|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mała lista problemów\pytań.....
Witam wszystkich czy jest ktoś kto mógł by mi powiedzieć co powinienem użyć w tych przypadkach:
Czy można (a jak tak to czym i ile kosztuje) 1.pozbyć się starej blizny 2.ciemnych "dołków" pod oczamimam je mimo ,że się wysypiam) 3.białej kaszki równiesz pod oczmi 4.Jakie preparaty powinno się stosować aby utrzymać skóre w odpowiednim stanie tzn.aby wyglądała zdrowo i aby nie pojawia ły się na niej żadne mankamenty ![]() ok to tyle narazie i dziękuje za wszelkom pomoc i jag by to było potrzebne mam 18 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mała lista problemów\pytań.....
ejj no ludzie nikt nie zna odpowiedzi na żadne z tych pytań?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Starych blizn możesz się pozbyć stosując odpowiednie maści( Cepan, Contratubex w aptece), tutaj liczy się systematycznosć, na efekty trzeba poczekać i smarować bliznę najlepiej kilka razy dziennie
Sińce pod oczami być może są objawem anemii, żeby się o tym przekonać zrób morfologię krwii, jeśli to wykluczasz na 100%(tylko po badaniach możesz być pewien ![]() ![]() Biala kaszka, konkretnie czy są to wypryski ropne, czy też nie, glebokie? ale i tak najlepiej iść z tym do kosmetyczki lub dermatologa, to są fachowcy i najlepiej dobiorą odpowiednie leczenie Natomiast do cery jest bardzo dużo preparatow utrzymujących ją w odpowiednim stanie, za malo napisałeś aby doradzić Ci coś konkretnego, na pewno muszisz zwrócić uwagę na nawilżanie i oczyszczanie. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
co do tej kaszki to są białe niby krostki takie "płaskie" i mam je jusz od kilku dobrych lat nowe sie nie pojawiają ale tych hciał bym sie jusz pozbyc
![]() a co do tyhc preparatów czyszczących i nawilżających mogła byś bądź kto inny napisać jakie są do tego w miare dobre lecz nie zadrogie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Z tą kaszką radzilabym Ci wybrac sie do dermatologa, natomiast co do kosmetyków moge Ci polecić Erisa serię dla mężczyzn, Nivea i Oceanic(moj mąż stosuje te dwa ostatnie i jest zadowolony), ewentualnie z droższych może być Vichy Homme( bardzo fajnie lagodzi podrażnienia po goleniu, oczywis cie wiem to od męża
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.