|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brak porozumienia
Dziewczyny mam problem :-( Zaręczyny były rok temu w swięta Bożego Narodzenia i niestety radosć nie trwała długo. Po kilku dniach doszło do pierwszej kłótni. Zawsze miałam swoje marzenia co do tego jak ma wyglądać ten najważniejszy dzień w moim życiu niestety TŻ miał zupełnie inną wizję i nie zamierzał ustąpić ani pójsć na jaki kolwiek kompromis. Ja chciałabym aby slub był dwudniowy, nie mamy licznej rodziny więc liczba gosci była by w granicach 50 osób jednak TŻ jest zdania że jeden dzien całkowicie wystarczy i najlepiej gdyby to była niedziela. TŻ wybrał salę, zespół postanowił, że zrezygnujemy z fotografa i kamerzysty bo nie jest Nam to potrzebne ale ok na to się zgodziłam (ustąpiłam) jednak postanowiłam, że nie podporządkuję się wszystkim jego wymaganiom bo to jest również mój dzień nie tylko jego no i niestety temat slubu zamilkł. Pierscionek jest na moim palcu jednak od marca TŻ ani słowem nie wspominał o slubie. Bardzo bym chciała wyjsć za niego za mąż jednak nie jestem pewna czy on chce tego slubu i dlatego boję się podjąć ten temat
Edytowane przez wrrronia Czas edycji: 2012-01-02 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak porozumienia
chcesz wyjść za niego czy mieć ślub ? Bo to dwie różne rzeczy chcieć spędzić resztę życia z tyranem, który nie pozwala na fotografa a chcieć mieć ładne wesele. Pomyśl że potem odmówi dzieciom na bułkę bo też zbytnia rozrzutność i zwiewaj od niego !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Po tym co przeczytalam, ja rowniez uwazam ze cos jest nie tak z tym chlopem......
on podejmuje decyzje i tak ma byc albo nie bedzie wogole...... daje duzo do myslenia
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Muszę zgodzić się z dziewczynami, musisz się postawić i dojść do kompromisu (nie myl z tym że ustąpisz mu i zrobisz tak jak on chce) jeżeli nie chce fotografa i kamerzysty ok ale niech wesele będzie 2 dniowe bo TY tego chcesz a jeżeli on będzie chciał wszystko postawić na swoim i nie będziesz miała prawa głosu to zostaw go, bo prędzej czy później będziesz musiała go zostawić albo siedzieć cicho jak mysz pod miotłą i przez całe życie zgadzać się na to co jaśniepan zarządzi, zastanów się dwa razy zanim popełnisz życiowy błąd, rozważ wszystkie za i przeciw wiem co mówie znam to z autopsji.niestety ale zgadzam się z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie spotkałam się z tym, żeby facet załatwiał tyle rzeczy i o tylu rzeczach decydował ... ciekawe z czego to wynika ... jak dla mnie związek to kompromisy, my wiele rzeczy ustalamy razem i nie wyobrażam sobie inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To prawda, mój wybranek ma bardzo trudny charakter. Łatwo się wscieka, lubi postawić na swoim ale nauczyłam się żyć z nim i sobie z tym radzić. Jeżeli chodzi o oszczędzanie na dzieciach itp to jestem pewna, że nie dojdzie do czegos takiego. Chcę wyjsć za niego tylko tak chcę aby slub był nasz wspólny żebysmy go razem zaplanowali krok po kroku, cieszyli się, oczekiwali ale on to wszysko psuje i był taki czas kiedy zupełnie przestało mi na nim zależeć.
Kiedy się postawiłam on odwołał termin w restauracji który wybrał praktycznie bez porozumienia ze mną i od tego czasu nie było między Nami romowy o slubie a ja naprawdę chciałabym wyjsć za niego tylko nie wiem czy ma sens żebym to ja mu proponowała żebysmy spróbowali jeszcze raz to wszystko zaplanować czy lepiej poczekać aż on wyjdzie z inicjatywą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja także zgadzam się z dziewczynami. Postaraj się najpierw naprawdę poważnie pogadać z nim, a później...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Może z tego, że jest ode mnie starszy o 11 lat. Już kiedys planował slub który się nie odbył ale ustaliłam z nim na początku, że nie chcę aby jego niedoszły slub miał jakiekolwiek znaczenie w planowaniu naszego powiedział mi wtedy, że o tamtym już dawno zapomniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wcale sie nie dziwie ze jego pierwszy slub sie nie odbyl skoro tak sie zachowuje. A ja slysze ze ty sie boisz podejmowac tematu to juz mnie dreszcze z gory na dol przechodza. Jak mozna zyc w takim zwiazku?????
Sory, ale dla mnie slowo przyzwyczajenie to chyba najgorsze jakim mozna okreslic zwiazek! Od razu mi przychodza na mysl maltretowane kobiety ktore tez sie po jakims czasie przyzwyczaily. Dziewczyno, przejrzyj na oczy! Ten facet nie liczy sie za grosz z twoim zdaniem! Sam decyduje o sali, zespole, fotografie???? Wiesz jakby sam zadecydowal o portkach ktore nosi na swojej du.pie to bym sie nie dziwla ale o takich rzeczach decyduje sie razem! To jest WASZ dzien a nie jego. I nie uwierze ze nie chcesz fotografa na slubie, po prostu sie mu podporzadkowalas i tyle. Zacznij sie szanowac to moze on zacznie szanowac tez swoje zdanie, choc ja to wialabym od tagiego goscia gdzie pieprz rosnie, a nie myslala o slubie z nim! P.S. Sory za mocne slowa, zwykle tak nie reaguje, ale takie cos mnie po prostu rozwala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dla mnie dziwna sprawa;/ A w szczególności zachowanie Twojego narzeczonego. U mnie to o wszystkim razem decydowaliśmy i decydujemy..zawsze sie dogadujemy, czasem trzeba isc na kompromis..
Bez foto i wideo??- szkoda! - Tak jak któraś dziewczyna napisała. Co pokażesz dzieciom? A pamiątka dla was?? Ja nie wyobrażam sobie nie mieć takich pamiątek! ![]() Może warto siąść z narzeczonym i poważnie porozmawiać? powiedz mu na czym ci zależy itd. ale wysłuchaj także jego .. może uda wam się dojść do jakiegoś "normalnego kompromisu" !? A i przemyśl sobie , czy chcesz wyjść za tego faceta i być z nim do końca swoich dni, skoro on "ustawia ciebie jak chce" ![]()
NASZ DZIEŃ ![]() Szczęśliwe małżeństwo to takie, w którym mąż rozumie każde słowo,którego żona.., nie wypowiedziała. A.H Edytowane przez anuleczek19 Czas edycji: 2012-01-03 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z dziewczynami. najbardziej zastanowiło mnie to, że Ty od marca boisz się poruszyć temat... w związku nie ma takiego czegoś jak strach przed rozmową czy tematy tabu. niestety, ale Twój narzeczony Cię zdominował i to nie jest partnerski związek. przynajmniej z tego co opisujesz. ile jesteście razem i czy mieszkacie razem? pytam bo jestem ciekawa czy poznałaś go w 100% i czy na pewno jesteś przekonana, że chcesz spędzić z tym człowiekiem całe życie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
tylko jedno mi sie nasuwa na mysl... uciekaj dziewczyno gdzie pieprz rosnie...
to jest tyran nie facet. slub to jest WASZ dzien a nie jego. w zyciu we dwoje trzeba isc na kompromisy. nie mozesz mu we wszystkim ustepowac. skoro juz teraz dal sie poznac z takiej strony to co bedzie dalej? kupi mieszkanie czy dzialke, da imie dziecku, wybierze ci ciuchy, zaplanuje wakacje, kupi samochod - bez porozumienia z toba?? w zwiazku rozmowa to jest podstawa. nie mozna sie jej bac. to jest WASZE zycie. i nie chodzi o wesele tylko o cos wiecej...
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
skoro już raz do ślubu nie doszło, powinno Ci to dac do myślenia, może poprzednia narzeczona zrobiła dobrze odchodząc od niego?
Musisz zagłębić się w ten temat, a w ogóle martwi mnie, ze boisz się własnego narzeczonego, rozmowa jak każda inna. boisz się ze on odwoła zaręczyny o i wszystko jak nie będzie tak jak on chce? a co będzie pozniej on wybierze mieszkanie/dom imiona dla dzieci, szkołę,a ty bedziesz co najwyżej mogła wybrać danie jakie mu ugotujesz na obiad...Związek to sztuka kompromisu, a nie zastraszanie partnera.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jesteśmy razem od czterech lat, ale nie mieszkamy ze sobą. Poprzedni ślub się nie odbył ponieważ narzeczona go zdradziła z tego co mi wiadomo. Na początku było między nami bardzo dobrze aż do momentu tych zaręczyn, później po każdej kolejnej kłótni było coraz gorzej w maju przechodziliśmy bardzo poważny kryzys ale udało się nam przetrwać i bardzo się poprawiło między nami ale nie wiem czy rozmową o ślubie znów nie spowoduje kolejnych kłótni i dlatego boję się podjąć ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
wrrronia, a że tak zapytam... ile ty masz lat? bo to, że facet starszy wcale nie upoważnia go do tego, żeby rządzić... jak ty chcesz stworzyć z nim rodzinę??...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Powiedz Ty dziewczyno - dlaczego chcesz wziąć ślub z kimś, kto nie chce kompromisów, liczy sie dla niego tylko jego zdanie... a przede wszystkim z kimś, z kim totalnie nie potraficie rozmawiac? Jak niby sobie wyobrażasz wasze zycie, gdy się pojawią powazniejsze problemy?
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.