|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Romanse
Jaki jest Wasz ulubiony romans, który przeczytałyście jednym tchem? Macie jakiś ulubiony romans do którego wracacie czy jest to raczej jednorazowa lektura i więcej tej samej książki nie tkniecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Romanse
Seria Nocna Łowczyni Jeaniene Frost - dużo o wampirach
![]() Gra Luster - o balecie ![]() Seria Love at Stake (np. Jak poślubić wampira milionera) - lekka książka ze szczyptą humoru, również o wampirach. Trylogia Kręgu - wampiry, czarownice. Fajna książka na długie wieczory. Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Generalnie czytam wszystko, gdzie są wampiry i seks, a gra luster to wypadek przy pracy ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A co Cię tak kręci w tych wampirach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, po prostu tak mam
![]() ![]() ![]() Przypomniała mi się jeszcze seria Miasto Kości, Aniołów i tp. - ale tu już o dobrych wojownikach, którzy walczą z demonami. Wiem, że moje opisy są dziwne i niezachęcające, ale te książki to mistrzostwo.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Emma Jane Austin to klasyka romansu
![]() Do tego b. lubię połączenie romansu z kryminałami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
O matko! Byłam wtedy zafascynowana baletem. Dorwałam tę książkę w Tesco podczas zakupów z rodzicami. Chodziłam z nią jak lunatyk, przeczytawszy ponad połowę książki - więcej nie zdążyłam, bo mama poszła do kasy
![]() ![]() Później jej szukałam, ale nie pamiętałam tytułu- do teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny wątek nam się utworzył ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raróg
|
Watek sie bardziej nadaje na Kultura(lnie), do podczepienia np. tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=romans ; )
"Dziwne losy Jane Eyre", "Wichrowe wzgorza" to rozumiem, i nic poza tym sobie nie przypominam; siegnelam raz po Steel, ale zemdlilo mnie po paru stronach, generalnie unikam takich rzeczy.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Przeminęło z wiatrem - moja ulubiona książka, nie do końca romans, aczkolwiek wiele w niej jest o miłości. Pamiętam, że pierwszy raz czytałam ją z latarką pod kołdrą, bo wg Mamy byłam za młoda na nią (11 lat). No ale po co ją rodzice w takim razie zostawili na półce na widoku, chyba ku mojemu pognębieniu
![]() W każdym razie polecam i książkę i film. Edytowane przez Senija Czas edycji: 2011-11-04 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raróg
|
Tak, to tez bardzo fajnie sie czyta : )
Nie pamietam, ile mialam lat, gdy po nia siegnelam, ale wypozyczalam z oddzialu dla dzieci i mlodziezy ; P A pamietacie takie pisemko Romantyka? Moje siostry sie zaczytywaly, hehe ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2011-11-04 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O, jeszcze mi się przypomniało - w pracy z nudów czytuję powieści tej Pani:
Jadwiga Courths-Mahler Szybkie, łatwe, przewidywalne, ale jakieś takie przyjemne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ptaki ciernistych krzewów, bo romansów nie czytam
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seria Riley Jenson Guardian, Keri Arthur Cykl o Cassandrze Palmer, Karen Chance Seria Nightwalker, Jacquelyn Frank Seria Night Huntress, Jeaniene Frost ![]() Seria Gardella Vampire Chronicles, Colleen Gleason Seria The Guardians of Eternity, Alexandra Ivy tyle na początek ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Romanse Jane Austen: Emma, Mansfield Park, Rozważna i Romantyczna, Duma i uprzedzenie.
- "Dziwne losy Jane Eyre" Charlotty Brontë, -"Wichrowe wzgorza" Emily Jane Brontë, - "Anna Karenina" Lwa Tołstoja - "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa I najkochańszy ze wszystkich: "Miłość w czasach zarazy" Gabriela Garcii Marqueza
![]() |
#18 | |
Raróg
|
Lektura nadobowiazkowa w mojej licealnej klasie i w koncu od jakiejs nie moglam sie oderwac : )
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2011-11-05 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
"Słodka dzika miłość" Rosemary Rogers. Jedyny romans do którego wracam. Pierwszy raz czytałam mając ok 14 lat, więc parę lat już minęło. Nie będę polecać bo takie książki trzeba chcieć przeczytać. Albo je kochamy albo nienawidzimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli lubisz jej styl, to może zaciekawi cię wiadomość, że ona pisze fanfiction o Harrym Potterze ![]() ![]() Co do romansów - ze wszystkich wymienionych przeczytalam tylko Dziwne losy Jane Eyre ![]() ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2011-11-06 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze się składa, bo Harry Potter to mój nr 1. Jak będę miała czas to przeczytam, bo angielski to dla mnie nie problem. W sumie zaczęłam się bardziej przykładać do angielskiego, kiedy nie mogłam doczekać się kolejnych części moich ukochanych serii przetłumaczonych na polski ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko ostrzegam - tam występuje para Harry/Hermiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się jeszcze jedno arcydzieło: Seria Łowczyni Gildii Nalini Singh. Zaczyna się od Krwi Anioła, dalej jest chyba Pocałunek Archanioła.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
To ja może dopiszę "Zawód Wiedźma" Olgi Gromyko, głównie dla keine_angst, może się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja mogę podać coś bardziej lekkiego, nie z klasyki, a mianowicie:
David Glattauer "Napisz do mnie" i "Wróć do mnie". Historia romansu, który najpierw toczy się wirtualnie.. Czyta się wg mnie dobrze, forma czytania mejli bardzo mi się spodobała, wypowiedzi bohaterów były bardzo fajne, często z humorem, historia niby typowa, ale mnie się bardzo podobało. Z innych mogę też polecić "Kocham Cię, Danny" Hilary Freeman. Okładka jest bardzo infantylna-różowa z gitarą, lecz zawartość wcale taka banalna nie jest. Opowiada o młodej dziewczynie, która poznaje na pozór idealnego chłopaka, lecz jak się okazuje-z problemami. Tak zaczynają się losy tego uczucia... Więcej zdradzić nie mogę, ale moim zdaniem piękna książka i ryczałam przy niej jak bóbr. A serii o wampirach nie czytam, ale przypadkiem znalazłam na pewnej stronie, podaję tytuły: "Zdradzona" K.Cast i F.Christine Cast i inne części np "Naznaczona", "Wybrana" [chyba, że źle przeczytałam, że to części do tego] "Miasto szkła" Cassandra Clare Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-11-13 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
miki78
|
Najcudowniejsze romanse to;
GWIAZDA ARANU - czyta się jednym tchem SŁODKA DZIKA MIŁOŚĆ WHITNEY MOJA MIŁOŚĆ PRZYRZECZENIA LAVYRLE no i oczywiście PRZEMINEŁO Z WIATREM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dzięki za podpowiedź co do "Trylogii Czarnych Kamieni", na polter.pl została skrytykowana, ale czytelnicy dali dość wysoką ocenę, a ja lubię romansidła w klimacie fantasy i tylko takie są w stanie mnie naprawdę wciągnąć.
Jeśli ktoś z was też lubi duet fantasy+romans, to polecam "Trylogię Kusziela" http://pl.wikipedia.org/wiki/Trylogia_Kusziel, choć co wrażliwsze osoby przestrzegam przed naprawdę ostrymi scenami seksu i przemocy. Mimo to przeczytałam prawie na jednym wdechu ![]() A poza tym to chyba tylko "Wichrowe Wzgórza" i "Dama Kameliowa". Ostatnio zaczęłam również "The Book of Tomorrow" by Cecelia Ahern, ale raczej w ramach ćwiczenia językowego, na razie po 3 rozdziałach mam przerwę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Bractwo Czarnego Sztyletu
Faktycznie, książka baaardzo mało ambitna. Przeczytałam pierwszą książkę i wg mnie jest to takie dziecinne, że nie czytam dalszych książek. Trylogia Czarnych Kamieni Pierwsza książka trochę nudnawa, druga lepsza, no a trzecia to mistrzostwo. To tak w skrócie.
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Quidquid latine dictum sit, altum videtur. Edytowane przez keine_angst Czas edycji: 2011-12-18 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.