biblioteka UW - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 17:42   #1
samotnychlopak
Raczkowanie

biblioteka UW

Sry, że się pytam tutaj, ale nie studiuję na UW, nikogo z UW też nie znam. Muszę wypożyczyć jedną książkę niezwiązaną zupełnie z kierunkiem studiów więc w mojej uczelnianej bibliotece jej nie ma. Muszę to zrobić przed świętami wiec mało czasu mi zostało. Jak to wygląda dla osób spoza UW? Z tego co widzę na stronie BUW to mam zapłacić 10 zł za kartę bezstykową: http://www.buw.uw.edu.pl/images/BUW_...nia/cennik.pdf czy powinienem o czymś jeszcze wiedzieć?
samotnychlopak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 17:51   #2
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: biblioteka UW

Cytat:
Napisane przez samotnychlopak Pokaż wiadomość
Sry, że się pytam tutaj, ale nie studiuję na UW, nikogo z UW też nie znam. Muszę wypożyczyć jedną książkę niezwiązaną zupełnie z kierunkiem studiów więc w mojej uczelnianej bibliotece jej nie ma. Muszę to zrobić przed świętami wiec mało czasu mi zostało. Jak to wygląda dla osób spoza UW? Z tego co widzę na stronie BUW to mam zapłacić 10 zł za kartę bezstykową: http://www.buw.uw.edu.pl/images/BUW_...nia/cennik.pdf czy powinienem o czymś jeszcze wiedzieć?
Z tego, co wiem, to studenci spoza UW mogą tylko przebywać w bibliotece, nie mogą nic wypożyczać, nawet mając tę kartę (ona upoważnia tylko do wejścia do biblioteki, kserowania itp.). Ja studiuję na UW i wielu znajomych prosi mnie o wypożyczenie czegoś właśnie dlatego, że tam nie studiują i nie mogą tego sami zrobić.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 18:18   #3
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem, to studenci spoza UW mogą tylko przebywać w bibliotece, nie mogą nic wypożyczać, nawet mając tę kartę (ona upoważnia tylko do wejścia do biblioteki, kserowania itp.). Ja studiuję na UW i wielu znajomych prosi mnie o wypożyczenie czegoś właśnie dlatego, że tam nie studiują i nie mogą tego sami zrobić.
dokładnie

ta karta uprawnia tylko do korzystania ze zbiorów biblioteki na miejscu. nie możesz wynosić książek na zewnątrz.
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 18:28   #4
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, dobra wszyscy wiemy po co tak na prawdę tam idziesz

Co musisz wiedzieć?
-że będą Ci robić na miejscu zdjęcie więc warto wyglądać jak człowiek, żeby wstydu nie było
-że panowie na bramkach czasem czepiają się dużych toreb i nie pozwalają wnosić jedzenia i picia (poza wodą)
-że trzeba przyjść wcześnie żeby zająć sobie miejsce
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 18:37   #5
samotnychlopak
Raczkowanie

kurde nie bede mogl wypozyczyc? :/ z tego forum tez pewnie nikt sie nie zgodzi dla mnie wypozyczyc? eh.........
Stary 2011-12-20, 18:43   #6
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
kurde nie bede mogl wypozyczyc? :/
Nie, nie będziesz mógł. W sumie stety lub niestety uważam to za sprawiedliwe - mniej samej jako studentce czasami bardzo ciężko jest coś dorwać, kiedy egzemplarzy jest kilka na krzyż a studentów UW tysiące, a co dopiero, gdyby studenci wszystkich innych uczelni też mogli wypożyczać. I tak dobre jest to, że można wejść. Mój kolega cały licencjat napisał siedząc w BUW-ie i korzystając ze zbiorów, nie będąc studentem.
Stary 2011-12-20, 18:51   #7
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Dobra, dobra wszyscy wiemy po co tak na prawdę tam idziesz
Oż Ty pamiętliwa kobieto

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 19:16   #8
samotnychlopak
Raczkowanie

Nigdy nie byłem w BUWie, czyli jak wykupię tę kartę za 10 zł to będę mógł jak rozumiem tam na miejscu czytać książki, bo coś piszecie że trzeba przyjść wcześnie żeby zająć miejsce?? Jakie miejsce?
Stary 2011-12-20, 19:20   #9
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Nigdy nie byłem w BUWie, czyli jak wykupię tę kartę za 10 zł to będę mógł jak rozumiem tam na miejscu czytać książki, bo coś piszecie że trzeba przyjść wcześnie żeby zająć miejsce?? Jakie miejsce?
Chodzi o miejsce siedzące - studentów przychodzi bardzo dużo, dlatego większość siedzi na podłodze, ale mi to nie przeszkadza Tak, jak kupisz kartę, to będziesz mógł korzystać ze zbiorów biblioteki na miejscu.
Stary 2011-12-20, 19:29   #10
samotnychlopak
Raczkowanie

Ok dzięki, jakby któraś wizażanka miała czas i ochotę mnie w najbliższym czasie oprowadzić po BUWie, pomóc znaleźć szukaną książkę to byłoby fajnie.
Stary 2011-12-20, 20:10   #11
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Ok dzięki, jakby któraś wizażanka miała czas i ochotę mnie w najbliższym czasie oprowadzić po BUWie, pomóc znaleźć szukaną książkę to byłoby fajnie.
A nie mówiłam

Siedzenie na podłodze jest dość kłopotliwe gdy przychodzimy z laptopem i szukamy miejsca do podłączenia. Część kontaktów znajduje się np. między regałami i panie przepędzają osoby tam się lokują. A kiedy chcemy spędzić cały dzień nad książkami to takie "wiszenie" nad książką na podłodze jest mało wygodne.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 20:43   #12
so_foolish
Raczkowanie

ee tam, bez przesady
BUW jest wielka biblioteką i miejsc jest w niej mnóstwo, nie straszcie chłopaka, że musi przyjść wcześnie żeby było coś wolnego...
przed sesja zwykle jest więcej studentów, ale wolne miejsce na pewno znajdziesz.
so_foolish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 21:54   #13
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
W BUWie są sprytne tutoriale na stolikach przy komputerach, a na terenie biblioteki są dość gęsto rozlokowane punkty informacyjne, w których panie chętnie ci pomogą, nie potrzebna jest pomoc żadnej Wizażanki
Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
A nie mówiłam
No, a mówiłaś
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 23:01   #14
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
W BUWie są sprytne tutoriale na stolikach przy komputerach, a na terenie biblioteki są dość gęsto rozlokowane punkty informacyjne, w których panie chętnie ci pomogą, nie potrzebna jest pomoc żadnej Wizażanki

No, a mówiłaś
nie jest potrzebna zadna pomoc wizazanki chyba ze nasz lonely boy jest największą zyciową sierotą niepotrafiącą znaleźć ksiązki

a tak serio, człowieku smieszy mnie to co robisz, na starówce nie spotkałes zadnej laski, zaprosiłes jedną z serwisu randkowego ale nie chcesz się szarpnąć na wspólną kawę, więc postanowiłes pocisnąc zagubioną sierota w buwie?
No tak, tam byś mógł którejs z nas postawić kawę z automatu za 1,5zł...

ALEŚ TY SZARRRRMAAANCKI !

Edytowane przez PaulinciaKWC
Czas edycji: 2011-12-20 o 23:03
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 06:15   #15
samotnychlopak
Raczkowanie

Omg, ale ja idę tam teraz po książkę, na podryw innym razem. Aczkolwiek wolałbym tę książkę móc wypożyczyć, bo muszę na jej temat napisać referat więc będę musiał jeszcze brać laptopa... co mi się nie uśmiecha :/
Stary 2011-12-21, 09:33   #16
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Chodzi o miejsce siedzące - studentów przychodzi bardzo dużo, dlatego większość siedzi na podłodze, ale mi to nie przeszkadza Tak, jak kupisz kartę, to będziesz mógł korzystać ze zbiorów biblioteki na miejscu.
Może w czasie sesji:P ja nigdy nie widziałam takich tłumów, nawet w czytelni.
Radzę poszukać znajomych z UW, bo ja np. nie pożyczyłabym nic nieznajomemu.
No i w Warszawie są też inne biblioteki, Narodowa, Koszykowa...

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 17:37   #17
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Omg, ale ja idę tam teraz po książkę, na podryw innym razem. Aczkolwiek wolałbym tę książkę móc wypożyczyć, bo muszę na jej temat napisać referat więc będę musiał jeszcze brać laptopa... co mi się nie uśmiecha :/
jaka ta ksiazka? dziwne ze nie znasz nikogo kto studiuje na uw. Przecież tam studiują tysiące. I chyba sie nie łudzisz ze jakas wizazanka ci wypozyczy ksiązkę na własną odpowiedzialność żeby potem ewentualnie za ciebie bulić karę
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 21:40   #18
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
I chyba sie nie łudzisz ze jakas wizazanka ci wypozyczy ksiązkę na własną odpowiedzialność żeby potem ewentualnie za ciebie bulić karę

No chyba, że np. ktoś byłby tak miły, wypożyczył książkę i umówiłby się z Autorem, że pójdą razem do punktu ksero, gdzie mu tę książkę skopiują, Autor zabuli za kserówki + profit dla dobrej duszy za stracony czas

Udzieliłam dobrej rady, wiem

Btw. mnie by się chyba jednak nie chciało aż tak poświęcać...
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości