|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Świeże włosy przez całą noc.
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Świeże włosy przez całą noc.
Jak umyjesz włosy przed wyjściem to przy ostatnim płukaniu zrób taką mieszaninę : 1l wody, sok z dwóch cytryn i kilka łyżek octu spożywczego. Polej to na włosy i już nie zmywaj. To powinno pomóc. Możesz mieć troszkę problem z rozczesaniem ale jest to sposób sprawdzony, powinno pomóc i wydłużyć czas świeżości dla włosków
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie działa umycie ziołowym, oczyszczającym szamponem (akurat rumiankowa Barwa) a potem nalożenie lekkiej odżywki od połowy długości albo jescze na mniej. No i oczywiście zero oleju na końcówki
![]() Raz można mniej wszystkiego nałożyć, dla wyższego celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tak jak napisała narvia.
Ziołowy szampon, typu Eva, Barwa, nawet Joanna, wielkie butle Ziaji, czy któryś z Farmony - bez dodatków + lekka odżywka bez silikonów od połowy włosów. Żadne drogeryjne Elseve, Pantene i reszta. Ja np. z octem bym nie ryzykowała - 1) przez wzgląd na zapach, 2) obawiałabym się łupieżu (nigdy go co prawda nie miałam, ale również nie używałam octu do włosów, a kilka godzin przed imprezą bałabym się eksperymentu ![]() Suchy szampon to może i dobry pomysł, jednak jeśli upniesz włosy, to będziesz miała problem z pozbyciem się jego resztek podczas imprezy, gdy poczujesz potrzebę odświeżenia nim włosów. Należy wyczesać, wytrzepać biały osad.
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do płukanek- nie pachna na głowie, ale włosy mogą zrobić się tępe i mało podatne na układanie. Poza tym jeśli nigdy tego nie robiłaś może być wpadka, że czegoś za dużo, czegoś za mało i myjemy jeszcze raz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
oczywiście odrobina lakieru na pewno im nie zaszkodzi- wręcz "wysuszy" włosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.