jak z ciemnego brązu do jasnego brązu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 01:30   #1
aaaaneczka
Przyczajenie

jak z ciemnego brązu do jasnego brązu

Od dłuższego czasu przyciemniam włosy. Używam farb dostępnych w sklepach - przez dłuższy czas loreal, ostatnio londa.
Chciałabym teraz nieco rozjaśnić włosy. Posiadam ciemny brąz, a chciałabym mieć o kilka tonów jaśniejszy. Najbardziej podoba mi się kolor na pograniczu rudy/blond.
Czy jeżeli użyję takiej farby uzyskam jakikolwiek efekt?

http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-28046-big.jpg

W jaki sposób mogę uzyskać rozjaśnienie włosów ciemny blond w domu bez wizyty u fryzjera? Niestety nie mam teraz na to finansów.
aaaaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 15:31   #2
nataliii1425
Rozeznanie

Dot.: jak z ciemnego brązu do jasnego brązu

na moje oko to ta farba moze dac TYLKO lekki polysk czerwonego. ja z ciemnego brazu do rudych jasnych przeszlam po ciezkich meczarniach, duzo rozjasniacza i dekoloryzator. ale nie polecam tego nikomu bo wlosy wygladaja jak sianko ;/
Stary 2011-11-28, 21:29   #3
dyciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaaaneczka Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu przyciemniam włosy. Używam farb dostępnych w sklepach - przez dłuższy czas loreal, ostatnio londa.
Chciałabym teraz nieco rozjaśnić włosy. Posiadam ciemny brąz, a chciałabym mieć o kilka tonów jaśniejszy. Najbardziej podoba mi się kolor na pograniczu rudy/blond.
Czy jeżeli użyję takiej farby uzyskam jakikolwiek efekt?

http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-28046-big.jpg

W jaki sposób mogę uzyskać rozjaśnienie włosów ciemny blond w domu bez wizyty u fryzjera? Niestety nie mam teraz na to finansów.
jeśli używałaś farb na 24 mycia to możliwe że Ci się wypłuczą ale z ciemnego brązu taki rudy jak na zdjęciu uzyskasz tylko po dekoloryzacji albo rozjaśnianiu i tak jak wspomniała koleżanka obok wiąże się to z pewnymi... niedogodnościami
Stary 2011-12-02, 18:49   #4
senira666
Zakorzenienie

niestety to fakt. żeby z ciemnego blondu móc zafarbować na taki rudawy włoski trzeba najpierw rozjaśnić bo po dekoloryzacji nie będzie się trzymać farba. Ale włosy będą po tym zniszczone i suche więc nie wiem czy jest to warte zachodu.
Stary 2011-12-04, 17:03   #5
vermicelli
Raczkowanie

moja droga aaaaneczko, sama wiem po sobie, że zmiana koloru włosów z ciemnego na jasny łączy się z ogromnym zniszczeniem włosów i dużym wydatkiem..

na uzyskanie żadanego przez Ciebie efektu znam kilka sposobów:

jednym z nich, najczęstszym i najszybszym jest zapieg rozjaśniania. jeśli chcesz zabieg ten wykonać w domu, to musisz jednak wiedzieć, że włosy nie rozjaśniają się na całej długości równo.. rozjaśnianie niszy i wysusza włos, jednak wykonane prawidłowo, przez osobę, która się na tym zna, nie powinno stanowić problemu.

drugim sposobem jest kąpiel rozjaśniająca stosowana na włosach, w równomiernym odstępie czasu. kąpiel tą wykonuje się w celu rozjaśnienie włosów z mniejszymi skutkami. warto jednak pamiętać, że osiągnięcie efektu wymaga czasu i dużo cierpliwości.

aby osiągnąć upragniony kolor możesz przy każdym farbowaniu używać farby o ton jaśniejszej. to chyba jeden z "najzdrowszych" sposobów przechodzenia z ciemnego brązu, do jasnego.

z całego serduszka życzę Ci uzyskanie upragnionego koloru

.pomiędzy "zostaję", a "nigdy więcej" | <3

..and watchin you walk away..

WYMIANKA

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41491354
vermicelli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 13:32   #6
alexandra84
Raczkowanie

Ja rownież nie polecam takiej rewolucji. Nie zawsze kolor jest najważniejszy. Ja po rozjaśnieniu włosów na rudo długo się męczyłam potem, każdy fryzjer mi mówił, że mam siano.... Nieładnie wyglądały, niemiłe w dotyku, gorzej się układały.... nie polecam, bo zniszczysz bardzo włosy :/ I zabiegi regeneracyjne nic nie dadzą, trzeba poczekać, aż odrosną. Końcówki nadal mam poorane

A czy ktoś wie jak nieinwazyjnie rozjaśnić troszeczkę włosy? Nie chodzi mi o farby, może jest jakiś zabieg domowy... Ta kąpiel rozjaśniająca, to co to jest? Po ostatniej wizycie u fryzjera (niby jasny brąz, ale trochę za ciemny) chciałabym je troszeczkę rozjaśnić (u fryzjera chciałam przyciemnieć i udało się aż za bardzo )
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 16:13   #7
vermicelli
Raczkowanie

Kąpiel rozjaśniająca - stosuje się ją przed farbowanie włosów na kolor jaśniejszy. Preparat wciera się we włosy masują 5-10 minut. Wygląda to, jak mycie włosów Sprawdzony skład mieszanki do kąpieli rozjaśniającej to:

30 ml proszu rozjaśniającego, 30 ml oxydantu 6 %, 30 ml wody, 15 ml szamponu, 15 ml odżywki.

Po działaniu zabiegu alkalicznego (kąpieli rozjaśniającej) włos musi być zakwaszony, np. kwaśną odżywką, przed położeniem kolejnego produktu akalicznego - farby.

Mam nadzieję, że wszystko jest oczywiste. W razie pytań, piszcie - z przyjemnością odpiszę

.pomiędzy "zostaję", a "nigdy więcej" | <3

..and watchin you walk away..

WYMIANKA

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41491354
vermicelli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości