|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
biblioteka UW
Sry, że się pytam tutaj, ale nie studiuję na UW, nikogo z UW też nie znam. Muszę wypożyczyć jedną książkę niezwiązaną zupełnie z kierunkiem studiów więc w mojej uczelnianej bibliotece jej nie ma. Muszę to zrobić przed świętami wiec mało czasu mi zostało. Jak to wygląda dla osób spoza UW? Z tego co widzę na stronie BUW to mam zapłacić 10 zł za kartę bezstykową: http://www.buw.uw.edu.pl/images/BUW_...nia/cennik.pdf czy powinienem o czymś jeszcze wiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzeniona
|
Dot.: biblioteka UW
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ta karta uprawnia tylko do korzystania ze zbiorów biblioteki na miejscu. nie możesz wynosić książek na zewnątrz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co musisz wiedzieć? -że będą Ci robić na miejscu zdjęcie więc warto wyglądać jak człowiek, żeby wstydu nie było -że panowie na bramkach czasem czepiają się dużych toreb i nie pozwalają wnosić jedzenia i picia (poza wodą) -że trzeba przyjść wcześnie żeby zająć sobie miejsce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kurde nie bede mogl wypozyczyc? :/ z tego forum tez pewnie nikt sie nie zgodzi dla mnie wypozyczyc? eh.........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzeniona
|
Nie, nie będziesz mógł. W sumie stety lub niestety uważam to za sprawiedliwe - mniej samej jako studentce czasami bardzo ciężko jest coś dorwać, kiedy egzemplarzy jest kilka na krzyż a studentów UW tysiące, a co dopiero, gdyby studenci wszystkich innych uczelni też mogli wypożyczać. I tak dobre jest to, że można wejść. Mój kolega cały licencjat napisał siedząc w BUW-ie i korzystając ze zbiorów, nie będąc studentem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie byłem w BUWie, czyli jak wykupię tę kartę za 10 zł to będę mógł jak rozumiem tam na miejscu czytać książki, bo coś piszecie że trzeba przyjść wcześnie żeby zająć miejsce?? Jakie miejsce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ok dzięki, jakby któraś wizażanka miała czas i ochotę mnie w najbliższym czasie oprowadzić po BUWie, pomóc znaleźć szukaną książkę to byłoby fajnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siedzenie na podłodze jest dość kłopotliwe gdy przychodzimy z laptopem i szukamy miejsca do podłączenia. Część kontaktów znajduje się np. między regałami i panie przepędzają osoby tam się lokują. A kiedy chcemy spędzić cały dzień nad książkami to takie "wiszenie" nad książką na podłodze jest mało wygodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ee tam, bez przesady
BUW jest wielka biblioteką i miejsc jest w niej mnóstwo, nie straszcie chłopaka, że musi przyjść wcześnie żeby było coś wolnego... przed sesja zwykle jest więcej studentów, ale wolne miejsce na pewno znajdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No, a mówiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio, człowieku smieszy mnie to co robisz, na starówce nie spotkałes zadnej laski, zaprosiłes jedną z serwisu randkowego ale nie chcesz się szarpnąć na wspólną kawę, więc postanowiłes pocisnąc zagubioną sierota w buwie? No tak, tam byś mógł którejs z nas postawić kawę z automatu za 1,5zł... ALEŚ TY SZARRRRMAAANCKI !
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2011-12-20 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Omg, ale ja idę tam teraz po książkę, na podryw innym razem. Aczkolwiek wolałbym tę książkę móc wypożyczyć, bo muszę na jej temat napisać referat więc będę musiał jeszcze brać laptopa... co mi się nie uśmiecha :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę poszukać znajomych z UW, bo ja np. nie pożyczyłabym nic nieznajomemu. No i w Warszawie są też inne biblioteki, Narodowa, Koszykowa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
jaka ta ksiazka? dziwne ze nie znasz nikogo kto studiuje na uw. Przecież tam studiują tysiące. I chyba sie nie łudzisz ze jakas wizazanka ci wypozyczy ksiązkę na własną odpowiedzialność żeby potem ewentualnie za ciebie bulić karę
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No chyba, że np. ktoś byłby tak miły, wypożyczył książkę i umówiłby się z Autorem, że pójdą razem do punktu ksero, gdzie mu tę książkę skopiują, Autor zabuli za kserówki + profit dla dobrej duszy za stracony czas ![]() Udzieliłam dobrej rady, wiem ![]() Btw. mnie by się chyba jednak nie chciało aż tak poświęcać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.