![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mordziuli ślubne dylematy..suknia w kształcie litery A..pomocy !!!
Witajcie.
Błagam o pomoc bo sama już nie wiem co mam robić...wszystkim moim kolezanka doradzajcym w kupowaniu sukni, podoba sie ta sukienka..ja sama nie wiem, czy to włąsnie ta o ktorej marzyłam, ale szczerze to niepodoba mi się tak naprawde nic... ![]() powiedzcie prosze co sadzicie 0 tej sukni W WERSJI BEZ TEGO WISZACEGO MATERIAŁU NA DOLE (tzn bez tych "szarf" odchodzacych od kwiatka) Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2009-10-17 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co myślicie o takiej sukni?
mordziula - mnie się podoba....ale jeżeli Ty się nie czujesz dobrze w niej to może poszukaj jeszcze. 3maj się
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to tobie ma się podobać, a nie ludziom z internetu
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z dziewczynami, najwazniejsze zeby Tobie sie sukienka podobala. Jesli sie w niej zle czujesz to niestety trzeba szukac innej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się jak Ty w niej wyglądasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
poszukaj sobie jeszcze sukien Maggie Sottero, mi osobiscie bardzo sie podobaja bo nie przypominaja tych wszystkich typowych sukienek ślubnych... ta suknia którą pokazałaś to jest ładna ale mnie osobiście niczym nie zachwyca. A ty musisz znaleść suknie w której bedziesz czuła sie wyjątkowo...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a mi sie nie podoba...dół
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
mi się podoba, ale szczerze mówiąc nie sugerowałabym się ani głosem wizażanek ani nawet przyjaciółek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziwny jest ten kwiatek z boku i te dwa fragmenty materiału wychodzące z niego ale reszta fajna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
własnie chodzi o to że ja w każdej czuje się dobrze, każda jest "ładna" i niespotkałam takiej sukni która by mnie zachwyciła i wiedziałabym że to ta..większość jest poprostu ładna..więc skoro nic mnie nie zachwyca to i ja musze się na cos zdecydowac bo zostało mi 4 miesiące i pasowałoby coś zamówić..dlatego licze się też z obiektywnym głosem wizażanek ponieważ ja sama nie wiem co mam robić..
zdjęcia są z allegro..suknia jak pisałam w wersji bez tych "szmat" bo mnie się również kompletnie niepodobają.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też tak miałam, że wiele sukni mi się podobało, ale żadna mnie nie zachwycała. Dlatego w końcu wybrałam tą, która podobała mi się najbardziej i w której wg innych wyglądałam najlepiej
![]() A sukienka którą wkleiłaś podoba mi się, jest w moim stylu, tylko ja usunęłabym ten kwiatek z tym czymś wiszącym.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
sukienka bardzo ładna , ale obawiam sie jendego ze jest zrobiona z błyszczacego materiału (tafta, satyna i takie tam) przy blasku flesha (nawet z dyfuzorem) zacznei sie nieestetycznie błyszczec, te zdjecia pochodza ze strony producenta i ide o zaklad ze byly robione z lampami z softboxami
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pooglądaj jeszcze, pomierz nawet modele, które średnio Ci się podobaja na manekinie albo na zdjęciu. czasami efekt na Tobie będzie zupełnie inny o olśniewający.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to ta suknia szału nie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
dobrze komus mówic ze suknia powinna sie mi podobac..no w sumie nawet powinno tak być..a co byście zrobiły w mojej sytuacji gdy nic wam sie niepodba a ślub za 4 miesiące??
sama nie wiem jak powinna ta suknia wyglądać..musi mieć w sobie to "coś" (jak facet ![]() a Maggie Sottero fakt suknie ma ładne,ale wciąż tylko ładne, żadna mnie nie zachwyca.. dziękuje wszystkim za rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem z sukniami to jest tak, że trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Zdjęcia z katalogu są jedynie "pomocnicze". W moim przypadku te, które podobały mi się na modelkach - okazały się totalną klapą. Wybrałam zupełnie inną niż chciałam początkowo, mimo że absolutnie nie chciałam trenu - będzie. Ale jak ją tylko ubrałam poczułam się super, a moje wahania szybko rozwiał zachwyt mojej obecnej i przyszłej mamy
![]() Moja koleżanka stwierdziła: "Z suknią jest jak z narzeczonym, podoba Ci się wiele, ale dopiero jak masz ją na sobie, to wiesz że ta jest jedyna" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moze napisz nam jakiego rodzaju sukni poszukujesz, np.: w kasztalcie litery A, rybke, empire, koronkowa, muslinowa, satynowa, z trenem, bez trenu, z drapowaniami, z motywami kwiatowymi. Moze cos ci doradzimy. Wiekszosc z nas ma na kompach tysiace zdjec sukien, wiec a nóż widelec... Ja wrzucam swoje pierwsza propozycje, suknie la sposy, bardzo proste i eleganckie (niestety niektore dosyc drogie, ale jesli masz ograniczony budzet, mozna przeciez je uszyc). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
szukam coś w kształcie litery A..lub czegoś podobnego do tej co wkleiłam na górze ale ta akurat ze zdjecia wydaje mi sie troche taka świecąca i tandetna..jedyne co naprawde mi sie z niej podoba to ten tiul na dole (tak to sie chyba nazywa)
oglądnełam tysiące sukni i mierzyłam dużo..we wszystkim czuje się dobrze..myślałam o uszyciu czegoś ale boje się że niewyjdzie to tak ładnie jak w oryginalnym salonie gdzie szyją dany model kilkanaście razy jak nie więcej.. dodatkowo w domu każdy popędza mnie żebym się decydowała,a ja wciąż się zastanawiam..dodatkowo nakręca mnie właśnie to że mało czasu zostało i myśl że nie znajde tego o czym marzyłam..a przecież każda panna młoda marzy od dziecka o ślubie i ma być idalnie.. do tego narzeczony wpadł na pomysł dziś żeby przełożyć ślub na czerwiec 26..podobno jest wolny termin na naszej sali,i zespół również ma miejsce..jednym słowem sprzawdził wszystko i wszystko się praktycznie zgrało..bardzo przeżywałam to że ślub będzie w zimie i będe musiała ubrać na suknie jakieś Futerko, czy coś takiego bo inaczej to bym zamarzła pewnie..a tu chyba specjalnie dla mnie wolny termin w praktycznie juz wakacje, czyli ciepło i co najważniejsze dużo czasu na decydowanie o sukni ![]() tylko teściowa lamentuje że przesuwanie wesele źle wróży..co myślicie o tym? Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2009-10-17 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli slub w zimie nie byl szczytem Twoich marzen i akurat trafila sie okazja, zeby przelozyc na lato, to ja bym przelozyla i nie patrzyla na glupie przesady. Co do sukni, to tak sobie pomyslalam, ze suknia jasiulka moze bylaby dla Ciebie odpowiednia. Mam nadzieje, ze sie jasiulek nie pogniewa, ze sprzedaje komus jej suknie i mi sie za to nie dostanie
![]() Zajrzyj sobie jeszcze do majowek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82525&page=14 w poscie 990 jest kilka sukienek w stylu o jakim piszesz, a w poscie 1011 przesliczne zdjecia naszego jasiulka w sukni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
ten kwiat z przodu psuje całość
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
właśnie wiem że ten kwiat jest brzydki niemówiąc już o tych wiszących szmatach z boku..ale nie wiem czym ewentualnie mozna to zastąpić..
jeszcze jedno zdjęcie sukni z początku wątku tym razem znalezione na necie...podoba mi sie fason sukni..niepodoba mi sie materiał świecący i ten boczny kwiat.. znalazłam jeszcze cos podobnego...suknia Agnes zdjecie nr2 i jeszcze jedna prośba...suknia nr.3 znaleziona na forum..wie ktoś może co to za model sukni?? Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2009-10-20 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
w literke A podobaja mi sie te 3 suknie
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
aga24zuzia..a co to za model 1 i 3 suknia??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama ostatnio wybierałam swoją...i mimo, że wczesniej wypatrzyłam w necie kilka boskich i miałam nadzieje ze na któras sie zdecyduje...jak przyszło do przymiarek to kupiłam zupełnie inną..... nawet na modelce mi sie nie podobała...ale jak załozyłam....ach..... ![]() nie podejmuj pochopnych decyzji bo bedziesz żałowała.. mi osobiście nie przypadła do gustu ta suknia...jest zbyt pospolita... ale tobie ma sie podobac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
niestety nie wiem z jakich kolekcji sa te suknie
wrzuce jeszcze 3 ktore mi sie podobaja ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
jakby ktoś wiedział gdzie można kupić (w jakim salonie i jaka kolekcja) podobną suknie to prosze o podpowiedz..bo może któraś przypadkiem znajdzie takią suknie co ułatwiłoby mi przeszukiwanie tysiaca katalogów..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
poszperalam i to jest suknia z kolekcji maggie sottero
![]() a modelu nie znam :0
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To model Charley z kolekcji Maggie Sottero, tu link: http://www.maggiesottero.com/dress.a...&style=S5202CS W Polsce najwięcej suknien z tych kolekcji mają chyba w salonach Agnes. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.