|
|||||||
| Notka |
|
| Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ciążowa sukienka na wesele
mój brat ma wesele pod koniec kwietnia, powoli zaczynam rozglądac się za odpowiednim fasonem dla ciężarnej kobiety- fakt jeszcze sporo czasu, ale będe w 9 miesiącu ciąży i tak dumam w którym fasonie mój brzuch nie będzie wyglądał monstrualnie w tym czasie- tym bardziej że do rozwiązania będe miała 10 dni..
najbardziej przypadła mi do gustu długa suknia, w krótkiej boje się że jednak brzuch będzie zbyt okazały obie sukienki ze sklepu Happy MumZOBACZ KOMENTOWANY WIESZAK |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciążowa sukienka na wesele
Długa jest piękna
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
dluga jest sliczna.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
mi się krótka bardziej podoba
chociaż długa też ładna.
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno powiedzieć jak będziesz wyglądać - niektóre kobiety pod koniec ciąży są bardzo szczuplutkie tylko wyglądają jakby piłeczkę połknęły, inne są ogólnie spore, jeszcze inne mają ogromny brzuch. Widziałam kobietę w długiej sukni z lejącej satyny i wyglądała bardzo uroczo. Szuknia była dość szeroka od biustu z przodu, ale tył miała wybrany. Pani wyglądała ładnie, niegrubo i przyciągała pozytywnie wzrok. Suknia była szyta.
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy jaki brzuch duży będziesz miała, ale wydaje mi się, że wygodniej już pod koniec ciąży jest w krótkiej sukience. Ta krótka mi się bardziej podoba.
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
cóż raczej nie należę do tych "dużych"- jestem w połowie 6 miesiąca a jak do tej pory przytyłam 6 kg- aktualnie przy wzroście 170 cm ważę 58 kg i faktycznie wyglądam jakbym połknęła piłkę
hehe, nie wiem tylko jak bardzo brzuch będzie mi odstawał za 3 miesiące.. chyba najzwyczajniej muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
obie sukienki są bardzo ładne, ale według mnie nie powinnaś się przejmować czy brzuch będzie zbytnio odstawał - powinnaś wręcz specjalnie go wyeksponować, bo przecież to wielka duma być w ciąży!
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Mnie się bardzo podobają takie ciążowe brzuszki w sukienkach - nie powinnaś go ukrywać jakoś specjalnie
. Wstrzymaj się póki co z zakupem, pewnie jeszcze twoje ciało się zmieni . Kobieta w ciąży może wyglądać na prawdę zjawiskowo w sukni
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ta druga sukienka byłaby świetna gdyby nie te kwiaty na dole. Na Twoim miejscu wybrałabym coś w fasonie drugiej tyle że do kolana
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Podobami się nr. 1, ale zdecydowanie poczekałabym na Twoim miejscu. Ja byłam szczuplutka sam brzuszek miałam. Choć niby 12kg przytyłam, ale gdzie to nie wiem. Brzuszek też nie był za duży. Miałam ciążowe sukienki zwłaszcza jedna była śliczna i wszyscy patrzyli na mnie z zachwytem jak w niej się pokazywałam, coś w stylu tej zielonej. Także jeszcze masz czas i napewno coś śliczmego wybierzesz, a jesli nie będziesz miała aż tak dużego brzuszka może i taka zwykła troszkę szersza w miejscu brzuszka wystarczy. Oczywiście gratuluję
.
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
uzbrajam się w cierpliwość w takim razie
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Na 9 miesiąc lepsza byłaby w stylu nr 2, czyli dłuższa, lejąca; a eksponująca dekolt. W tej pierwszej, z tak duzym brzuszkiem możesz wygladać jak kuleczka na 2 nogach (ale teraz wyglądałabys całkiem fajnie)
a poza tym - 10 dni do terminu - toż to już "gorący czas" - można rodzic "na legalu". Może się okazać, że na weselu się zaprezentujesz jako szczupła laska z dzieckiem na ręku.
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałabym nr 2
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam też ten problem bo na wesele idę w czerwcu będę w 8 miesiącu i spodobała mi się szczególnie jedna sukienka ale nie jestem pewna czy lamparci wzór się nadaja na wesele co sądzicie??
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej plażowa lub miejska ta sukienka wg mnie
choć krój dla ciążowego brzuszka ładny.
|
#18 |
|
ja.
|
tez uwazam, ze malo "weselna" ta sukienka, choc sama w sobie bardzo ladna.
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, podpinam sie pod temat. Za 4 tyg bede w 7,5 mcu ciazy i mam wtedy wesele. Brzuch bedzie duzy, juz jest duzy
Generalnie ja ,,przy tuszy,, nie jestem, raczej ,, normalna,, ale brzuch mam okazaly. 106cm na wysokosci pepka![]() Chcialabym kupic tą sukienkę, tylko czy ona pasuje na wesele? Dobrałabym czarne lub biale sandaly. Jeszcze tą granatową mam na oku, ktora bardziej sie nadaje?
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2015-07-29 o 16:12 |
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Mi najbardziej podoba się ta jasna długa. Ale z zakupem poczekaj do samego końca, bo przecież nie jesteś w stanie określić ile cię przybędzie, za te kilka tygodni.
|
|
Nowe wątki na forum Szafa - komentarze
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

najbardziej przypadła mi do gustu długa suknia, w krótkiej boje się że jednak brzuch będzie zbyt okazały obie sukienki ze sklepu Happy Mum
chociaż długa też ładna.

. Wstrzymaj się póki co z zakupem, pewnie jeszcze twoje ciało się zmieni