|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odchudzanie w nastoletnim wieku
Witam. Mój problem jest taki, że w ciągu tego roku strasznie przytyłam. Mam 14 lat. Na początku roku ważyłam 55 kg, teraz jest to 62.. przy wzroście 163 cm. I po prostu mi wstyd. Zbliża się koniec roku, wakacje, a wszystkie moje koleżanki mają płaskie brzuchy i nogi jak patyki. Nawet jak jest gorąco chodzę w długich spodniach i zakrywam wszystko co się da. Kiedyś byłam grubym dosyć grubym dzieckiem, na ostatni rok podstawówki schudłam, zeszło mi z wiekiem. I mój problem jest taki - muszę schudnąć do końca roku, bo wyjeżdżam ze znajomymi nad morze już 1 lipca i wstydzę się. Myślałam żeby zastosować dietę amerykańską, ale proszę doradźcie mi coś. Zostały 3 tygodnie do wakacji, a ja wyglądam jak wieloryb. Wcześniej nie zdawałam sobie sprawy z tego jak wyglądam, dopiero teraz przejrzałam na oczy. Na prawdę usatysfakcjonowana byłabym, gdyby zeszło mi te 7 kg w ciągu tych trzech tygodni, a nawet więcej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie w nastoletnim wieku
7 kg w trzy tygodnie? A to dobre
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zacznij jeść pięć zdrowych posiłków- przykładowe jadłospisy znajdziesz w innych wątkach, weź się też za jakiś sport, ćwiczenia.
Absolutnie nie przechodź na żadne diety, amerykańskie, dukana itd. po nich często jest efekt jojo, rozwalisz sobie metabolizm- nie warto ![]() W trzy tygodnie nie schudniesz tyle, zdrowo chudnie się 1-1,5 kg na tydzień, inaczej niszczysz sobie organizm, skóra staje brzydka i mniej jędrna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wypowiadałam się już kilka razy dzisija na temat odchudzania i nie chce mi się znowu ;p napisz do mnie na e-mail: joanna.kamila37@wp.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.