|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Towar niezgodny z zamówieniem - Firma
Mam nadzieję, że zdołacie mi pomóc
![]() Prowadzę sklep internetowy z odzieżą damską. W poniedziałek złożyłam zamówienie w jednej z hurtowni internetowej. Dzisiaj z samego rana otrzymałam przesyłkę kurierem, jednak okazało się, że dostałam nie to co trzeba (w skrócie zamawiałam kombinezony, otrzymałam spodnie ![]() Czekam na odpowiedź, wolę być jednak przygotowana na ewentualną sytuację. Na swojej stronie internetowej mają napisane, że nie przyjmują zwrotów, nie wymieniają towaru. To chyba jednak nie dotyczy sytuacji, gdy to oni popełnili błąd? Na dodatek jak byk otrzymałam fakturę podpisaną, że wszystko co zamawiałam oni mi wysłali. A tak niestety nie jest. Pytanie do osób, które się na tym znają: najlepszym wyjściem z sytuacji będzie odesłanie im tego z pismem reklamacyjnym?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Towar niezgodny z zamówieniem - Firma
poczekaj na to co ci napiszą. zrób zdjęcia w ich pudle tego co otrzymałaś i faktury co powinnaś otrzymać. może się okazać że ktoś otrzymał twoje zamówienie a ty jego. to nie jest wymiana ani zwrot tylko błędy w zamówieniu a tu obowiązuje ich wymiana na towar który zakupiłaś.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poczekaj na odpowiedź i nie pisz czarnych scenariuszy. Możesz też dzwonić, żeby było szybciej
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dostałam odpowiedź, że oczywiście nastąpiła pomyłka i mam im odesłać, a oni wyślą mi to co trzeba.
Myślicie, że można im odesłać normalnie pocztą polską, podczas gdy oni wysyłają kurierem? Napisałam do nich z tym pytaniem 2 godziny temu i nadal cisza, dlatego tak profilaktycznie zapytam tutaj ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak szczerze mówiąc to oni powinni po to wysłać kuriera, bo to oni popełnili błąd i nie rozumiem dlaczego masz ponosić z tego tytułu jakiekolwiek koszty
![]() Poza tym najszybciej się załatwia wszelkie sprawy telefonicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurierowi nic do tego, że autorka zamawiała kombinezon, a dostała spodnie, to jest kwestia hurtowni. Autorko, po pierwsze, jak nam zależy na czasie, to się dzwoni, a nie pisze maile. A po drugie, słusznie zauważono - firma powinna zamówić kuriera do Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
A co wg Ciebie miałaby zrobić, jakby sie firma na nią wypięła i stwierdzili, że wysłali kombinezony tak, jak chciała. Uważam, że lepiej mieć dokument potwierdzający faktyczną zawartość paczki tzn. zaistniałe wady produktu lub inne rozbieżności.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie przesadzajmy z tą nieuczciwością ludzi. Poza tym, przecież ona ma towar na miejscu, widać, że są to spodnie. Zapewne mają jakąś metkę, czy cokolwiek, więc chyba wiadomo, że z kosmosu sobie tego nie wzięła. Kuriera nie interesuje co jest w środku i czy przysłano to, co trzeba. Jak mam dostawę w pracy, to przecież nie rozpakowuję tego przy kurierze (już widzę jakby czekał np. 4h zanim rozpakuję), tylko jeśli coś jest źle przysłane, to piszę do tego, kto przysyłał. Poza tym, jak hurtownia przyśle spodnie zamiast kombinezonów, to potem im się stany nie zgadzają, więc też słabo na tym wychodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, kurier nie ma przecież nic wspólnego z pomyłką firmy, która wysłała spodnie zamiast kombinezonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wiem że to wyjdzie na reklamę ale polecam serwis sendit.pl. przesyłki kurierskie po 16 zł - zamawiasz z domu, odbierają ze wskazanego miejsca i zawsze masz podgląd co się dzieje z paczką.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.