do takiego trybu i zaczął też nagromadzać sam zapasy.
Cóż, musiałam więc go przyzwyczaić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczątka!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,,, po pierwsze wyszukiwarkanie gryzie a po drugie jest watek o podobnym tytule nawet...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=619094 nie rozumiem po co tworzyc kolejny nowy watek o tej samejk tematyce . i tak juz jest chaos na forum a tu jeszcze nowe watki
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Mam na imię Marta. Dopuściłam się zaniedbania wagowego- pewnie z powodu marazmu życiowego. No cóż. Stało się. Ale wreszcie się zmobilizowałam do działania ![]() ![]() Wybrałam Dukana. Jakoś mi podchodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witajcie Forumowiczki Chcące Schudnąć!
![]() Mam 24 lata, pracuję w korpokracji, niedawno skończyłam studia, toksyczny związek i mam zamiar zacząć nowy rozdział w swoim życiu ![]() ![]() W ciągu roku przytyłam 15 kilogramów, właściwie nie zmieniając nawyków żywieniowych. Zawsze ważyłam w granicach 58 - 62 kg, dzisiaj próbuję sobie poradzić z 75-78. Wzrost wagi zbiegł się z problemami osobistymi i nadmiarem obowiązków, ale nie chcę mojego sadełka tłumaczyć w ten sposób. Pozdrawiam i mam nadzieję, ze zostanę przyjęta na forum ![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Martyka87 i Reenee witajcie!
Dziewczyny, przyjmujemy? przyjmujemy!!!! ![]() Dwa słowa, do radzących dołączyć do innego wątku i zaniechanie tego-próbowałam nie raz, więc wiem,że dołączenie do wątku, który istnieje od 3 miesięcy nie zawsze jest łatwe, bo już kontakt nie ten sam, bo poziom "motywacyjno-odchudzający" też inny i inaczej ogólnie jest. Dlatego stworzyłam ten wątek. Lepiej i łatwiej i chyba przyjemniej jest dołączyć do wątku, który istnieje od 2-3 dni, gdzie jeszcze czuć świeżość, takie jest moje zdanie. Wdzięczna zatem będę za oszczędzenie sobie komentarzy,że nie ma sensu tworzyć nowego wątku. Komu nie pasuje, niech go po prostu omija ![]() Moje drogie współtowarzyszki odchudzania! Postanowiłam podjąć drastyczne kroki! Dla siebie i dla Was. Dziś wieczorem, zmierzę się, zrobię zdjęcia i Wam pokarzę. Co 14 dni, będę aktualizować i zdjęcia i wymiary. Mam nadzieję,że to zmotywuje nas wszystkie. Będę opisywać dokładnie jak mi idzie z tym p90x, który podejmuję się robić przez najbliższe 90 dni i jak jem. A co! Może w końcu zmieszczę się w spodnie rozm 38... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
a można się udzielać w dwóch wątkach?
![]() Dołączyłam do jednego dla kobietek powyżej 75, ale i tu pasuję ![]() "Walczę" od maja, mam minus 12kg czyli 75,3 ![]() ![]() Jeszcze 8kg i pierwszy cel będzie osiągnięty, a co dalej, zobaczymy... ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja też wolę zacząć na nowym wątku. tym bardziej że nigdy na żadnym się nie udzielałam, ale może to faktycznie pomaga z silną wolą i kryzysami. Bo ja motywację mam silną tylko ten brak efektów....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Honorata77 Ja mam posiłki ustawione przez dietetyka (ha, gdyby mi ktoś kiedyś powiedział, że tak będzie to bym wyśmiała ' wydawać kasę na takie coś? sama sobie poradzę ' )i jestem bardzo zadowolona, bo kiedyś nie sądziłam, że będę mogła jeść tak wiele pysznych potraw, a przy okazji nauczyłam się gotować:P
Co do ćwiczeń. Ja prawie codziennie jeżdżę konno plus godzina (połączyłam dwa treningi po 30 min)areobik/rozciąganie/ćwiczenia na uda i pośladki/brzuszki. Nie chodzę na siłownię, robię to w domu z nagrań Fondy ![]() Jakby ktoś chciał jakieś fajne przepisy np na obiady to mam ich multum i chętnie się podzielę ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!! Z waga mam identycznie jak reenee ---> normalnie ważyłam ok 62 kg ale przez ostatnie wydarzenia w zyciu przytyłam do 78 kg, z czego zostało mi 75
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
sunny_girl_ wiadomo, że na noc nie można się objadać, ale myślę, że posiłki, które jesz po obiedzie mogą być za małe i stąd przychodzi później ten głód. Ja jem kolacje nawet 19/20, a jeżeli późno wracam do domu dietetyczka powiedziała żeby chociaż zjeść mały jogurt.
Proponuję po obiedzie zjeść podwieczorek(minimum 2h po) np jogurt, owoc itd, a na kolacje sałatke z ryby wędzonej/owocową/twarożek z ogórkiem/koktajl owocowy. Mnie to całkowicie napełnia i nie mam chęci na podjadanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
abre, ty to szybciutko zrzucisz
![]() ![]() @sunny girl, ja miałam podobnie jak ty, a teraz gdy w każdym posiłku mam 30 g białka, nie jestem wcale głodna, może też tak spróbuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
sunny a moim zdaniem jesz za mało
![]() ![]() Porównaj swoją dietę z przykładową moją-wychodzi na to, że się objadam ![]() śniadanie-owsianka 2 śniadanie - kanapka z ciemnego pieczywa/grahamki/jajecznica obiad-schabik w sosie,100g ziemniaków,surówka/leczo/risotto/fasolka po bretońsku/pieczona ryba 200g ziemniaków (mogłabym tak wymieniać i wymieniać ![]() posiłek ruchomy-jogurt activia plus owoc/sam owoc/czasami kanapka kolacja-sałatka z ryby wędzonej z kukurydzą i porem plus ciemne pieczywo/sałatka owocowa/zupa/chłodnik Czasami nawet nie mam czasu zjeść jednego posiłku tyle tego jest ![]()
rozpoczęcie diety - maj było - 87,6 jest - 67,2 20,4 kg na minusie pierwszy cel osiągnięty! ![]() aktualnie przejście na ustabilizowanie ![]() ostateczny cel - dobre samopoczucie w swoim ciele, wymodelowanie sylwetki, bez względu jaka będzie liczba na wadze ![]() Edytowane przez abre90 Czas edycji: 2012-08-20 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zdradź kiedy masz czas na te wszystkie treningi. Póki co mam urlop, ale w przyszłym tygodniu czeka mnie znowu powrót do pracy i powroty do domu o godz. 17 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
abre90 , tę dietę ułożył Ci specjalista dietetyk? Powiedz na ile kcal ja układał i jaki masz wzrost i wagę dokładnie? Bo rzeczywiście jest tego całkiem sporo i chciałabym móc tak jeść i chudnąć
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.