|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ile powinnam schudnąć?
Cześć!
![]() Mam 17 lat, wzrostu zaledwie 153 cm i ważę obecnie 46kg (bo 3 już schudłam). ![]() ![]() kiedyś trenowałam i miałam fajną figurę i że tak powiem jędrną skórę i ubitą ![]() ![]() ![]() pozdrawiam! ![]() _________________________ ___________ MUSZĘ SCHUDNĄĆ DO WAKACJI!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ile powinnam schudnąć?
Żeby mieć odpowiednią wagę, musisz ważyć pomiędzy 43-44 a 58 kg, więc jeśli chcesz schudnąć to nie więcej niż 2-3 kg. Z resztą masz naprawdę odpowiednią wagę. Z resztą nic na siłę, pamiętaj - maksymalnie 1 kg tygodniowo i przynajmniej 1200 kalorii dziennie. Ogranicz tłuszcze, fast foody, rafinowane węglowodany i słodycze i ćwicz więcej.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że Twoja waga jest w normie. Może spróbuj zastosować jakieś ćwiczenia (np. te 8min z youtube) one poprawią wygląd Twojego ciała, ale niekoniecznie musisz stosować dietę odchudzającą. Same ćwiczenia mogą wymodelować Twoje ciało i jeśli masz jakieś nadprogramowe kg (chociaż wątpię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wydaje mi się, żeby dieta była Ci potrzebna, lepiej tak jak mówi ZielonyKotek zająć się ćwiczeniami. Nie dość, że ujędrnisz to jeszcze wymodelujesz ciało. Do jakiej wagi dążysz? Poniżej 40 kg? Mam nadzieję, że nie.
Myślę, że obędzie się bez tabletek, większości działa na efekcie placebo, więc nie ma co się truć, ewentualnie kupić chrom, jeżeli ciągnie Cię bardzo do słodyczy i pić zieloną i czerwoną herbatę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie nie poniżej 40 nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.