Czy to prawda że czym dłuższe włosy tym mniej puszyste ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 09:56   #1
szolka98
Przyczajenie

Czy to prawda że czym dłuższe włosy tym mniej puszyste ?

tak więc mam włosy do ramion i muszę je prostować, bo inaczej w rozpuszczonych nie ma szans normalnie szopen i zapuszczam włosy . Mam takie pytanie czy jak włosy będą dłuże takie do łopatek to też będą takie puszyste czy już mniej ? używam maski vax i kilku innych odżywek zawsze po myciu , wcześniej nie miał takich ale byłam głupia ścięłam i pocieniowałam i od tamtej pory prostownica w ruch
szolka98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 10:41   #2
pepsikolakokakola
Rozeznanie

Dot.: Czy to prawda że czym dłuższe włosy tym mniej puszyste ?

Cytat:
Napisane przez szolka98 Pokaż wiadomość
tak więc mam włosy do ramion i muszę je prostować, bo inaczej w rozpuszczonych nie ma szans normalnie szopen i zapuszczam włosy . Mam takie pytanie czy jak włosy będą dłuże takie do łopatek to też będą takie puszyste czy już mniej ? używam maski vax i kilku innych odżywek zawsze po myciu , wcześniej nie miał takich ale byłam głupia ścięłam i pocieniowałam i od tamtej pory prostownica w ruch
tak. im wlosy dluzsze tym staja sie "ciezsze"
pepsikolakokakola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 10:53   #3
mariamarysienka
Zakorzenienie

z doświadczenia wiem że tak

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 11:02   #4
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Pewnie, że cięższe, ale wiele zależy też od ścięcia... Jak dobrze wycieniujesz, to będą się same unosić. Pomagają w tym pianki, pasty i inne środki utrwalające, które jednak zawsze - włosy trochę obciążają.
Stary 2011-12-18, 17:43   #5
Haylee
Zakorzenienie

nie, nie zawsze się to sprawdza.
odwiedź forum na kręconowłosych - jak masz puszaka na głowie to na 99 % masz kręcone włosy
Stary 2011-12-18, 22:19   #6
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotek90 Pokaż wiadomość
Pewnie, że cięższe, ale wiele zależy też od ścięcia... Jak dobrze wycieniujesz, to będą się same unosić. Pomagają w tym pianki, pasty i inne środki utrwalające, które jednak zawsze - włosy trochę obciążają.
Z tym dobrym cieniowaniem się nie zgodzę, ja byłam już u kilku fryzjerów, żeby wycieniować włosy, aby się bardziej unosiły i na moje włosy to nie działa, tylko je sobie bardziej poniszczyłam i zajęło to wieki aby to naprawić, to wszystko zależy od włosów. A jak chodzi o środki do stylizacji, to u mnie też nie zdają egzaminu, dodatkowo większość z nich zawiera alkohol, który niszczy i wysusza włosy

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
nie, nie zawsze się to sprawdza.
odwiedź forum na kręconowłosych - jak masz puszaka na głowie to na 99 % masz kręcone włosy
Zgadzam się
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 12:04   #7
Redhaired Witch
Nindżopesz

Niestety ja mam prawie po pas i nadal się puszą. Zwłaszcza na wietrze, deszczu, mgle. Więc je podkręcam i wygładzam odrobinką oliwki dla dzieci.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 21:14   #8
mandarynki
Raczkowanie

Ja mam krecone i pusza sie niezaleznie od dlugosci. Uzywam olejku Kerastase po myciu, czasem maski (zapomnialam ktorej - taki pomaranczowy sloik) albo cementu termicznego (po ktorym wlosy robia sie ciezsze, rozprostowane, ale troche jak helm - czasem mi sie to podoba, czasem nie, w zaleznosci od humoru ) - bez tych kosmetykow wygladam koszmarnie - na glowie siano ktore ledwo sie da rozczesac. Moze powinnas olejowac wlosy? (o ile tego juz nie robisz)
mandarynki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 22:22   #9
_Kari_
Zakorzenienie

Na moje to włosy się☠puszą ponieważ są źle nawilżane... albo bardzo porowate i wtedy szybko oddają owe nawilżenie

Odzywki które używasz mogą dobrze odżywiać ale nie nawilżać...
Puszące się włosy to brak odpowiedniego nawilżenia, a jak jeszcze dodatkowo katujesz włosy prostownicą to tym bardziej je przesuszasz...

Moje były dokładnie takie same jak ty opisujesz... rok mi zajeło przetestowanie polecanych odzywek i olejów ... i dobranie takich odżywek głównie nawilżających żeby włosy się nie puszyły Teraz muszą podrosnąć żeby się nie wywijały
A długość nie ma znaczenia... ja miała włosy do ucha jak i do łopatek i puszyły się zawsze :P Aż znalazłam to co im pomaga i nawilża :P
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 14:24   #10
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kochamzime85 Pokaż wiadomość
Taki urok moje włosy też się puszą co bym na nie nie nałożyła, a jak tylko dostana wilgoci to dopiero wyglądajaPrzyzwyczaiłam juz sie do nich i nie poszukuję nowych rozwiazań.
Maszkręcone wlosy, choć na odpowiedni wątek i zobaczysz jak szybko Twoje wlosy stana się piękne
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-08, 23:15   #11
minthairr
Rozeznanie

Też zawsze prostowałam, bo nie mogłam znieść tego "puchu". Teraz po odstawieniu prostownicy i odpowiedniej pielęgnacji są już zalążki loczków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 23:29   #12
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Z tym dobrym cieniowaniem się nie zgodzę, ja byłam już u kilku fryzjerów, żeby wycieniować włosy, aby się bardziej unosiły i na moje włosy to nie działa, tylko je sobie bardziej poniszczyłam i zajęło to wieki aby to naprawić, to wszystko zależy od włosów. A jak chodzi o środki do stylizacji, to u mnie też nie zdają egzaminu, dodatkowo większość z nich zawiera alkohol, który niszczy i wysusza włosy

Zgadzam się
Ja podobnie się nie zgadzam odnośnie cieniowania. Niektórym włosom to po prostu nie służy.
Zresztą w ogóle nie rozumiem mody na cieniowanie, po co zmniejszac gęstość, zeby mieć smętne mysie ogonki zamiast ładnych, grubych włosów.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości