Oriflame kontra Avon - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 21:34   #1
Floorimel
Raczkowanie

GG do Floorimel

Oriflame kontra Avon

http://sonda.hanzo.pl/ sondy,137838,4fnk.html

Proszę was o głosowanie Jestem bardzo ciekawa, która firma waszym zdaniem jest lepsza
Link będzie działał jeśli usuniecie spację. Nie musicie podpisywać się jeśli zagłosujecie.
Floorimel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 21:59   #2
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy
Dot.: Oriflame kontra Avon

A ja zagłosowałem, ale uzasadnie i chętnie przeczytam jakie są opinie innych . Sam pytałem nawet konsultantki na forum Oriflame czemu właśnie tą firmę wybrały, ale odpowiedzi było tylko kilka a bardzo mnie to interesuje, ponieważ chciałbym zostać konsultantem, ale używam produktów obu tych producentów i nie wiem na co się zdecydować. Oddałem swój głos na Oriflame choć naprawdę było mi ciężko wybrać, zaważyły dobre wspomnienia, gdyż Oriflame kojarzy mi się z wspaniałym w moim życiu okresem szkoły średniej. A wy? Które kosmetyki wolicie i dlaczego?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2011-12-02 o 22:01
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 22:16   #3
Wenress
Zakorzenienie

Nie używałam prawie wcale kosmetyków Oriflame, za to jestem konsultantką Avon nie glosuję, ale uważam, że Avon ma o wiele ciekawiej, ładniej zrobiony katalog a to dość ważne i jaśniej wytłumaczone warunki, w Oriflame nie połapałabym sie chyba, kiedyś czytałam bo nie wiedziałam gdzie być konsultantką.
Też jestem ciekawa opinii, ale szczerze to nie znam nawet nikogo z Oriflame więc nie przetestuję

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 13:11   #4
_stardust
Rozeznanie

zagłosowałam na avon, chociaż mam pewne wątpliwości
lubię katalogi avonu, są przejrzyste, czesto fajne promocje, lubię ich kolorówkę, zapachy i działanie niektórych produktów do pielęgnacji ciała. natomiast oriflame ma fajne serie pielęgnacyjne... ale jest dla mnie zbyt "dorosły", nie umiem tego wytłumaczyć no i mam do kosmetyków oriflame gorszy dostęp.
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 13:33   #5
cleo80
Zadomowienie

Mam za sobą współpracę z Oriflame, Faberlic i Avon. Pozostałam tylko przy Avonie. Czytelniejsze zasady, większy wybór kosmetyków i biżuterii, no i zdecydowana większość moich koleżanek woli zamawiać kosmetyki właśnie tej firmy.
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 14:21   #6
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Widzę że w sondażu jak narazie wyraźną przewagę ma... Avon.

No właśnie, większy wybór, atrakcyjne ceny i promocje, ładnie opracowane i przyjemne dla oczu katalogi a przede wszystkim... przejrzyste zasady! Osobiście jestem zdania, że w Oriflame zamiast tych dupowatych tabelek, PP, procentów i innych pierdół powinni dać każdemu co jakiś czas super zniżki, gratisy i dużo darmowych próbek a wtedy napewno więcej osób byłoby zadowolonych i chętniej się zapisywało.
Zawsze jedyne co mają do powiedzenia konsultanci Oriflame, to niestworzone historie o ogromnych możliwościach zarobku i opisy MLM w samych superlatywach, urastające wręcz do miana mistycznych baśni.
A ja bym wolał proste zasady, zarobek bazujący na tym co przedstawia oferta kosmetyczna i darmowy dostęp do materiałów konsultanta.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2011-12-03 o 14:26
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 14:57   #7
call me a liar
Raczkowanie

Zagłosowałam na Oriflame i szczerze mówiąc wyniki sondy bardzo mnie zaskoczyły.
Od wielu lat zamawiałam kosmetyki w Avonie, za każdym razem jak mi ktoś katalog podrzucił, bo jestem bardzo podatna na reklamy i ładne obrazki :P
Od jakiegoś czasu zaczęłam zamawiać w Oriflame i zauważyłam, że te kosmetyki są dużo lepsze jakościowo, na pewno w Avonie już nigdy nie zamówię i nawet ładne obrazki tego nie zmienią

PS mam kuleczki brązujące i z tego i z tego, te z Oriflame nadają piękny koloryt skórze, a te z Avonu tworzą 'efekt lampucery' . Kto by pomyślał, przecież to praktycznie to samo :P
call me a liar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 15:16   #8
Banshee666
Raczkowanie

Swego czasu bardzo dużo zamawiałam z avonu, ponieważ nie było konsultantów ori w moim otoczeniu (z avonu pełno). Kolega, który uwielbia kosmetyki zapytał się mnie czy znam kogoś z ori, no cóż, nie znałam.. i sama nią zostałam muszę przyznać, że oriflame ma dużo lepszej jakości kosmetyki, do tego jako konsultantka mam taniej i do tego Program Witamy, a potem Program Lojalnościowy do avonu raczej nie wrócę...
ostatnio zaproponowałam koleżance katalog a ona "gdyby to był avon to bym wzięła" i jak widać avon górą... do tego znajoma konsultantka avonu powiedziała kiedyś przy mnie "oriflame uczula" (zanim zostałam konsultantką, ale już wtedy wiedziałam, że to nie prawda)
ORI TAK! ale avon króluje..
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 15:34   #9
call me a liar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Banshee666 Pokaż wiadomość
Swego czasu bardzo dużo zamawiałam z avonu, ponieważ nie było konsultantów ori w moim otoczeniu (z avonu pełno). Kolega, który uwielbia kosmetyki zapytał się mnie czy znam kogoś z ori, no cóż, nie znałam.. i sama nią zostałam muszę przyznać, że oriflame ma dużo lepszej jakości kosmetyki, do tego jako konsultantka mam taniej i do tego Program Witamy, a potem Program Lojalnościowy do avonu raczej nie wrócę...
ostatnio zaproponowałam koleżance katalog a ona "gdyby to był avon to bym wzięła" i jak widać avon górą... do tego znajoma konsultantka avonu powiedziała kiedyś przy mnie "oriflame uczula" (zanim zostałam konsultantką, ale już wtedy wiedziałam, że to nie prawda)
ORI TAK! ale avon króluje..
Moja koleżanka jest konsultantką Oriflame, jak coś zamawiam to kupuję po tych cenach co ona (nie zarabia na mnie ) ostatnio zamówiłam produktów za ponad 70 zł z katalogu, a faktycznie zapłaciłam około 50 zł, więc nieźle na tym wyszłam
call me a liar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 16:24   #10
asia27100
Zakorzenienie

ja zostalam konsultantka ori bo zwyczajnie nikt z avonu mi tego nie zaproponowal... nie zaluje ze sie zapisalam, zasady sa dla mnie czytelne, zwlaszcza ze nie bawie sie w budowanie grupy ( co skaplikowane tez nie jest). od 6 lat wydaje grosze na kosmetyki typu podpaski czy jakies pojedyncze inne kosmetyki, bo dzieki temu ze katalog pokazalam kilku osobom, sama reszte kosmetykow dzieki zarobkowi mam w oriflame za darmo

darmowe tez mam szkolenia co miesiac, zdążają sie darmowe probki i cos co jest napawde fajne: zawsze moge wziasc udzial we wszelakich ofertach katalogowych typu "zrob zakupy na 99 zl a cos tam dostaniesz za 9,9", bo zawsze dzieki zamowieniom klientek warunek ten spelniam, a od tych przykladowych 9,9 zł mam jeszcze swoj upust

na poczatku strasznie mnie wnerwialo gadanie ludzi ze wola avon bo jest taniej, bo nie mialam kontrargumentu. teraz gdy klientki juz poznaly oferte i mnie ( zawsze staram sie jej zachecac probkami i gratisami) nie musze juz tego wysłuchiwac, a jesli sie ktos taki trafi, to toleruję, bo sama mam jedną z wod z avonu, którą bardzo lubię

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 16:32   #11
platekrozy
Zakorzenienie

Znam kosmetyki i z tej i z tej firmy i tak jak przystało na firmy kosmetyczne jedne produkty ma Avon lepsze,inne Oriflame.Ważne jest tylko,żeby przetestować,a nie zrażać się po 2-3 produktach.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 16:52   #12
ulinkaaa
Zakorzenienie

Zaglosowalam na Avon, bo maja wiecej produktow, z ktorych jestem zadowolona (glownie pielegnacyjnych).
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 17:33   #13
ladylukier
Wtajemniczenie

A ja nie korzystam ani z avon, ani z ori. W stacjonarnych drogeriach można kupić produkty tej samej jakości w lepszej cenie. Chociaż zdażają się oczywiście katalogowe hity W dodatku przeglądanie katalogów sprawia, że traci się rozsądek:P Przynajmniej ja tak miałam więc głównie dlatego zrezygnowałam. Z tego co pamiętam Ori było bardziej ekskluzywne

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 18:31   #14
Narrhien
Zakorzenienie

Zaznaczyłam Oriflame, ponieważ zwyczajnie uważam, że ma lepsze jakościowo kosmetyki.

Jeśli chodzi o politykę firmy, to według mnie Avon ma lepszą, natomiast oceniam tylko pod kątem jakości produktu, jako że dla mnie właśnie to sie liczy.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 19:30   #15
diabelka1
Rozeznanie

Jestem konsultantką oriflame i uważam, że kosmetyki są lepsze pod wzgledem jakości. Wcześniej zamawiałam z avonu, od koleżanki. Jej zamówienia są bardzo duże, zwłaszcza że daje duże upusty klientkom. Ludziom jest trudno dać ogólnie katalog oriflame, bo twierdzą, że za drogo dla nich. Trzeba zachęcać do obejrzenia.

Może wcześniej było drogo( nie wiem ), teraz ceny zbliżone do avon.
Jestem za oriflame.
diabelka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 20:35   #16
ParoleParole
Zakorzenienie

A ja lubię to i to
Chociaż od jakiś 3 miesiący nie zamówiłam nic totalnie może dlatego, że moja konsultantka ze względu na studia jest daleko.
Ale wiekszą frajdę sprawia mi kupowanie w drogerii. Chociaż mam stałe produkty w avonie jak i ori które kupuję i nie kupię ich w żadnej drogerii mimo, że wybór szeroki
Stary 2011-12-04, 12:48   #17
Sherezada
BAN stały

ciężki wybór ale zagłosowałam na avon
jakościowo kosmetyki tych dwóch firm są do siebie zbliżone, natomiast oriflame jest droższy , a kosmetyki nie warte swojej ceny
Sherezada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości