|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zakupy na sasa.com
Nowy watek, bardzo podobny do tego strawberry.com.
Mieszkam obecnie w Londynie i wiele razy zamawialam kosmetyki ze Strawberry.net... do momentu ja zabrali mi clo za kosmetyki i nie zwrocili do dnia dzisiejszego. Dostalam od kolezanki stronke wlasnie ta: www.sasa.com - kosmetylki rowniez z Hong Kong-u, ale cla nie zabieraja. Zamawialam kosmetyki juz 4 razy, min. fluid Diora - Forever, cienie Chanel,mascare do rzes Chanel - Inimitable, puder sypki Chanel - Universelle Libre, krem do twarzy Lancoma - Hydra Zen, plyn do demakijazu oczu Lancoma - Bi Facil. JESTEM BARDZO ZADOWOLONA - KOSMETYKI ORYGINALNE I NIEDROGIE. W porownaniu z Strawberry to uwazam, ze kosmetyki sa tansze. Przesylka rowniez nie jest droga, a powyzej 75$ (~165zl) darmowa!! Srednio paczuszka idzie do mnie ok tygodnia. Serdecznie polecam
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na sasa.com
Cytat:
![]() EDIT: nie naliczają , bo wysyłka nie jest z hong-kongu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam przypadki, ze naliczaja ![]() ![]() ![]() A któż Ci zabrał cło ![]() ![]() My się raczej modlimy, zeby nam nie doliczyli, a jak ktos chce zabrać to ja chętnie oddam jak mi doliczą ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-05-20 o 17:46 Powód: post pod postem-przypominam o edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
$25 za przesyłkę, to niemało, wybór towaru mniejszy niż na Tru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od dawno kupuję i tu i tu. Zdecydowanie więcej na Tru. Ryzyko "owatowania" paczki z Sasy większe, bo paczka z darmową wysyłką bardziej wartościowa. Tru zapłacony Vat oddaje (mnie zawsze) a Sasa nie. Ceny faktycznie często mają lepsze, ale wybór (znanych mi marek) skromniejszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzilo mi o doliczenie cla. To tak dla sprostowania. I tak beda stala przy swoim - dla mnie korzystniej jest na sasa.com
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na sasa.com jest mozliwosc nie wpisania na paczce wartosci produktow w srodku. I przesylka jest jako prezent.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zawsze to chroni przec vatem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszelkie towary sprowadzane spoza Unii podlegają Urzedom Celnym, zarówno w Wielkiej Brytanii jak i w Polsce. Jesli wysyla firma, nawet oznaczajac jako gift i nie podajac zadnych kosztow na specyfikacji, UC zarowno w Polsce jak i UK ma prawo dopytywac sie odbiorcy o koszty, i nalozyc podatek. A tu jednak lepiej mowic prawde. No i wszystkie liczymy na lagodne oko celnikow ![]() I tylko jesli wysyla osoba fizyczna - osobie fizycznej, nie nalicza sie oplat celnych (VAT itd), jesli nie uiszcza sie zadnych oplat osobie wysylajacej, i przesylki sa okazjonalne. Czyli stricte prywatny list lub paczka. I jednak wygrywa moim zdaniem Tru, bo moge bez kosztow przesylki zamowic nawet 1 mala rzecz, roznice w cenie sa niewielkie, a do tego zwroca mi ten VAT + oplaty. Mnie przynajmniej zawsze zwracaja (odpukac ![]() Takze oplacalne dla mnie bylyby zakupy na Sasa w przypadku zbiorowego wiekszego zamowienia, doliczajac podzielone oplaty celne i koszty przesylki w Polsce, i raczej tylko w przypadku bardzo wygladanej i wyczekiwanej rzeczy, ktora koniecznie musze miec ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
z ciekawosci ogladalam ta str sasa i faktyczne o wiele wiekszy wybor ma Tru
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
mam za soba kilka zamowien z sasa.com, w tym jeden z placeniem cla, na obecnej stronie brak moich ukochanych niegdys marek...
Edytowane przez 77306feab5a5308f8ebf499db0d2cc77353731f9_614fa9f7baead Czas edycji: 2020-09-24 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.