|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z włoskami na nogach. Jaki depilator?
Witam.
Mam problem z grubymi, gęstymi i szybko rosnącymi włoskami na nogach. Chciałam zapytać jaki polecacie depilator do lub około 300zł. Zalezy mi aby miał dobrą głowię, jaka lepsza, z dyskami czy pęsetami żeby wyrywał grube ledwo wystające włoski? Doradźcie mi też czego używać przed i po depilacji aby nie było czerwonych kropek? bo z tym równiez mam problem Wówczas lepszy będzie z dyskami ceramicznymi PHILIPS BRE640/00 czy z pęsatami BRAUN SILK-EPIL 7? Podkreślam że zależy mi na wyrywaniu ledwo co wystających włosków. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Edytowane przez olcia1995xd Czas edycji: 2018-05-29 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włoskami na nogach. Jaki depilator?
Bardzo prosze o poradę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z ledwo wystającymi włoskami każdy będzie miał problem, zwłaszcza jak nałożysz na niego nakładki - bez nakładek chwytają lepiej.
Osobiście mam Philips Satin Perfect z szeroką głowicą i jestem z niego zadowolona - chwyta wiele włosków za jednym razem. Wcześniej miałam Brauna Silk Epil, ale wersję z 20 pęsetami i był o wiele gorszy, trzeba się było nieźle namachać żeby wydepilować nogi, poza tym często urywał włosy zamiast je wyrywać ![]() Ważne, żeby umyć i zdezynfekować skórę przed depilacją lub tuż po niej oraz dezynfekcja głowicy po każdej depilacji- zapobiega to stanom zapalnym. Jak masz skłonności do czerwonych kropek to raczej w całości tego nie wyeliminujesz, możesz nakładać jakieś kremy łagodzące, ale wg mnie to bez sensu, bo i tak nie będziesz w stanie pokazać nóg zaraz po depilacji, a jak np. wydepilujesz wieczorem to rano kropek nie ma i bez kremu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może ja Ci pomogę, bo tak się składa, że mam i Philipsa z ceramicznymi dyskami i Brauna z pęsetami. Brauna oddała mi mama, bo depilator się u niej nie sprawdził.
Dopóki miałam tylko Philipsa to uważałam, że świetnie trafiłam. Był delikatniejszy, o wiele lepszy dla osoby zaczynającej przygodę z depilatorem, depilacja nie była bolesna. A potem dostałam Brauna. I mimo obaw, że pęseta będzie bardziej bolesna, okazało się.... że o wiele mniej boli Braun niż Philips, co dało się zauważyć szczególnie na udach. Philipsem nigdy nie dałam rady wydepilować ud, bo po kilku minutach miałam dosyć i rezygnowałam. Braun więc okazał się pod tym względem lepszy. Co do tego, który lepiej poradzi sobie z krótkimi, odrastającymi włoskami... Cóż, żaden z nich w 100% sobie nie radzi. Po depilacji i tak widzę (np. w słońcu) że jakieś pojedyncze zostały, ale depilator ich nie chwyci. Z tym, że moje włoski są dość cienkie i teraz już trochę jaśniejsze niż kiedyś. Więc... gdyby zepsuły mi się oba depilatory i miałabym znów kupić jeden to wybrałabym brauna z pęsetami. Kolejną rzeczą, o której należy pamiętać to peeling. Bo Braunie mocniej wrastają mi włoski, jeżeli zaniedbam pielęgnację. Więc peelingi, olejki, balsamy po depilacji są konieczne. Jeżeli o to nie zadbam to pojawiają mi się nieładne czerwone krostki. Jeżeli mogę jeszcze doradzić dobry balsam po depilacji to u mnie króluje Skinicer Repair Balm: IMG_1663.jpg Jest najlepszy jaki do tej pory miałam. Przyjemnie chłodzi, ale ma też takie działanie antybakteryjne, przez co podrażnienia szybko znikają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedzi. Jeszcze takie pytanie dla pewności, według Was z grubszymi włoskami który lepiej sobie poradzi? Pesety czy dyski?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jesli masz taki problem to w ogole odradzam depilator. Mi zmasakrował nogi. Do dzisiaj leczę je z blizn i wrastajacych wlosow. A uzywalam roznych peelingow, rękawic kessa i nic nie pomagało. Szkoda tez czasu, bo mając problemy hormonalne wlosy zaczynają odrastac już po tygodniu, a depilacja nóg trwa kilka godzin.. Miałam brauna silk epil.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja po depilatorze tez mam blizny. Moje łydki wyglądają jakbym była pokąsana przez owady, kleszcze itp. Cale w czerwone strupy, czerwonawe blizny. Maszynką zdzieralam te strupy i one dalej były. Do tego blizny po wrastających włosach, choć robiłan wszystko żeby ich nie było. Po wosku to samo co po depilatorze. Teraz już w ogóle nóg nie depiluję, bo to naprawdę gra nie warta świeczki, jeśli za tydzień względnie gładkich nóg mam mieć ciągle stany zapalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja też strasznie cierpiałam przez depilator. Włoski mi wrastały, robiłam peelingi ale nie pomagało. Już przestałam go używać, bo to chyba nie dla mnie. Już wolę iść do kosmetyczki i woskiem usunąć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.