| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-12-19, 04:57 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | Studia w Austrii

Czy jakaś Wizażanka studiuje w Austrii?   Nie chodzi mi o Erasmus, bo to jest chyba nieco inna sprawa. Jak to wygląda? Kiedy dokładnie jest rekrutacja? Jakie papiery trzeba złożyć? Jak z akademikami? No i chyba najważniejsze - ile to kosztuje? 
				__________________ Kolorowe kredki w pudełeczku noszę. Kolorowe kredki bardzo lubią mnie. Kolorowe kredki kiedy je poproszę, namalują wszystko, to co chcę. | 
|     |   | 
|  2011-12-20, 16:03 | #2 | 
| na przekór do celu Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: Studia w Austrii

Natchniona innym wątkiem zapytam z ciekawości: a jakim językiem byś się tam posługiwała?   
				__________________ Zwierzak prosi https://pomagam.pl/kocilos?fbclid=Iw...682tWvHgbmUFYk | 
|     |   | 
|  2011-12-20, 22:21 | #3 | 
				 | 

No, niemieckim, a jakim?   Chociaż z pewnymi austriackimi wstawkami, są słówka, które się różnią. 
				__________________ Kolorowe kredki w pudełeczku noszę. Kolorowe kredki bardzo lubią mnie. Kolorowe kredki kiedy je poproszę, namalują wszystko, to co chcę. | 
|     |   | 
|  2011-12-20, 22:47 | #4 | ||
| na przekór do celu Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  choć jeśli znasz dobrze zwykły niemiecki, to powinni cię rozumieć, pytanie kiedy ty nauczysz się rozumieć ich. przykład: Cytat: 

__________________ Zwierzak prosi https://pomagam.pl/kocilos?fbclid=Iw...682tWvHgbmUFYk | ||
|     |   | 
|  2011-12-20, 23:05 | #5 | 
				 | 

Jak się już jest na miejscu i ma się kontakt z żywym językiem, to szybko można wszystko załapać. Ja w ogóle słyszałam, że niektóre uczelnie fundują szybki kurs językowy dla tych, którzy nie umieją ani słowa. Podziwiam tych ludzi, nie znając w ogóle języka, się porywać na takie coś.

|     |   | 
|  2011-12-21, 11:53 | #6 | |
| Work, work, work  Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cytat: 
 Byłam w tym roku w Austrii i w Lichtensteinie i mimo że biegle znam niemiecki, to miałam problem ze zrozumieniem ich wymowy  Masakra, a słuchanie ich radia doprowadzało mnie do szału, bo niewiele z tego rozumiałam     
mikroREKLAMA
 *** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.